10x kijktips voor week 3 #GiF’sCHOICE

Toen ik vanochtend mijn gordijn open deed en de regen zag, wist ik het zeker: Het is Blue Monday; de meest depressieve maandag van het jaar. Ben je vandaag dus al drie keer natgeregend, heb je het koud of voel je je gewoon blèèh, dan is het helemaal niet erg als je vanavond lekker op de bank hangt en een film kijkt. Wij hebben een tip voor je. En ook voor de rest van de week.

maandag 15 januari

20:30 RTL8 – Closer (2004)

Genre: Romantiek, Drama | Regie: Mike Nichols | Cast: Julia Roberts, Natalie Portman, Jude Law e.a.

Bron: 2004 Columbia Pictures Industries

Alice wordt op straat aangereden en wordt door Dan naar het ziekenhuis gebracht, een start van een relatie. Na een tijd wordt Dan alleen verliefd op Anna die getrouwd is met Larry. Een vrouw die al bezet is, maar toch moeilijk te vergeten.

dinsdag 16 januari

Videoland – Bella Donna’s (2017)

Genre: Komedie | Regie: Jon Karthaus | Cast: Kiki van Deursen, Carolien Spoor, Sasha Laurenssen, Manuel Broekman e.a.

Bron: DutchFilmworks

Drie beste vriendinnen Amy, Jasmijn en Sasha besluiten na het overlijden van hun hartsvriendin Bella om haar bucketlist te voltooien.

Lees ook: Bella Donna’s: de chemie van sisterhood.

Netflix – Homeland (Seizoen 6)

Genre: Misdaad, Drama, Mysterie | Regie: Alex Gansa en Howard Gordon | Cast: Claire Danes, Mandy Patinkin, Damian Lewis e.a.

Bron: 2017 Showtime

Tijdens de verkiezingen van de nieuwe president van de VS, keert Carrie Mathison terug. Hier gaat ze werken voor een organisatie die Amerikaanse moslims helpt.

woensdag 17 januari

20:30 SBS9 – Les Misérables (2012)

Genre: Musical | Regie: Tom Hooper | Cast: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried e.a.

Bron: 2012 Universal Pictures

In de verfilming van de bekende musical zien we in de 19e eeuw, Jean Valjean die voorwaardelijk vrijgelaten wordt uit een strafkamp. Hij heeft hier lang gezeten en wanneer hij dan ook buiten het kamp is laat zijn verleden hem maar niet met rust.

Bekijk hier de trailer.

donderdag 18 januari

In de bioscoop – Darkest Hour

Genre: Biografie, Drama, Historie | Regie: Joe Wright | Cast: Gary Oldman, Lily James, Kristin Scott Thomas e.a.

Bron: 2017 Focus Features

De film is een biografie en speelt zich af in het begin van de Tweede wereldoorlog. Winston Churchill is net Brits premier geworden en staat al gelijk voor een moeilijke beslissing. Hij moet namelijk bepalen of hij mee gaat met de nazi’s en gaat onderhandelen met Hitler of dat hij een gevecht aangaat wat bijna onmogelijk lijkt.

In de bioscoop – Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding (2017)

Genre: Komedie, Romantiek | Regie: Barbara Bredero | Cast: Egbert Jan Weeber, Nick Vorsselman, Tim Haars e.a.

Bron: Entertainment One Benelux

Anne’s ding is taal zeg maar. Ze vermaakt zich om spelfouten, scheldwoorden en stopwoorden de kans voor haar om die tegen de komen is voor haar alleen erg klein. Ze werkt voor een modetijdschrift waar ze alleen kan schrijven over zomermode en hoe je slank blijft. Ze wilt weg uit de dagelijkse sleur, maar net als ze ontslag wilt neen komt de knappe fotograaf Rick in haar leven terecht.

Lees hier onze trailertip over deze film.

vrijdag 19 januari

21:15 Canvas – Albert Nobbs (2011)

Genre: Drama, Romantiek | Regie: Rodrigo García | Cast: Glenn Close, Mia Wasikowska, Aaron Taylor-Johnson e.a.

Bron: 2011 – Roadside Attractions

Albert is een verlegen butler die al jaren met een groot geheim rondloopt. ‘Hij’ is namelijk eigenlijk een vrouw die als man door het leven gaat om zo aan armoede en eenzaamheid te ontkomen.

22:50 NPO3 – The Place Beyond the Pines (2012)

Genre: Misdaad, Drama | Regie: Derek Cianfrance | Cast: Ryan Gosling, Eva Mendes, Bradley Cooper e.a.

Bron: 2013 Focus Features

Professioneel motorracer Luke ontdekt dat zijn ex-vriendin, met wie hij al een jaar geen contact meer heeft, bevallen is van hun zoon. Hij besluit banken te beroven om zijn kind financieel te kunnen ondersteunen. Hier heeft hij een heftige confrontatie met een jonge politieagent.

Lees ook: de vele gezichten van Bradley Cooper op Netflix.

zaterdag 20 januari

22:55 Canvas – Disconnect (2012)

Genre: Thriller | Regie: Henry Alex Rubin | Cast: Jason Bateman, Michael Nyqvist, Andrea Riseborough e.a.

Bron: 2013 – LD Entertainment

De film gaat over een wereld waar iedereen met elkaar verbonden is en waar je verschillende situaties volgt die gevolg zijn van dit constante online netwerk en online connectie.

Bekijk hier de trailer.

zondag 21 januari

21:00 RTL4 – Soof: Een Nieuw Begin 

Genre: Komedie, Romantiek | Regie: Anne de Clercq, Pieter van Rijn en Frank Krom | Cast: Lies Visschedijk, Fedja van Huêt, Dan Karaty, Brent en Niek Schoemaker, Anneke Blok e.a.

Bron: Millstreet Films

Kasper en Soof zijn gescheiden, maar nog niet helemaal van elkaar af. Wanneer Kasper uit zijn mancave wordt gegooid, komt hij wonen op de zolder bij Soof en de kinderen. Dit kan nog wel een chaotische en gekke situaties veroorzaken, want het liefdes- en kookleven van Soof gaat ook gewoon verder.

Vanaf deze week elke zondag een nieuwe afleveringen op RTL. Alle afleveringen zien kan op Videoland. De trailer bekijk je hier.

Bron afbeelding boven artikel: Les Misérables – 2012 Universal Pictures

Lees verder