kijktips week 15
kijktips week 15

De 10 grappigste, spannendste en mooiste kijktips van week 15! #GiF’sChoice

Ook deze week zijn er weer ontzettend veel films te zien on demand, op Netflix of in de bioscoop! Van het superspannende A Quiet Place tot aan het ontroerende Tonio, dit zijn de leukste kijktips van deze week.

The Diary of a Teenage Girl (2015)

CINETREE

Genre: Drama, Romantiek | Regie: Marielle Heller | Cast: Bel Powley, Alexander Skarsgård, Kristen Wiig e.a. | IMDb: 6.9, Rotten Tomatoes: 94%

kijktips week 15
Foto: Sony Pictures Classics

San Fransisco, 1976. Minnie is vijftien jaar en heeft het zwaar als tiener. Ze zoekt naar een identiteit, en natuurlijk naar liefde en aandacht. Als ze op een avond alleen is met de (veel oudere) vriend van haar moeder, begint ze een heftige affaire met hem. Een heel mooi portret van een meisje dat ontzettend hard op zoek is naar goedkeuring.

Dit debuut van Marielle Heller is een prachtige coming of age die een bijzondere kijk geeft op de volwassenwording van een tienermeisje. De film is gebaseerd op de graphic novel van Phoebe Gloeckner. Meer weten over andere interessante tienerfilms? Onlangs sprak ik universitair docent Maryn Wilkinson over waarom Amerikaanse tienerfilms ons zo boeien. Lees hier meer!

Carol (2015)

CINEMIEN

Genre: Drama, Romantiek | Regie: Todd Haynes | Cast: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson e.a. | IMDb: 7.2, Rotten Tomatoes: 95%

kijktips week 15
Foto: The Weinstein Company

Ook Carol is gebaseerd op een boek, namelijk de roman The Price of Salt van Patricia Highsmith. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’50 in New York. Een jonge vrouw, Therese (Rooney Mara) werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een ander leven. Dan ontmoet ze op een dag Carol (Cate Blanchett), een prachtige vrouw die vastzit in een liefdeloos huwelijk. Wat begint als een leuke ontmoeting, ontwikkelt zich tot onverwachte gevoelens en een intense relatie tussen de twee.

Cate Blanchett en Rooney Mara werden allebei genomineerd voor Oscars voor hun mooie rollen in deze film. Een echte aanrader! Kijk hier alvast de trailer.

The Intern (2015)

Donderdag  12 april | NET5, 20:30

Genre: Komedie, Drama | Regie: Nancy Meyers | Cast: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo e.a. | IMDb: 7.1, Rotten Tomatoes: 60%

kijktips week 15
Foto: Warner Bros

Een heerlijke wegkijker op de donderdagavond.  De zeventig jaar oude Ben (Robert De Niro) is met pensioen en verveelt zich enorm. Hij besluit daarom als senior stagiair aan de slag te gaan bij een online modewinkel. De eigenaresse is Jules Ostin (Anne Hathaway), een gedreven en hardwerkende vrouw die eigenlijk niet zit te wachten op een bejaarde stagiair. Maar langzaamaan kunnen de twee het steeds beter met elkaar vinden.

Een film die laat zien dat je nooit te oud bent om te leren. Bekijk hier de trailer.

A Quiet Place (2018)

Donderdag  12 april | BIOSCOOP

Genre: Drama, Horror, Thriller | Regie: John Krasinski | Cast: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds e.a. | IMDb: 8.2, Rotten Tomatoes: 97%

kijktips week 15

‘Als ze je niet kunnen horen, krijgen ze je niet te pakken’. In 2020 is de aarde overspoeld door doodenge wezens die niet kunnen zien, maar wel extreem goed kunnen horen. De familie Abbott probeert te overleven in deze nare wereld. Ze proberen zo stil mogelijk leven, en communiceren bijvoorbeeld in gebarentaal of met lichtjes. De wezens zijn snel en genadeloos, dus elk geluidje kan het einde betekenen. Een origineel horrorverhaal met een trailer die je nekharen overeind doen staan.

Dit regiedebuut van John Krasinski is nu al een van de grootste box office hits van dit jaar. Alleen al in Amerika heeft deze film $50 miljoen opgebracht! Met zijn real life vrouw Emily Blunt in een van de hoofdrollen kan het ook bijna niet misgaan. Vanaf donderdag is deze film te zien in de bioscoop. Bekijk hier alvast de trailer.

Finding Your Feet (2017)

Donderdag  12 april | BIOSCOOP

Genre: Drama, Komedie, Romantiek | Regie: Richard Loncraine| Cast: Timothy Spall, Joanna Lumley, Imelda Staunton e.a. | IMDb: 6.6, Rotten Tomatoes: 73%

kijktips week 15

Wanneer ‘Lady’ Sandra Abbott (Imelda Staunton) erachter komt haar man na veertig jaar huwelijk vreemdgaat met haar beste vriendin, trekt ze tijdelijk in bij haar zus Bif (Celia Imrie). Bif is compleet tegenovergesteld van Sandra: ze is vrijgevochten, date aan een stuk door en zegt wat ze denkt. Sandra heeft natuurlijk nergens zin in, maar laat zich toch meeslepen door haar zus naar een dansavondje. Hier ontmoet ze een kleurrijke groep mensen die haar laten zien dat haar scheiding misschien wel een van de beste dingen is die haar kon overkomen.

