kijktips week 18
kijktips week 18

De 10 spannendste, leukste en grappigste kijktips van week 18! #GiF’sCHOICE

Ook deze week zit weer boordevol nieuwe releases en ander leuks op televisie en on demand! Van de eerste Deense Netflix original tot aan muzikale documentaires: er is voor elk wat wils. Bekijk hier onze top 10 kijktips van week 18!

American Hustle (2013)

CINETREE

Genre: Misdaad, Drama | Regie: David O. Russell | Cast: Christian Bale, Amy Adams, Jennifer Lawrence e.a. | IMDb: 7.3, Rotten Tomatoes: 93%

kijktips week 18
Foto: Francois Duhamel

Een indrukwekkende misdaadfilm met een komisch randje: dat is American Hustle. De film gaat over Irving Rosenfeld (Christian Bale), die grof geld verdient met mensen oplichten in de jaren ‘70. Zijn verleidelijke partner in crime, en tevens minnares (Amy Adams) lijkt een perfecte sidekick. Totdat ze proberen een FBI-agent te belazeren. Heel even lijkt hun criminele carrière ten einde. Maar deze ambitieuze agent (Bradley Cooper) heeft een heel ander plan. Wat als de twee oplichters hem helpen om een nog grotere oplichter op te pakken?

David O. Russell heeft kosten noch moeite gespaard bij deze film met een productiebudget van 40 miljoen. Prachtige seventies kleding, kapsels en muziek. Daarnaast is er ook sprake van een cast waar je u tegen zegt. Dat Jennifer Lawrence en Bradley Cooper weer samen te zien zijn is ook geen toeval. Russell maakte hiervoor namelijk ook het mooie Silver Linings Playbook, waar zij samen in spelen. Bekijk hier de trailer van American Hustle!

Strike a Pose (2016)

CINEMIEN

Genre: Documentaire, Muziek | Regie: Ester Gould, Reijer Zwaan| Cast: Madonna, Luis Camacho, Jose Guitierez e.a. | IMDb: 7.2, Rotten Tomatoes: 94%

kijktips week 18

In 1990 koos Madonna zeven jonge mannelijke dansers uit om haar te vergezellen op de meest controversiële tour die ze tot dusver had gedaan: Blond Ambition. De optredens waren seksueel en sensueel, en draaiden om het uitdrukken van je ware zelf. Vooral omdat zes van de zeven dansers homoseksueel waren, en daar openlijk voor uitkwamen, werd de tour als ontzettend progressief (of controversieel) ervaren. Zeker in de jaren ’90, toen er een gigantisch stigma kwam te hangen op de gay community door de grote AIDS epidimie.

Strike a Pose is een ontroerende documentaire. Het laat de niet altijd even makkelijke verhalen zien van de dansers na de levensveranderende tour met Madonna. Bekijk hier de trailer.

Amy (2015)

Dinsdag 1 mei | NETFLIX

Genre: Documentaire, Muziek | Regie: Asif Kapadia | Cast: Amy Winehouse, Mitch Winehouse, Mark Ronson e.a. | IMDb: 7.8, Rotten Tomatoes: 94%

kijktips week 18

Iedereen kent Amy Winehouse. Ineens stonde ze in alle hitlijsten met het catchy nummer Rehab. En vervolgens bleef ze elke keer opnieuw hits scoren. Maar dat was niet het enige waardoor Amy bekend werd. Des te beroemder ze werd, hoe meer ze begon te verdwijnen in een wereld van drank en drugs. Op een gegeven moment leek ze meer aandacht te krijgen vanwege haar drankprobleem dan haar muziek. En uiteindelijk ging het ook mis: op 23 juli 2011 stierf ze aan een alcoholvergiftiging.

Maar deze documentaire laat een portret zien van een vrouw die veel meer was dan dat. Ze begon al jong met muziek maken en had onwijs veel talent. De docu is een prachtig eerbetoon en heeft dat ook niet voor niets een Oscar gewonnen. Bekijk hier de trailer!

