De 10 leukste kijktips van deze week! #GiF’sChoice
kijktips van de week

De 10 leukste kijktips van deze week! #GiF’sChoice

Deze week zijn er weer een hoop leuke dingen te zien op Netflix, televisie en in de bioscoop! Van Oscarkanshebber Phantom Thread tot aan het nieuwe seizoen van Nieuwe Buren, dit zijn onze kijktips van deze week.

The Butler (2013)

Maandag 26 februari | RTL8 20.30

Genre: Drama | Regie: Lee Daniels | Cast: Forest Whitaker, Oprah Winfrey, John Cusack e.a. | IMDb: 7.2, Rotten Tomatoes: 72%

kijktips van de week

Cecil Gaines is een Afrikaans-Amerikaanse man die als jonge jongen al op de plantages moet werken voor een rijke, blanke familie. Uiteindelijk gaat hij weg van de plantage ergens in de jaren ’50, om in een hotel te werken. Dit doet hij lange tijd zo goed en discreet, dat hij uiteindelijk butler wordt in het Witte Huis. Hier dient hij meerdere presidenten door de jaren heen. Op de achtergrond maakt hij allemaal belangrijke momenten mee in de Amerikaanse geschiedenis. Vooral de American Civil Rights Movement brengt Cecil in een lastige positie. Meedoen in de strijd voor gelijke rechten is lastig als je in dienst bent van de president van de Verenigde Staten. Cecil probeert vooral zijn eigen weg te zoeken in de strijd voor gelijkheid.

Bekijk de trailer hier.

Gelukzoekers (Telefilm, 2018)

Woensdag 28 februari | NPO3 20.30

Genre: Romantiek, Komedie | Regie: Hanro Smitsman | Cast: David Elsendoorn, Jouman Fattal, Marius Mensink e.a. |

kijktips van de week

Harko woont in een klein Gronings dorpje, waar de meeste leuke meiden vertrekken naar de grote stad. Weinig aanbod dus. Op een dag arriveert er een bus asielzoekers. Tussen deze groep zit ook Faiza met haar familie, die heel graag willen bewijzen dat het geen gelukzoekers zijn. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken. Maar in Groningen dreigen aardbevingen en Faiza moet misschien toch het land weer uit. Kan er wel een liefde opbloeien met al deze onzekerheid?

Nienke was bij de première van de Telefilm 2018. Lees haar verslag hier.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Kingsman: The Secret Service (2014)

Woensdag 28 februari | VERONICA 23.00

Genre: Actie, Komedie | Regie: Matthew Vaughn | Cast: Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson e.a. | IMDb: 7.7, Rotten Tomatoes: 74%

kijktips van de week

Een jongeman genaamd Eggsy verloor zijn vader op jonge leeftijd. Nu woont hij bij zijn moeder en haar nare vriend, die hen heel naar behandeld. Dan komt Eggsy in de problemen met de politie. Hij belt een nummer wat hij ooit kreeg van een man nadat zijn vader was overleden. Als hij ooit hulp nodig had, hoefde hij alleen maar te bellen. Een man genaamd Harry is de redder in nood. Harry claimt dat hij vroeger met Eggsy zijn vader werkte voor een geheim genootschap: The Kingsman. En nu krijgt hij de kans om voor datzelfde genootschap te gaan werken. Samen met een stel andere jonge agenten traint Eggsy om een volwaardig Kingsman te worden. Een heerlijke, grappige wegkijker met topacteurs.

Bekijk de trailer hier.