Wij wisten tot voor kort niet van de komst van deze film af, maar zijn nu al ontzettend fan van de trailer en de cast! Een fijne feel good film met allemaal bekende Britse acteurs en actrices. Voor als je niet veel zin hebt in al die spanning van A Quiet Place. Bekijk hier de trailer!

Tracks (2014)

Vrijdag  13 april | CANVAS, 21:25

Genre: Avontuur, Biografie, Drama | Regie: John Curran| Cast: Mia Wasikowska, Adam Driver, Lily Pearl e.a. | IMDb: 7.2, Rotten Tomatoes: 83%

kijktips week 15
Foto: The Weinstein Company

Tracks is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van Robyn Davidson (gespeeld door Mia Wasikowska), een jonge vrouw uit Brisbane die in de jaren ’70 met vier kamelen en een hond door West-Australië trok. Twee jaar lang trainde ze met kamelen om deze zware tocht te gaan doen. De Amerikaanse fotograaf Rick Smolan (Adam Driver) gaat met haar mee om te fotograferen tijdens haar lange reis. 1700 mijl, dat is ongeveer 2736 kilometer, is een lange weg om af te leggen, en het is ook niet altijd even makkelijk. Toch is Robyn vastbesloten om de oceaan te bereiken.

Intrigerend en waar gebeurd verhaal over een vrouw die zich niks aantrok van wat anderen zeiden en deed wat ze zelf wilde. Bekijk hier alvast de trailer.

Avond van de Korte Film

Vrijdag  13 april | NPO3, 22:00

Bij de Avond van de Korte Film zijn alle acht de KORT!-films die in première gingen op het Nederlands Film Festival achter elkaar te zien! Tussen de films door zal DJ en presentatrice Eva Cleven in gesprek gaan met de makers en acteurs. Op de site van het Nederlands Film Festival staat meer informatie over de films. De volgende shorts zijn te zien:

Happy Hannah (regie: Anne Barnhoorn)

Sjaaks vrouw is dood, dus hij moet iets zeggen (regie: Eva Zanen)

Harbour (regie: Stefanie Kolk)

#YOLO4REAL (Regie: Aiman Hassani)

Zeep (regie: Hanna van Niekerk)

Wachtkamer (regie: Simone van Dusseldorp)

De begrafenis van de verlegen mens (regie: Joost van Hezik)

Bestaan is gaan (regie: Shady El-Hamus)

Lost in Space (Seizoen 1, 2018)

Vrijdag  13 april | NETFLIX

Genre: Sci-Fi | Makers: Irwin Allen, Matt Sazama, Burk Sharpless | Cast: Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens e.a. | Rotten Tomatoes: 92%

kijktips week 15
Foto: Netflix

Deze week verschijnt het eerste seizoen van deze nieuwe Netflix Original! Lost in Space speelt zich af in het jaar 2046. Het is in die tijd heel normaal om nieuw gebied te koloniseren in de ruimte. De familie Robinson trekt er ook op uit om een nieuw leven op te bouwen in een betere wereld. Wanneer ze plotseling van de route afwijken komen ze terecht op een totaal andere planeet. Ze moeten samen met een aantal andere gestrande passagiers weten te overleven.

De trailer ziet er al ontzettend spannend uit, en de reviews op Rotten Tomatoes zijn al heel erg enthousiast! Vanaf vrijdag is deze serie te bingen op Netflix. Benieuwd naar onze andere kijktips voor deze maand op Netflix? Bekijk ze hier!

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Tonio (2016)

Zaterdag  14 april | VIDEOLAND

Genre: Drama | Regie: Paula van der Oest| Cast: Pierre Bokma, Rifka Lodeizen, Chris Peters e.a. | IMDb: 7.1

kijktips week 15
Foto: September Film

Deze verfilming van het gelijknamige boek door A.F.Th. van der Heijden vertelt het waar gebeurde verhaal over de jonge student Tonio die op zijn 21e komt te overlijden door een ongeluk. Hij fietst na een feestje naar huis en wordt geschept door een auto, vlakbij het Vondelpark. Pierre Bokma en Rifka Lodeizen spelen de radeloze ouders van Tonio, die proberen om te gaan met het overlijden van hun enige kind.

Een heel ontroerende film die mij heel erg raakte toen ik hem zag. Ontzettend goed gespeeld door Pierre Bokma en Rifka Lodeizen. Jill sprak onlangs Rifka over roem, haar meest interessante rollen en haar nieuwe liefde voor het schrijven van films. Lees hier meer!

Chef (2014)

Zaterdag 14 april | ÉÉN, 21:15

Genre: Avontuur, Komedie, Drama | Regie: Jon Favreau| Cast: Jon Favreau, Sofía Vergara, Scarlett Johansson e.a. | IMDb: 7.3, Rotten Tomatoes: 87%

kijktips week 15

Jon Favreau schreef, regisseerde én speelde de hoofdrol in deze film. Hij speelt een gefrustreerde chefkok die werkt in een restaurant waar hij zijn creativiteit niet kwijt kan. Als een bekende criticus vervolgens zijn eten compleet afbrandt in een recensie is hij er klaar mee: hij neemt ontslag. Hij besluit zijn leven om te gooien en koopt een tweedehands food truck. Samen met zijn zoontje en voormalig collega Martin reizen ze door Amerika met hun fantastische broodjes.

Heerlijke film waar je trek van krijgt. Bekijk hier de trailer.

Lees verder