Titanic
Titanic

10 keer waarom Titanic voor altijd in ons hart blijft

Het is 19 jaar geleden dat Titanic in première ging en onze harten veroverden. Nog steeds is het een van onze favoriete romantische films. En om dat te vieren, hebben we dit lijstje samengesteld van onze redenen waarom het zo een fantastische film is.

1 – Het ultieme Titanic moment

Deze scène, die we iedere keer als we op een boot staan toch weer even na moeten doen.

2 – Leo

Hij veroverde met deze film ons hart.

3 – Wereldwijd succes

Omdat iedereen ‘m één, of twee, keer in de bios moest zien. De hele wereld wel te verstaan, want het was de eerste film ooit die (ruim) meer dan een biljoen dollar aan verkochte tickets ophaalde. Nog steeds is Titanic, op Camerons andere film Avatar na, de film die het meeste geld heeft opgebracht in de bioscoop aller tijden.

4 – Jack & Rose

Dit stel heeft toch zeker een plaatsje in onze top drie meest romantische filmkoppels.

© 1997 - Twentieth Century Fox
© 1997 – Twentieth Century Fox

5 – Goodbye Jack

Het hartverscheurende moment wanneer we afscheid moeten nemen van Jack. (Terwijl er toch echt ruimte genoeg voor twee mensen op dat vlot was naar onze mening…).

6 – Kate Winslet

Echt een heel tof wijf. Regisseur James Cameron geeft haar ook nog andere creatieve credits naast haar acteerprestatie. Zij is zowel verantwoordelijk voor de hartbrekende tekst “this is where we first met” tijdens het zinken, als het idee om Cal in zijn gezicht te spugen, in plaats van naar hem met een haarpin uit te halen zoals in het script stond. Niemand had echter acteur Billy Zane over deze verandering verteld, dus zijn reactie is zeer oprecht.

7 – ‘My heart will go on’

Celine Dion’s titelsong blijft toch een van de beste filmsong ooit. Lekker geluid hard aanzetten en meeblèren!

8 – Leo & Kate

Zij zijn nog steeds goede vrienden en gunnen elkaar de wereld. Bleek weer uit Kate’s reactie tijdens de Oscaruitreiking vorig jaar.

Het schijnt dat Kate overigens bij hun eerste ontmoeting, nadat ze erachter kwam dat ze een volledige naaktscène met hem had, om het ijs te breken Leo geflasht heeft. Dan ben je best stoer.

9 – Special Effects

Wanneer het schip ten onder gaat, over mind blowing special effects gesproken. Zelfs nu de techniek weer zoveel verder is, blijft het indrukwekkend.

10 – James Cameron

Cameron die meer tijd met de Titanic doorbracht dan haar passagiers. De perfectionist schreef, regisseerde, produceerde én monteerde de film. Interessant weetje: de scènes die zich in 1912 afspelen duren precies even lang als het zinken van het schip in real life: twee uur en veertig minuten. De botsing met de ijsberg duurde naar verluidt 37 seconde, precies zoals in de film. Hoezo aandacht voor details?

1997-paramount-pictures

Titanic kun je oa bij Pathé Thuis zien.

Volg Girls in Film op Facebook en Instagram voor meer ‘movie memories’.

Foto boven artikel: © 1997 – Paramount Pictures

Lees verder