10x hilarische comediennes op Netflix #kijktips

Bij stand up comedy denk je vaak aan mannelijke cabaretiers. Vooral de laatste jaren zijn er ook opvallend veel steengoede vrouwelijke cabaretiers bekend geworden. Zij belichten de herkenbare kanten van het vrouw-zijn: van daten, sex tot het moederschap. Maar ook onderwerpen zoals feminisme en zelfverzekerdheid worden door deze vrouwen bloedeerlijk besproken. Deze tien grappige, grofgebekte en geestige comediennes vind je op Netflix.

1) Ali Wong

De hoogzwangere Ali Wong (35) vertelt in de stand up Baby Cobra (2016) special over haar sexuele avontuurtjes met Aziatische mannen, hamsteren, haar zwangerschap en waarom feminisme verschrikkelijk is.

foto: Alex Crick/Netflix

De trailer bekijk je hier.

2) Jen Kirkman

De Texaanse Jen Kirkman is 40 jaar, vlijmscherp en hilarisch eerlijk. In de shows I’m Gonna Die Alone (And I Feel Fine) uit 2015 en Just Keep Livin? (2017) grapt ze over het vrouwelijk lichaam, meditatie, seks en kinderen.

3) Iliza Shlesinger

Als winnaar van ‘Last Comic Standing’, is het geen wonder dat er van Iliza Shlesinger (35) maar liefst 3 specials op Netflix staan. War Paint (2013), Freezing Hot (2015) en Confirmed Kills (2016). Laat je niet misleiden door haar onschuldige, knappe koppie.  Ze heeft keihard advies voor millennials, over daten en feminisme.

4) Sarah Silverman

Sarah ‘Sarcasme’ Silverman (47) weet in de show A Speck of Dust (2017) in hilarische anekdotes pijnlijke ervaringen knap te combineren met provocatieve grappen. Iets met Trump, poepen en een speciale wet voor sperma. Bekijk hier de trailer.

foto: Michael Rowe

5) Kathleen Madigan

In Madigan Again (2013), vertelt Kathleen Madigan (52) over haar tijd in een Ierse Katholieke familie, een reis door Afghanistan en haar liefde voor de countryzanger John Denver.

Meer vrouwen op Netflix? Kijk dan ook deze zes documentaires over bijzondere vrouwen.

6) Katherine Ryan

Ze noemt zichzelf “Taylor Swift with a soul” en vertelt in de show Trouble (2017) over haar leven als 30-plusser met bijzondere relaties, haar oersaaie leven in een woonplaats die ze haat en de tijd dat ze een heel land provoceerde. De trailer bekijk je hier.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

7) Christina P

Met een bijtende dosis realiteitszin vertelt Christina Pazsitzky (41) in Mother Inferior (2017) verhalen over haar jeugd, het ouder worden en de verschrikkingen van een kind krijgen.

8) Chelsea Handler

Een tikkeltje grof en op het randje maar onverschrokken eerlijk en hilarisch. Comedienne en schrijfster Chelsea Handler (43) vertelt in Uganda Be Kidding Me Live uit 2014  over bijzondere reis naar Uganda, de mensen die ze er ontmoeten en de vooroordelen die ze had. Bekijk de trailer.

9) Anjelah Johnson

In de kids-friendly show Not Fancy (2015) vertelt actrice, comedienne en YouTube-sensatie Anjelah Johnson (35) over het huwelijk, reizen naar Europa en haar Mexicaanse manicure.

10) Amy Schumer

In de special The Leather Special (2017) spreekt Amy (36) over haar favoriete onderwerpen: haar vagina en lichaamssappen. Maar ook andere onderwerpen worden op haar kenmerkende humoristische manier aangestipt, zoals relaties, naaktfoto’s en diëten.

comediennes op Netflix
foto: Marcus Pride

Want zeg nou eerlijk. Spierpijn in je buik, menstruatiepijn en maagpijn kennen we allemaal. Maar er is geen enkele buikpijn die de heerlijke pijn in je buik van het lachen overtreft. Inclusief tranen over je wangen en slappe kaakspieren.

in samenwerking met Netflix

Lees verder