kijktips week 5
kijktips week 5

10x de leukste kijktips van week 5 #GiF’sCHOICE

De eerste maand van 2018 is over een paar dagen alweer voorbij. Februari begint goed met de tv-première van The Revenant, de film die Leonardo DiCaprio (eindelijk) zijn allereerste welverdiende Oscar opleverde. Maar naast deze beresterke film is er natuurlijk nog veel meer te zien. Zo verschijnt de langverwachte nieuwe film met Meryl Streep The Post deze week in de bioscoop.

dinsdag 30 januari

Videoland – T@gged (Seizoen 1 en 2)

Genre: thriller | Regie: Hannah Macpherson | Cast:  Lia Marie Johnson, Lulu Antariksa, Katelyn Nacon e.a.

Bron: AwesomenessTV

Hailey, Rowan en Elisia, drie jonge meiden op high school worden door een onbekende user ‘monkeyman’ getagged in een paar video’s. De video’s hebben alleen een donkere aard en zijn erg gewelddadig. Waarom die drie meiden getagged worden is omdat ze een connectie hebben met elkaar uit het verleden, maar waarom ‘monkeyman’ het op hun gemunt hebben, weten de meiden niet.

De trailer van deze serie bekijk je hier.

donderdag 1 februari

Netflix – American Psycho (2000)

Genre: Misdaad, Drama | Regie: Mary Harron | Cast:  Christian Bale, Justin Theroux, Josh Lucas e.a.

Bron: 2000 Universal Studios

Patrick Bateman is een narcistische man die erg gesteld is op zijn uiterlijk. Hij werkt bij de bank en naast dat hij egoïstisch is hij ook charismatisch en knap en vallen de vrouwen is bosjes voor hem neer. Zijn collega’s en vrienden vinden hem een normale man en zien niks geks aan hem, maar Bateman heeft eigenlijk een dubbelleven. In zijn vrije tijd is Bateman een psychotische seriemoordenaar.

Naar het beroemde boek van Bret Easton Ellis.

Netflix – How The Beatles Changed The World (2017)

Genre: Documentaire, Muziek | Regie: Tom O’ Dell | Cast: Tony Bramwell, Robert Christgau, Anthony DeCurtis e.a.

Bron: IMDb

Een documentaire over de impact die de Beatles wereldwijd hadden.

In de bioscoop – The Post

Genre: Biografie, Drama, Historie | Regie: Steven Spielberg | Cast: Meryl Streep, Tom Hanks e.a.

Bron: 2017 Twentieth Century Fox

The Post is gebaseerd op de onthulling van The Pentagon Papers, geheime documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie over Vietnamoorlog. Het bestaan werd in 1971 onthuld. Katharine Graham, Amerika’s eerste vrouwelijke krantenuitgever van The Washington Post zet samen met haar hoofdredacteur Ben Bradlee alles in het werk om de documenten te publiceren na een verbod van de regering van president Nixon.

Lees ook onze trailertip over deze film.

Ook interessant: 7 baanbrekende films en series over journalistiek #video.

20:30 NET5 – The Revenant (2015)

Genre: Avontuur, Drama, Historie | Regie: Alejandro G. Iñárritu | Cast:  Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter e.a.

Bron: 2015 Twentieth Century Fox

Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis wordt de legendarische avonturier Hugh Glass en zijn manschappen aangevallen door indianen en moet hij bij een hinderlaag vrezen voor zijn leven. Hij kan ternauwernood ontkomen en slaat op de vlucht.

Leonardo DiCaprio won een Oscar voor zijn rol in deze film. Meer over het fenomeen Leonardo lees je hier: Leonardo DiCaprio, een leven op het witte doek.

vrijdag 2 februari

Netflix – Altered Carbon 

Genre: Drama, Sciencefiction, Netflix Original | Regie: Miguel Sapochnik | Cast: Antonio Marziale, Chris Conner, Hiro Kanagawa e.a.

Bron: Netflix

Altered Carbon is een Netflix Original, gebaseerd op een boek van Richard K. Morgan en gaat over een futuristische wereld waarin iedereen het eeuwige leven heeft in verschillende lichamen. Takeshi Kovacs soldaat die word verslagen in een opstand. Zijn geest is gevangen gehouden voor maar liefst 25o jaar en de enige manier waardoor hij een nieuwe kans krijgt. Is door een moord op te lossen.

20:30 RTL8 – The Fifth Estate (2013)

Genre: Biografie, Drama, Thriller | Regie: Bill Condon | Cast:  Benedict Cumberbatch, Daniel Brühl, Carice van Houten e.a.

Bron: 2013 – DreamWorks II Distribution Co.

De film gaat over de oprichting van Wikileaks. De organisatie veranderde de geschiedenis door duizenden geheime documenten op internet te publiceren. Het succes van de website zorgde ervoor dat ze op slag beroemd werden en veranderde de informatiestroom naar nieuwsmedia in de wereld en in het algemeen.

Met ‘onze’ Carice van Houten!

zaterdag 3 februari

23:45 NPO3 – Sideways (2004)

Genre: Komedie, Drama, Romantiek | Regie:  Alexander Payne | Cast:  Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Virginia Madsen e.a.

Bron: Twentieth Century Fox

Twee vrienden besluiten op een wijnvakantie te gaan, voordat één van hen trouwt. Tijdens hun tour door de wijngaarden in Santa Barbara leren zij niet alleen over wijn, maar ook over zichzelf.

Meer heerlijke films over wijn vind je hier.

23:40 RTL8 – The Rainmaker (1997)

Genre: Drama, Thriller | Regie: Francis Ford Coppola | Cast:  Matt Damon, Danny DeVito en Claire Danes e.a.

Bron: Paramount Pictures

Rudy Baylor is een beginnende advocaat die in een opvallende, zware rechtszaak verzeild raakt. De enige manier waarop hij zichzelf kan redden is door te achterhalen wie er corrupt is.

Een ‘golden oldie’ gebaseerd op een van de succesvolle boeken van John Grisham én geregisseerd door Francis Ford Coppola.

zondag 4 februari

15:35 NPO3 – Jongens (2013)

Genre: Drama | Regie: Mischa Kamp| Cast: Gijs Blom, Ko Zandvliet, Ton Kas, Rifka Lodeizen e.a.

Bron: IMDb

Na de dood van hun moeder wonen Sieger en zijn oudere broer Eddy samen met hun vader Theo. Eddy wil graag motorcrossen, maar dat mag niet van zijn bezorgde vader. Sieger doet fanatiek aan atletiek. Bij de trainingen ontmoet hij hoogspringer Marc. Terwijl om hem heen nieuwe liefdes openbloeien, ontdekt ook Sieger de liefde.

De trailer van deze film bekijk je hier.

Foto boven artikel: Altered Carbon – Netflix 

Lees verder