Designated Survivor, seizoen 2 (2016-)

Donderdag 1 maart| NETFLIX

Genre: Drama, Actie | Maker: David Guggenheim | Cast: Kiefer Sutherland, Adan Canto, Italia Ricci e.a. | IMDb: 7.8, Rotten Tomatoes: 85%

kijktips van de week

Zit je ook al maanden vol spanning te wachten tot de mid season break over is van Designated Survivor? Het wachten is voorbij! Vanaf donderdag kan je seizoen 2 weer verder bingen. Wij hebben er in ieder geval zin in! Ben je nog niet op de hoogte van deze serie? Dit is in een notendop waar het over gaat:

Stel je voor: tijdens een bomaanslag overlijdt niet alleen de president van de VS, maar ook alle directe opvolgers. Wie moet hem dan vervangen? Precies, de zogeheten designated survivor. Kiefer Sutherland speelt de pechvogel die na een aanslag op de overheid ineens ingezworen wordt als de nieuwe president van de Verenigde Staten. In een klap gaat hij van een niet heel belangrijk politiek figuur naar de hoogste functie mogelijk. En dat is nog maar het begin van de ellende.

Lees hier meer over waarom wij Designated Survivor zo top vinden.

Outlander, seizoen 3 (2014-)

Donderdag 1 maart | ZIGGO

Genre: Drama, Romantiek | Maker: Ronald D. Moore | Cast: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix e.a. | IMDb: 8.5, Rotten Tomatoes: 94%

kijktips van de week
Bron: Sony Pictures Television Inc.

Ook al zo ontzettend benieuwd naar wat er nou precies met Claire gaat gebeuren in het nieuwe seizoen? Het is eindelijk zover, het wachten is voorbij. Het derde seizoen van Outlander wordt aankomende donderdag in zijn geheel uitgebracht op Ziggo! Ken je de serie nog niet maar ben je wel gek van historische drama’s? Dan hebben we goed nieuws: de eerste twee seizoen staan helemaal op Netflix. Dit is in het kort waar het over gaat:

Deze serie, gebaseerd op een boekenreeks, gaat over de verpleegster Claire Randall. Ze leeft in het jaar 1945 met haar man Frank. Ze gaan met z’n tweeën naar Schotland, waar ze een oude druïde gebedsplaats bezoeken. Plotseling wordt Claire getransporteerd naar het jaar 1743, waar ze verliefd wordt op de Schotse Jamie Fraser. Ze heeft natuurlijk nog wel haar oorspronkelijke man achtergelaten. Claire begint zich af te vragen waar haar echte leven nu is. In 1743 bij Jamie, of in 1945 bij Frank?

Samya was ook al razend enthousiast over Outlander. Lees hier haar verslag.

Vikings, seizoen 1-4 (2013-)

Donderdag 1 maart | ZIGGO

Genre: Drama, Actie | Maker: Michael Hirst | Cast: Gustaf Skarsgård, Katheryn Winnick, Alexander Ludwig, Travis Fimmel e.a. | IMDb: 8.6, Rotten Tomatoes: 93%

kijktips van de week

Als je gek bent van historische drama’s, baarden en zwaardgevechten, dan is Vikings misschien wel iets voor jou. De serie draait rondom Ragnar Lothbrok, die gezien wordt als de grootste held van zijn tijd. Het leuke is dat er daadwerkelijk verhalen zijn opgeschreven over ene Ragnar Lothbrok. Hij komt veel voor in Scandinavische volksverhalen. Volgens de legende heeft Ragnar met een groep Vikingen grote stukken land veroverd. En als we de verhalen mogen geloven is hij zelfs een directe afstammeling van Odin, de god van de oorlog.

Op Ziggo kan je vanaf donderdag de eerste drie seizoenen zien, maar ook de eerste 10 afleveringen van het vierde seizoen. Bekijk de trailer van het eerste seizoen Vikings hier.

De Wilde Stad (2018)

Donderdag 1 maart | BIOSCOOP

Genre: Documentaire | Regie: Mark Verkerk |

kijktips van de week

De makers van De Nieuwe Wildernis komen nu met De Wilde Stad. Deze documentaire geeft een bijzondere kijk in het dierenrijk van Amsterdam. Dit blijkt een stuk meer dan alleen maar irritante duiven en vieze ratten. We volgen de stadskat Abatutu, die elke dag weer op een nieuw avontuur gaat. De Wilde Stad laat zien dat de dierenwereld van Amsterdam ontzettend dynamisch, grappig, veelzijdig en mooi is. Een heerlijke film om even weg te kijken op een zondagmiddag.

