10x de leukste films met honden
10x de leukste films met honden

10x de leukste films met honden. #puppyday

Op 23 maart is de schattigste dag van het jaar: puppy dag. We love puppies! Net zoals katten uiteraard. Tijd voor een lijstje met de liefste, stoutste en moedigste filmhonden die ons hart gestolen hebben de afgelopen jaren. Wegsmelten (en een traantje wegpinken) gegarandeerd.

1# – Shiloh (1996)

Wanneer de 11-jarige Marty Preston naar huis loopt, wordt hij opeens achtervolgd door een jonge hond. De beagle is weggelopen bij zijn baas, de onvriendelijke jager Judd Travers, nadat hij hard door hem gestraft is. Als Marty ziet dat de hond angstig is en bloed aan zijn kop heeft, besluit hij de hond mee naar huis te nemen en voor hem te zorgen. Hij noemt hem Shiloh. Maar Marty’s vader vindt dat de hond terug moet naar zijn baas, ze hebben geen geld om Shiloh te onderhouden. Dan besluit Marty om Shiloh te gaan verdienen door voor de norse, ruzieachtige Judd Travers te gaan werken.

Deze film is te bestellen via o.a bol.com

#2 – Hachi (2009)

‘Hachi: A Dog’s Tale’ is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de trouwe hond ‘Akita Hachiko’. Elke dag vergezelt hij zijn baasje naar én van het station weer terug naar huis. Op een dag komt zijn baasje niet terug. Vervolgens gaat de viervoeter negen jaar lang elke dag op hetzelfde tijdstip naar het station om zijn baas op te wachten. Al zwervende komt hij in contact met omwonenden en werknemers. Een film waarbij je het niet droog houdt..

Deze film is te zien via o.a Netflix en Videoland. 

#3 – Marley (Marley & Me) (2008)

John Grogan werkt als columnist voor een krant, die samen met zijn vrouw Jennifer op een dag een hond genaamd Marley adopteert. Ze houden de labrador enkel om een idee te krijgen hoe het is om ouders te zijn. Marley blijkt echter hyperactief te zijn en moet zelfs naar een speciale gehoorzaamheidsschool gestuurd worden. John en Jennifer worden alleen nog maar banger voor het ouderschap. Het komt dan ook als een schok aan wanneer Jennifer zwanger blijkt te zijn.

Deze film is te zien via o.a Netflix en Ziggo on Demand. 

#4 – Beethoven (1992)

De kleine schattige sint-bernardshond Beethoven wordt als puppy gestolen, en de Newtons nemen hem op. Hij wordt enorm groot en richt de bij zijn formaat passende ravage aan, maar blijft lief en behulpzaam. Een dierenarts wil experimenten uitvoeren en heeft daar honden voor nodig; Beethoven staat op zijn lijst.

Deze film is te bestellen via o.a Bol.com

#5 – 101 Dalmatiërs (1996)

Cruella De Vil heeft haar zinnen gezet op een grote bende puppies, wiens vachten ze wil gebruiken om een bontjas van te maken. Ze stuurt twee mannen erop uit om de hondjes te ontvoeren.

101 Dalmatiërs - Copyright 1996 - Disney Enterprises, Inc.
101 Dalmatiërs – Copyright 1996 – Disney Enterprises, Inc.

Deze film is te zien via o.a Pathé Thuis en Ziggo on Demand. 

#6 – Lassie (2005)

Joe Carraclough woont met zijn ouders en zijn hond Lassie in een klein stadje in Yorkshire. Lassie en Joe zijn onafscheidelijk. Op een dag moet Joe’s vader de hond verkopen, maar Lassie keert toch terug naar de Carracloughs. Daarom neemt haar nieuwe baasje haar mee naar Schotland. Maar zelfs daar loopt zij weg.

Deze film is te bestellen via o.a Bol.com.

#7 – Eight below (2006)

Jerry Shepard , zijn vriend Cooper en een ruwe geoloog zijn drie leden van een wetenschappelijke expeditie op Antarctica. Door een ongeluk en hevige weerscondities zijn ze gedwongen hun team en hun slee-honden achter te laten. In de harde winter van Antarctica moeten de honden zes maanden alleen zien te overleven.

Deze film is te bekijken via o.a Pathé Thuis. 

#8 – Max (2015)

Max is een Mechelse herder, in dienst  bij het Amerikaanse leger. Wanneer zijn eigenaar en trainer in Afghanistan om het leven komt, keert de hond getraumatiseerd terug naar Amerika. De hond is moeilijk handelbaar en wordt tegen wil en dank opgenomen door de familie van zijn vroegere baasje en kan het eigenlijk alleen goed vinden met het veertienjarig broertje. Samen doen ze een belangrijke ontdekking.

Deze film is o.a te zien via Pathé Thuis. 

#9 – Red Dog (2011)

Advocaat Dave Douglas heeft weinig tijd voor zijn vrouw en kinderen. Zijn laatste zaak heeft betrekking op een gevaarlijk dierenlaboratorium. Wanneer Dave per ongeluk een geheim genetisch-gemuteerd serum binnenkrijgt, verandert zijn lichaam in dat van de hond des huizes. Zo krijgt hij letterlijk een andere kijk op zichzelf, maar ook op zijn gezin. Hij spitst zijn oren en hoort zo over dromen en geheimen die hij nooit heeft geweten. Het liefst wil Dave zo snel mogelijk een beter vader worden, maar eerst moet hij de gevaarlijke uitvinder van het serum zien tegen te houden.

Deze film is o.a te bestellen via Bol.com. 

#10 – A dog’s purpose (2017)

Deze nieuwe film vertelt het verhaal van het gelijknamige boek van Bruce Cameron. Het is het verhaal van een hond die naar de doel van zijn leven zoekt. Na een kort leven als een zwerfhond, keert Bailey terug als een goudkleurige puppy en in de zoektocht naar het doel van dit leven komt hij bij de 8-jarige Ethan terecht. Tijdens hun avonturen samen ontdekt Bailey hoe hij een goede hond moet zijn. Maar dit niet zijn laatste leven.

Deze film is vanaf 17 mei te zien in de Nederlandse bioscopen. 

Afbeelding met artikel: Dennis Quaid in A Dog’s Purpose (2017) © Universal Pictures /DreamWorks II Distribution Co.

Lees verder