10x de leukste #kijktips van week 2 #GiF’sCHOICE
Week 2 #kijktips #GiF'sCHOICE

10x de leukste #kijktips van week 2 #GiF’sCHOICE

De tweede week van januari is aangebroken en we hoeven ons weer niet te vervelen! Hoewel er op demand weinig nieuws onder de zon is, stelt het aanbod op televisie en in de bioscopen ons zeker niet teleur! Ga deze week bijvoorbeeld naar de grote winnaar van de Golden Globes Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, of blijf lekker thuis op de bank met twee nieuwe Nederlandse series: Zomer in Zeeland en De Luizenmoeder.

maandag 8 januari:

1) 20:38 RTL5 – Zwartboek (2006)

Genre: Historie, Oorlog, Drama, Thriller | Regie: Paul Verhoeven | Cast: Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman e.a. 

Week 2 #kijktips #GiF'sCHOICEDé oorlogsklassieker van Paul Verhoeven die Carice van Houten internationale faam bracht. Het is 1945 en de oorlog loopt op zijn einde, maar toch wordt de boerderij gebombardeerd waar Rachel Stein (Carice van Houten) zit ondergedoken. Rachel weet te ontsnappen en sluit zich aan bij het verzet als Ellis de Vries.

2) 20:30 SBS6 – Zomer in Zeeland (nieuw)

Genre: Komedie, Drama | Cast: Pip Pellens, Tonko Bossen,  Daniël Boissevain e.a.

Week 2 #kijktips #GiF'sCHOICEDeze nieuwe serie is gebaseerd op de Australische reeks 800 Words. In de serie verhuist Sjors Mulder (Daniël Boissevain) na het overlijden met zijn vrouw samen met zijn twee kinderen van de grote stad naar het Zeeuwse dorpje Lekzand. Een grote verandering, waar dochter Fenna (Pip Pellens) en zoon Jurgen (Tonko Bossen) precies niet op zitten te wachten.

Pip Pellens ken je natuurlijk ook uit onze webserie Wijn Met Pip, waarin ze actrices interviewt over het vak. Alle afleveringen bekijk je hier.

dinsdag 9 januari:

3) 20:30 RTL5 – The Blue Lagoon (1980)

Genre: Avontuur, Drama, Romantiek | Regie: Randal Kleiser | Cast: Brooke Shields, Christopher Atkins, Leo McKern e.a. 

Week 2 #kijktips #GiF'sCHOICE

Deze eighties-avonturenfilm draait om de kinderen Richard en Emmeline. Ze ontsnappen op het nippertje aan de dood van een brand op een schip. Na dagenlang dobberen spoelen de twee aan op een tropisch eiland. Gelukkig is ook de kok van het schip nog in leven, die voor de kinderen kan zorgen. Maar wanneer deze sterft, staan ze er alleen voor. Opgroeiend in totale onwetendheid van de rest van de wereld, verandert hun kindervriendschap in ware liefde.

donderdag 11 januari:

4) In de bioscoop – Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Genre: Drama | Regie: Martin McDonagh | Cast: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell e.a.

Week 2 #kijktips #GiF'sCHOICE

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri was de grote winnaar van de Golden Globes afgelopen zondag. De zwart-komische film ging ervandoor met de award voor Beste Film, Beste Scenario, Beste Vrouwelijke Hoofdrol en Beste Mannelijke Bijrol. In de film zet Mildred Hayes drie controversiële boodschappen op billboards langs de weg. Op deze manier vraagt ze aandacht van de lokale politie voor de onopgeloste moordzaak van haar dochter. Een must-see volgens ons!

5) In de bioscoop – All the Money In The World

Genre: Biografie, Drama | Regie: Ridley Scott | Cast: Michelle Williams, Christopher Plummer, Mark Wahlberg, Charlie Plummer e.a.

