10x de leukste kijktips die je niet mag missen in week 20! #GiF’sCHOICE

Ook deze week zit weer boordevol fantastische films en series. Van het langverwachte tweede seizoen van 13 Reasons Why tot aan het indrukwekkende American Honey, genoeg te zien! Niet alleen in de bioscoop, maar ook on demand. Dit is onze top 10 van kijktips voor deze week!

American Honey (2016)

CINETREE (abonnement)

Genre: Avontuur, Drama, Romantiek | Regie: Andrea Arnold | Cast: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough e.a. | IMDb: 7.0, Rotten Tomatoes: 78%

kijktips week 20

De 18-jarige Star besluit om weg te vluchten van huis. Ze komt in aanraking met Jake, een rebelse jongeman die met een groep andere jonge mensen tijdschriftabonnementen verkoopt aan huis. Ze reizen door de hele Amerikaanse Midwest in een klein busje. Star vindt eindelijk een groep mensen bij ze wel het gevoel heeft dat ze erbij hoort. Ze stort zichzelf in een groot avontuur waarbij ze zichzelf pas echt leert kennen.

Andrea Arnold, de regisseur van de film, wilde voornamelijk werken met non-acteurs. Sasha Lane, die Star speelt, is dan ook op een parkeerplaats gevraagd om auditie te doen voor de film.  De film werd ook op chronologische volgorde gefilmd, en de acteurs kregen pas op de dag zelf het script. Dit was door hun onervarenheid; Arnold was bang dat ze zouden over-acten of niet meer spontaan zouden zijn wanneer ze het script van tevoren lazen.

Een prachtige coming-of-age road movie. Bekijk hier de trailer!

Parched (2015)

CINEMIEN (films huren)

Genre: Drama | Regie: Leena Yadav | Cast: Tannishtha Chatterjee, Radhika Apte, Lehar Khan e.a. | IMDb: 7.6, Rotten Tomatoes: 90%

kijktips week 20

Deze film gaat over vier vrouwen die wonen in een klein dorp in India. Ze komen in opstand tegen eeuwenoude tradities die hen belemmeren om te zijn en doen wat ze willen. Rani, een van de vrouwen, moet hard werken om een bruid te ‘kopen’ voor haar zoon. Janaki wordt uitgehuwelijkt, en knipt uit wanhoop haar haren af zodat haar toekomstige man haar niet meer wil. Lajjo heeft moeite met zwanger worden, en wordt om die reden geslagen door haar man. Bijli werkt als danseres in een erotische stripclub waar de mannen uit het dorp maar al te graag naar kijken. Maar in het dorp zelf is ze een paria. Maar onderling praten de vrouwen over wat ze echt willen in het leven. Uiteindelijk besluiten ze samen wat te gaan doen tegen de machocultuur op het Indiase platteland.

Filmmaakster Leena Yadav is niet bang om films te maken over tradities in haar land India waar ze het niet mee eens is. Dit is al haar derde speelfilm waarin ze speelt met dit thema van onderdrukking en vrouwendiscriminatie. Bekijk hier de trailer!

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)

PATHÉ THUIS (films huren)

Genre: Drama, Misdaad | Regie: Martin McDonagh | Cast: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell e.a. | IMDb: 8.2, Rotten Tomatoes: 92%

kijktips week 20

Mildred Hayes (Frances McDormand) ziet in reclameborden langs de weg een uitgelezen kans om de aandacht van de lokale politie te trekken. En dan met name die van de gewaardeerde politiechef William Willoughby (Woody Harrelson). Mildred’s dochter werd verkracht en vermoord en zeven lange maanden later is er nog steeds niemand opgepakt. Tijd voor actie. Op de billboards laat ze controversiële boodschappen plaatsen. Met succes, want ineens heeft de politie weer aandacht voor haar. Maar het zorgt ook voor een verdeling in de hechte gemeenschap.

Deze onzettend goede film trok veel aandacht op de Awardshows van dit jaar. Vooral Frances McDormand heeft veel prijzen in de wacht gesleept voor haar rol als Mildred Hayes. En terecht! Bekijk hier de trailer.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Deadpool 2 (2018)

Donderdag 17 mei | BIOSCOOP

Genre: Actie, Comedy | Regie: David Leitch | Cast: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Zazie Beetz e.a. | IMDb: 9.4

kijktips week 20

Je favoriete huurling is weer terug! In de vorige film kwamen we erachter hoe Wade Wilson werd veranderd in Deadpool. Hij was namelijk heel erg ziek en besloot mee te doen aan een medisch experiment waardoor hij wellicht zou genezen. Dit liep anders: hij werd een mutant met superkrachten, maar zag er ook vreselijk misvormd uit. Hij ging op zoek naar de persoon die hem dit aan had gedaan. Daarnaast probeerde hij de liefde van zijn leven terug te winnen.

En dat is gelukt, zoals in de trailer te zien is. Echter, er is weer een nieuwe bad guy, genaamd Cable (Josh Brolin). Cable probeert een jonge mutant met bijzondere krachten te kidnappen. Deadpool doet er alles aan om dat te voorkomen. Bekijk hier de trailer!

