kijktips van week 4 2018
kijktips van week 4 2018

10x kijktips van week 4 #GiF’sCHOICE

Vandaag is het precies tien jaar geleden dat we afscheid moesten nemen van de Australische heartthrob, Heath Ledger. Bekend van o.a. de chickflick 10 things I Hate About You en als eerste homoseksuele cowboy samen met Jake Gyllenhaal in Brokeback Mountain. Daarom beginnen we de week ook met een documentaire over de acteur en komen we meer over hem te weten. En om af te sluiten on a positive note, Peaky Blinders Seizoen 4 is eindelijk(!) te zien op Videoland, yes! Ik ga sowieso kijken!

maandag 22 januari

23:15 Canvas – I am Heath Ledger (2017)

Genre: Documentaire, Biografie | Regie: Adrian Buitenhuis en Derik Murray | CastHeath Ledger, Ben Harper, Kim Ledger e.a.

Bron: 2005 Focus Features

Een documentaire over de acteur Heath Ledger die op een jonge leeftijd overleden is. In deze biografische documentaire vertellen familieleden en vrienden over het leven van Heath en hoe hij was.

Lees ook ‘Tranen in je ogen bij I Am Heath Ledger.’

Ziggo Movies & Series XL – Mosaic (mini-serie)

Genre: Drama, Misdaad | Regie: Steven Soderbergh | Cast: Devin Ratray, Maya Kazan, James Ransone e.a.

Bron: Netflix

Een interactieve serie over een moordmysterie. Door middel van een app kan je verschillende personages volgen en vertakkingen volgen, waardoor je niet alleen kijkt naar de serie, maar ook mee kunt doen. Het verhaal gaat over een kinderboekenschrijfster die vermoord wordt vlak nadat er twee mannen in haar leven komen.

Meer over deze serie lees je hier.

Dinsdag 23 januari

20:30 RTL8 – Now You See Me (2013) Genre: Misdaad, Thriller | Regie: Louis Leterrier | CastJesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson e.a. 

Bron: Summit Entertainment 2013

Twee agenten moeten een team van illusionisten zien te arresteren. Dit team berooft namelijk banken tijdens hun act en gebruikt het geld om over hun publiek heen te gooien. Eerlijke zaak, volgens hun. De agenten lijken het hier alleen niet mee eens te zijn en krijgen de moeilijke taak op hun schoot geworpen om de illusionisten te pakken.

Bekijk hier de trailer van deze film.

donderdag 25 januari

20:30 RTL4 – Gooische Vrouwen 2 (2014)

Genre: Komedie, Drama, Romantiek | Regie: Will Koopman | Cast: Linda de Mol, Tjitske Reidinga, Susan Visser e.a.

Bron: Independent Films

Claire is een totaal ander mens wanneer ze terugkomt uit Afrika. Roelin krijgt een huwelijksaanzoek van Evert, Anouk heeft een ongezonde relatie en Cheryl ziet dat Martin haar voor de zoveelste keer bedriegt. Maar je weet wat ze zeggen: vrienden voor liefde. De vrouwen merken dit ook wanneer ze door een noodlottig ongeval in Oostenrijk belanden.

In de bioscoop – Het Leven is Verrukkeluk

Genre: Romantiek, Drama, Komedie | Regie: Frans Weisz | Cast: Reinout Scholten, Gena Weisz e.a.

Bron: Pathé

In de film volg je drie stellen. Twee beste vrienden, Mees en Boelie zitten samen in het Vondelpark en ontmoeten de jonge en knappe Panda die hun leven omver gooit. Aan de andere kant zie je een getrouwd stel waar de liefde een beetje uitgebloeid is en Rosa en Kees die elkaar onverwacht weer tegenkomen en waar de vonk over lijkt te vliegen.

vrijdag 26 januari

23:00 NPO2 – Pop Aye (2017) Genre: Drama | Regie: Kirsten Tan | Cast: Thaneth Warakulnukroh, Penpak Sirikul, Bong e.a.

Bron: Chananun Chotrungroj

Een architect stuit in de straten van Bangkok op zijn verloren olifant uit zijn jeugd. Samen gaan ze op pad door heel Thailand om de boerderij te vinden waar ze beiden zijn opgegroeid.

Videoland – Peaky Blinders (Seizoen 4)

Genre: Misdaad, Drama | Regie: Colm McCarthy, Tom Harper, Otta Bathurst en Steven Knight| Cast: Cillian Murphy, Paul Anderson, Helen McCrory e.a.

Bron: BBC

Birmingham net na de Eerste Wereldoorlog. De serie gaat over Thomas Selby, die de leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad, de Peaky Blinders.

Lees ook: 5 keer ‘bingewatch’ inspiratie. 

Netflix – Dirty Money (Seizoen 1)

Genre: Documentaire, Misdaad | Regie: Alex Gibney | Cast: –

Bron: Netflix

Regisseur Alex Gibney neemt een duik in de zakenwereld en onthuld de schandalen en corruptheid. Ook horen we verhalen van daders en hoe zei te werk zijn gegaan.

zaterdag 27 januari

20:30 SBS9 –  Crazy, Stupid, Love (2011)

Genre: Komedie, Romantiek, Drama | Regie: Glenn Ficarra en John Requa | Cast:  Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore e.a.

Bron: 2011 Warner Bros.

Cal gaat scheiden van zijn vrouw en zit enorm in de put. Hangend achter de bar wilt hij zijn verdriet wegdrinken. Hier ontmoet hij de womanizer Jacob die elke vrouw aan de haak lijkt te kunnen slaan. Jacob neemt Cal onder zijn hoede en geeft hem een make-over. Toch verandert dit niks aan de gevoelens die Cal nog heeft voor zijn (ex-) vrouw. Ondertussen kampt Jacob zelf met problemen, want hij wordt verliefd.

Meer romantische mozaïekfilms vind je onze GiFonTop video.

zondag 28 januari

22:30 NET5 – The Hurt Locker (2008)

Genre: Drama, Historie, Thriller | Regie: Kathryn Bigelow |Cast: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty e.a. 

Bron: Summit Entertainment

Tijdens de oorlog in Irak is een sergeant verantwoordelijk voor een bomomntruimingsteam. Dit blijkt een enorme uitdaging te worden.

Niet alleen won deze film de Oscar voor beste film in 2010. Regisseur Kathryn Bigelow won dat jaar de Oscar voor beste regisseur. En daarmee de eerste vrouw die deze prijs ooit won.

 

Afbeelding boven artikel: Peaky Blinders 

Lees verder