Week 2 #kijktips #GiF'sCHOICE

Het kostte een reshoot, maar het lukte Ridley Scott om voor de beoogde premièredatum een film te maken met een nieuwe acteur in de hoofdrol. All The Money In The World gaat over de kidnapping van de zestienjarige John Paul Getty III, kleinzoon van oliemagnaat en multimiljonair J. Paul Getty sr. De film werd voor drie Golden Globes genomineerd: Beste Film, Beste Vrouwelijke Hoofdrol en Beste Mannelijke Bijrol.

vrijdag 12 januari:

6) 22:45 NPO2 – Still Alice (2014)

Genre: Drama | Regie: Richard Glatzer, Wash Westmoreland | Cast: Julianne Moore, Alec Baldwin, Kristen Stewart, Kate Bosworth e.a.

Week 2 #kijktips #GiF'sCHOICE

Still Alice is gebaseerd op de gelijknamige roman van Lisa Genova. Julianne Moore speelt Alice, een hoogleraar Taalkunde aan Harvard. Haar leven verandert drastisch wanneer ze te horen krijgt dat ze gediagnostiseerd is met de ziekte van Alzheimer. Alice en haar familie worstelen met de ziekte, die een grote impact heeft op haar gezin, werk en huwelijk. Julianne Moore speelt deze rol met verve en won er een Oscar, Golden Globe en BAFTA Award voor.

7) 21:15 Canvas – Whiplash (2014)

Genre: Drama, Muziek | Regie: Damien Chazelle | Cast: Miles Teller, J.K. Simmons, Melissa Benoist, Paul Reiser e.a.

Week 2 #kijktips #GiF'sCHOICE

Deze film van de regisseur van La La Land draait om Andrew Neiman (Miles Teller). Hij is een jonge veelbelovende en ambitieuze jazzdrummer. Hij wordt gecoacht door zijn mentor Terence Fletcher, een veeleisende man die zijn pupil tot het uiterste drijft om zijn doorbraak te forceren. De film werd lovend ontvangen en won vier Oscars, voor onder andere J.K. Simmons.

zaterdag 13 januari:

8) 21:15 Eén – La Vita è Bella (1997)

Genre: Komedie, Drama | Regie: Roberto Benigni | Cast: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini, Giustino Durano e.a.

Week 2 #kijktips #GiF'sCHOICE

Deze Italiaanse tragikomedie gaat over de vrolijke Joodse Guido. Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt hij met zijn vrouw en zoontje afgevoerd naar een Duits werkkamp. Om zijn zoontje het vooruitzicht van een waarschijnlijke dood te besparen, maakt hij van de reis een spel waar je prijzen kan winnen. De film won veel belangrijke prijzen waaronder drie Oscars en de Grand Prix in Cannes.

zondag 14 januari:

9) 20:00 NET5 – The Fault In Our Stars (2014)

Genre: Drama, Romantiek | Regie: Josh Boone | Cast: Shailene Woodley, Ansel Elgort, Nat Wolff, Laura Dern e.a.

Week 2 #kijktips #GiF'sCHOICE

The Fault in Our Stars is de verfilming van de gelijknamige bestseller van John Green. Hazel en Gus, twee jonge kankerpatiënten, ontmoeten elkaar bij een praatgroep en vinden al gauw steun bij elkaar. Ze hebben hetzelfde cynische gevoel voor humor en bijzondere kijk op het leven. Langzaam maar zeker groeit er een liefde tussen de twee op. De film werd gedeeltelijk opgenomen in Amsterdam, waaronder in het Anne Frank Huis.

10) 20:25 NPO2 – De Luizenmoeder (nieuw)

Genre: Komedie | Regie: Jan Albert de Weerd | Cast: Jennifer Hoffman, Diederik Ebbinge, Bianca Krijgsman, Henry van Loon e.a.

Week 2 #kijktips #GiF'sCHOICE

Deze nieuwe komische serie draait om Jennifer Hoffman als de gescheiden Hannah. Vastberaden om haar leven weer zo snel mogelijk op de rit te krijgen stort Hannah zich in de wereld die zich afspeelt op en rondom het speelplein van basisschool de Klimop. Maar vreemde leerkrachten en de allesoverheersende ‘moedermaffia’ maken het haar niet gemakkelijk.

Foto boven artikel: © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Lees verder