Ook katten kunnen worden gecast! Zo ook Abatutu. Girls in Film sprak Sabine van der Helm, eigenaresse van dierencastingbureau Catvertise en eigenaresse van Abatutu. Lees hier het interview.

Phantom Thread (2018)

Donderdag 1 maart | BIOSCOOP

Genre: Drama, Romantiek | Maker: Paul Thomas Anderson | Cast: Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis, Lesley Manville e.a. | IMDb: 7.9, Rotten Tomatoes: 91%

kijktips van de week

Genomineerd voor maarliefst 6 Oscars en ook de allerlaatste film waarin we Daniel Day-Lewis ooit gaan zien: Phantom Thread. Het verhaal speelt zich af in de jaren ’50 in Londen. Reynolds en Cyril Woodcock, broer en zus, zijn leidende figuren in de Britse mode-industrie. Reynolds ziet vele vrouwen komen en gaan. Ze veroveren nooit zijn hart, maar dienen enkel als inspiratie voor zijn werk. Totdat hij Alma tegenkomt, een sterke, jonge vrouw die al heel snel zijn muze en geliefde wordt. Al snel wordt deze liefde allesverslindend, en Reynolds’ leven is niet langer meer op orde.

Nienke schreef al eerder over deze langverwachte film. Lees haar verhaal hier.

Red Sparrow (2018)

Donderdag 1 maart | BIOSCOOP

Genre: Drama, Romantiek | Maker: Paul Thomas Anderson | Cast: Vicky Krieps, Daniel Day-Lewis, Lesley Manville e.a. | IMDb: 7.9, Rotten Tomatoes: 91%

kijktips van de week

Jennifer Lawrence heeft onlangs aangekondigd dat ze er binnenkort even tussenuit gaat in de acteerwereld. Even niet acteren, maar focussen op politieke kwesties. Gelukkig kunnen we haar nog wel bewonderen vanaf donderdag in Red Sparrow. In deze film speelt Jennifer de Russische Dominika Egorova. Dominika wordt tegen haar wil opgeleid tot ‘Sparrow’, een verleidster getraind door de Russische Veiligheidsdienst. Ze doorstaat de training en wordt een van de beste Sparrows van Rusland. Haar eerste doelwit is CIA-agent Nate Nash. Hij is verantwoordelijk voor infiltratie door de CIA in de Russische Veiligheidsdienst. Maar uiteraard spelen er gevoelens op tussen die twee die de veiligheid van hun carrières op het spel zetten.

Bekijk de trailer hier.

Nieuwe Buren, seizoen 3 (2014-)

Vrijdag 2 maart | VIDEOLAND

Genre: Drama| Regie: Bobby Boermans en André van Duren | Cast: Daan Schuurmans, Bracha van Doesburgh, Abbey Hoes e.a. | IMDb: 7.1

kijktips van de week

In het nieuwe seizoen van Nieuwe Buren ontmoeten we een aantal nieuwe (en jonge) gezichten. Eva en Peter vormen nu eindelijk een compleet gezin met kleine Roos, wiens adoptie nu in gang is gezet. Alles lijkt mee te zitten totdat er een nieuw gezin in de Zonnewijk komt wonen. Dit gezin bestaat uit de verleidelijke Fay (Abbey Hoes) en haar ouders Milo (Tibor Lukács) en Anouk (Fockeline Ouwerkerk). Fay vindt het allemaal maar saai en burgerlijk, totdat ze erachter komt dat de wijk niet zo onschuldig is als het lijkt…

Meer over Nieuwe Buren lees je hier!

Foto boven artikel: Murray Close – © TM & © 2018 Twentieth Century Fox Film Corporation

Lees verder