Silver Linings Playbook (2012)

Dinsdag 1 mei | RTL8, 20.30

Genre: Komedie, Drama, Romantiek | Regie: David O. Russell | Cast: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro e.a. | IMDb: 7.8, Rotten Tomatoes: 92%

kijktips week 18
Foto: The Weinstein Company

Nóg een film van David O. Russell die deze week te zien is. Wederom met Jennifer Lawrence en Bradley Cooper in de hoofdrollen. Silver Linings Playbook gaat over Pat Solitano (Cooper). Hij komt net terug uit een psychiatrische inrichting omdat hij de minnaar van zijn nu ex-vrouw in elkaar geslagen had. Hij heeft een diagnose, maar neemt zijn medicijnen niet. Dan ontmoet hij Tiffany, de zus van zijn vriend Ronnie. Tiffany is net weduwe geworden en heeft zelf ook het een en ander te verwerken. Wanneer Pat er achter komt dat Tiffany zijn ex-vrouw nog spreekt, wil hij dat ze een brief aan haar geeft. Tiffany doet dat op voorwaarde dat Pat haar danspartner wordt voor een wedstrijd.

Natuurlijk ontstaat er spanning tussen de twee tijdens de danstrainingen. De chemie tussen Jennifer en Bradley is wederom fantastisch. Een echte aanrader op de dinsdagavond. Bekijk hier de trailer.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

I Feel Pretty (2018)

Donderdag 3 mei | BIOSCOOP

Genre: Komedie | Regie: Abby Kohn, Marc Silverstein | Cast: Amy Schumer, Michelle Williams, Emily Ratajkowski e.a. | IMDb: 4.1, Rotten Tomatoes: 34%

kijktips week 18

De film komt deze donderdag pas uit in de Nederlandse theaters, maar er is nu al ontzettend veel ophef I Feel Pretty met Amy Schumer. De film gaat over een vrouw die heel erg worstelt met haar uiterlijk en onzekerheid. Wanneer ze keihard van haar fiets valt tijdens een spinningles, krijgt ze een flinke klap op haar hoofd. Wanneer ze wakker wordt denkt ze dat ze een supermodel is. Dit maakt haar zo zelfverzekerd dat ze haar leven totaal anders gaat leiden. Maar wat zal er gebeuren wanneer ze er achter komt dat haar uiterlijk helemaal niet is veranderd?

De eerste kritieken zijn niet bepaald goed, maar de controversie rondom de film heeft ons wel heel erg nieuwsgierig gemaakt. Mocht je zelf willen bepalen of je de film goed of slecht vindt, vanaf donderdag is I Feel Pretty te zien in meerdere filmtheaters. Bekijk hier alvast de trailer!

Unsane (2018)

Donderdag 3 mei | BIOSCOOP

Genre: Horror, Thriller | Regie: Steven Soderbergh | Cast: Claire Foy, Joshua Leonard, Jay Pharoah e.a. | IMDb: 6.8, Rotten Tomatoes: 79%

kijktips week 18

Sawyer (Claire Foy) heeft last van paniekaanvallen. Waar ze ook is, ze heeft constant het idee dat ze het gezicht van haar stalker ziet. Na een compleet mislukte Tinderdate besluit ze om toch maar psychiatrische hulp te zoeken. Maar dan wordt ze tegen haar wil opgenomen in de inrichting, terwijl ze dacht enkel een intakegesprek te hebben. Tot overmaat van ramp ziet ze haar stalker opnieuw, deze keer als medewerker van de inrichting… Heeft hij haar echt kunnen traceren of is ze echt gek aan het worden?

Unsane, overigens volledig gefilmd met iPhones, laat je op het puntje van je stoel zitten van spanning. Een beetje net als Shutter Island, waar je constant op het verkeerde been wordt gezet. Bekijk hier de trailer.

