10 filmkatten die een Oscar verdienen.
filmkatten

10 filmkatten die een Oscar verdienen.

Kattenmensen opgelet! This one’s for you.

Wij hebben de allerschattigste, meest charismatische en mysterieuze filmkatten voor jou op een rijtje gezet. Deze lijst telt maar liefst 10(!!) katten. Sit back and relax. Kijk ondertussen naar het dichtstbijzijnde asiel. Want we garanderen je dat je hierna (nog) een kat wilt.

1. Garfield (Garfield)

Dik, lui, passief agressief (vooral op maandag) en dol op lasagne. Wie je ook in je hoofd had, het is oké. Wij hadden het over Garfield. Naast de stripboeken staan er ook twee films op zijn naam. Als je dat met niets anders dan eten en sarcastische opmerkingen maken voor elkaar krijgt, verdien je echt wel een Oscar.

Filmkatten
Photo by Rhythm and Hues – © 2004 and TM Twentieth Century Fox.

2. Snowbell (Stuart Little)

Van deze vriendelijke vriendin kunnen we nog wat leren. Zij is degene die de actieve Stuart Little met beide benen op de grond houdt. Snowbell gooit er een paar one-liners uit die zó op een poster kunnen. Dit is onze favoriet:

Snowbell: I’m telling ya’, Stuart, if more people gave up, there’d be fewer wars.

filmkatten
Photo by Sony Pictures Imageworks – © 2002 – Columbia Pictures, Inc.

3. Fat Louie (Princess Diaries)

Kijk nou even. Dat koppie. Veeg me op. Come and get your Oscar.

4. Minoes (Minoes)

De kattenfilms der kattenfilms komt van Nederlandse bodem! Carice van Houten speelt hierin half mens half kat. De award voor “meest geloofwaardige mensen-kat” gaat naar haar. Door deze film werd iedereen in één klap verliefd op Minoes (en dus op Carice). De film is ook internationaal uitgebracht en heeft het erg goed gedaan in Engeland en Zweden.

filmkatten

5. De Gelaarsde Kat (Shrek)

De Gelaarsde Kat is schattig, maar dat weet hij ook. Wát een zelfkennis. Hij maakt daar goed gebruik van. Iedereen kent dit plaatje en alsnog smelten we every damn time. Wat de vraag ook is. Het antwoord is JA. Oscar? JA.

Misschien ook interessant: Katten spelen filmscènes na op Instagram.

6. Mrs. Norris (Harry Potter)

Good or evil, ons maakt het niet zo gek veel uit. In het echt is ze waarschijnlijk heel lief, ze speelt dit gewoon ontzettend goed. Die inleving en manier van incasseren. Fenomenaal.

Filmkatten

7. Knikkebeen (Harry Potter)

Samen met Hermelien vormt deze vierpotige pluizenbol een prachtig duo. Knikkebeen (Crookshanks in het Engels – wat letterlijk kromme poten betekent) is de ster van deel 3. Met zijn intelligentie en amazing onderzoek-skills is hij degene die een aantal slimme vermommingen doorzag. Alleen maar lof.

Lees ook: Achter de schermen bij: Sabine van dierencasting Catvertise.

filmkatten

8. Orangey (Breakfast at Tiffany’s)

Volgens ons is het de kat die deze scène zo memorabel maakt. Kijk even op 0.57 tot 1.03 waarin Orangey wordt verdrukt tijdens de innige kus. Daar ga je meteen van smelten. De rust en tamheid zijn zeker weten Oscarwaardig.

 9.  Mr. Bigglesworth (Austin Powers)

Alleen de naam al, maar dit zegt nog niets. Deze kat heeft een heel eigen willetje; hij wordt namelijk vrij snel boos. En hoewel je dat niet ziet, voelt zijn baasje (Dr. Evil) dit wel. Dit is het teken voor Dr. Evil om één (of twee, of drie) van zijn helpers te doden. Een klein beetje wreed, dat wel.

10. Jinxy (Meet the Parents)

Dit is dus hoe het hoort. Een hele trailer toegewijd aan de kat die de sterren van de hemel speelt. Jinxy wordt erg gewaardeerd door haar baasje en kan zelfs op het toilet haar behoefte doen.

Nog niet genoeg filmkatten gezien? Ga dan naar deze site. En volg Girls in Film ook even op Facebook. Voor meer katten en andere content over films.

Foto boven artikel: Knikkebeen in Harry Potter.

Lees verder