Zwartboek (2006)

Vrijdag 4 mei | RTL8, 20.30

Genre: Drama, Thriller, Oorlog | Regie: Paul Verhoeven | Cast: Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman e.a. | IMDb: 7.8, Rotten Tomatoes: 75%

kijktips week 18
Foto: Film & Entertainment VIP Medienfonds

Vrijdag 4 mei is het Dodenherdenking, en uiteraard zijn er dan een aantal films over de Tweede Wereldoorlog op televisie. Zwartboek vind ik toch wel een van de beste oorlogsfilms van Nederlandse bodem. Carice van Houten speelt de rol van Rachel, een Joodse zangeres die woont in Amsterdam. In september 1944 probeert ze met haar familie via de Biesbosch naar het bevrijde zuiden te gaan. En dat gaat gruwelijk mis. Alleen Rachel kan gered worden, en komt terecht in een verzetsgroep. Nadat de zoon van de leider wordt gepakt door de Duitsers, wordt Rachel gevraagd om SS-Hauptsturmführer Ludwig Müntze (Sebastian Koch) te verleiden. Met alle gevolgen van dien.

Een indrukwekkende film over de oorlog vanuit de kant van een vrouw in het verzet. Meer zien van Carice? Bekijk hier onze acht favoriete films met haar on demand.

Dear White People (Seizoen 2, 2017-)

Vrijdag 4 mei | NETFLIX

Genre: Komedie, Drama | Maker: Justin Simien | Cast: Logan Browning, Brandon P Bell, DeRon Horton e.a. | IMDb: 6.3, Rotten Tomatoes: 100%

kijktips week 18
Foto: Netflix

Deze Netflix original serie is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2014. Het speelt zich af op Winchester University, een Ivy League universiteit in de Verenigde Staten met overwegend witte studenten. De gekleurde studenten zijn zwaar in de minderheid. Een deel daarvan komt samen en besluit de krachten te bundelen om de strijd aan te gaan tegen vooroordelen en ongelijkheid.

Een actuele serie, ook als je in Nederland woont. In Dear White People weten ze op een scherpe en komische manier duidelijk de boodschap over te brengen. Bekijk hier de trailer van seizoen 2.

The Rain (Seizoen 1, 2018-)

Vrijdag 4 mei | NETFLIX

Genre: Thriller | Makers: Jannik Tai Mosholt, Christian Potalivo, Esben Toft Jacobsen | Cast: Iben Hjejle, Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen e.a. |

kijktips week 18
Foto: Netflix

De eerste Deense Netflix original is een feit: deze vrijdag komt het eerste seizoen van The Rain uit op Netlix! Deze spannende serie gaat over een broer en zus, Simone en Rasmus, die in een ondergrondse bunker verblijven. Hier zitten ze al enkele jaren in, nadat hun vader hen daar achter had gelaten. De wereld buiten de bunker is namelijk onveilig: regen maakt mensen dodelijk ziek. Wanneer ze genoodzaakt zijn om de bunker te verlaten, bevinden ze zich plotseling in een post-apocalyptische wereld waarin nog maar enkele overlevenden zijn.

De trailer ziet er in ieder geval al heel erg goed uit. Bekijk hier alvast de trailer!

Frances Ha (2012)

Zaterdag 5 mei | CANVAS, 23.05

Genre: Komedie, Drama, Romantiek | Regie: Noah Baumbach | Cast: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver e.a. | IMDb: 7.4, Rotten Tomatoes: 92%

kijktips week 18
Foto: IFC Films

Frances (Greta Gerwig) wil heel erg veel. Ze woont in New York maar heeft niet echt een appartement. Ze studeert bij een dansgroep, maar echt goed dansen kan ze ook niet. Ze heeft een heel goede vriendin, Sophie, maar ze spreken elkaar niet echt meer. Ze vindt zichzelf undatable, maar een van haar beste vrienden wil haar maar al te graag daten. Frances stort zich vaak in een droom, ook wanneer het niet echt realistisch lijkt. En ze moet ook nog eens geld verdienen om te overleven in het dure New York.

Noah Baumbach en Greta Gerwig zijn in het echte leven een item, en hebben samen het script geschreven. Een mooie en grappige film over een vrouw die wij allemaal hadden kunnen zijn. Bekijk hier de trailer!

Lees verder