13 Reasons Why (Seizoen 2, 2017-)

Vrijdag 18 mei | NETFLIX

Genre: Drama | Maker: Brian Yorkey | Cast: Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro e.a. | IMDb: 8.3, Rotten Tomatoes: 80%

kijktips week 20
Foto: Beth Dubber, Netflix

Vrijdag zal het langverwachte tweede seizoen van 13 Reasons Why verschijnen op Netflix. In het eerste seizoen volgden we Clay (Dylan Minnette), een tiener die op weg van school naar huis een mysterieus pakketje vindt bij zijn voordeur. In het pakketje zitten casettebandjes, waarop zijn crush Hannah (Katherine Langford) te horen is. Hannah heeft twee weken daarvoor zelfmoord gepleegd, en legt met deze tapes de 13 redenen daarvoor uit.

Maar aan het eind van seizoen 1 bleven we nog achter met wat losse eindjes die nog niet uitgelegd waren. Seizoen 2 gaat daar mee verder. Clay ontvangt een mysterieuze polaroid waarop staat dat ‘Hannah niet de enige was’. Bekijk hier alvast de trailer!

Cargo (2018)

Vrijdag 18 mei | NETFLIX

Genre: Drama, Thriller | Regie: Ben Howling, Yolanda Ramke | Cast: Martin Freeman, Anthony Hayes, Susie Porter e.a. | IMDb: 8.3, Rotten Tomatoes: 80%

kijktips week 20

De wereld is overvallen door een epidemie. Andy en Kay en hun 1-jarige dochter Rosie verschuilen zich op een woonboot om de epidemie te omzeilen. Wanneer ze toch aangevallen worden, komt Kay te overlijden en wordt Andy geïnfecteerd. Binnen 48 uur moet hij een manier vinden om een betrouwbaar iemand te vinden voor zijn dochter. Anders is het te laat en verandert hij door het virus in een afschuwelijk wezen. De beste optie lijkt een stam van Aboriginals. Andy moet een manier vinden om hun vertrouwen te winnen en de toekomst van Rosie veilig te stellen.

Een perfecte film voor een avondje griezelen. Bekijk hier alvast de trailer!

Mud (2013)

Vrijdag 18 mei | RTL8, 20.30

Genre: Drama | Regie: Jeff Nichols | Cast: Matthew McConaughey, Tye Sheridan, Jacob Lofland e.a. | IMDb: 7.4, Rotten Tomatoes: 97%

kijktips week 20
Foto: Jim Bridges

Ellis en Neckbone, twee 14-jarige jongens uit Arkansas, ontdekken op een dag een mysterieuze boomhut. Of eigenlijk meer een boot die vastzit in de takken van een boom. Wanneer ze op onderzoek uitgaan komen ze erachter dat de boot al bewoond wordt. Deze bewoner blijkt Mud (Matthew McConaughey), een man die achternagezeten wordt door de politie omdat hij verdacht wordt van moord. Hij is op zoek naar de liefde van zijn leven, Juniper (Reese Witherspoon). Ellis en Neckbone zetten alles op alles om deze twee geliefden weer terug bij elkaar te brengen.

Een heel spannende en ontroerende film met een geweldige Matthew McConaughey. Bekijk hier de trailer.

Before Midnight (2013)

Vrijdag 18 mei | CANVAS, 21.15

Genre: Drama, Romantiek | Regie: Richard Linklater | Cast: Ethan Hawke, Julie Delpy, Seamus Davey-Fitzpatrick e.a. | IMDb: 7.9, Rotten Tomatoes: 98%

Kijktips week 20
Foto: Sony Pictures Classics

Dit is het derde en laatste deel uit een bijzondere romantische reeks films. Het begon in 1995, toen Celine (Julie Delphy) en Jesse (Ethan Hawke) elkaar voor het eerst bij toeval ontmoetten in een trein naar Wenen. Ze hebben een nacht samen die ze ten volste willen benutten. Deze film heet daarom ook Before Sunrise. Negen jaar later komen ze elkaar weer tegen in Parijs, waar hun liefde voor elkaar nog steeds aanwezig blijkt te zijn. Ze hebben maar 1 dag samen deze keer, en dit deel is dan ook genaamd Before Sunset (die ook precies 9 jaar na de eerste film uitkwam). In Before Midnight zien we het stel wederom 9 jaar later, getrouwd en met twee kinderen.

Celine en Jesse geven nog steeds veel om elkaar in deze laatste film, maar kampen wel met de worstelingen die komen kijken bij een huwelijk. Bekijk hier de trailer!

Birdman (2014)

Zaterdag 19 mei | CANVAS, 21.25

Genre: Drama, Romantiek | Regie: Alejandro G. Iñárritu | Cast: Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton e.a. | IMDb: 7.7, Rotten Tomatoes: 92%

kijktips week 20
Foto: Fox Searchlight

Acteur Riggan Thomson (Michael Keaton) is eigenlijk vooral bekend door zijn rol als Birdman. Om te bewijzen dat hij een serieuze acteur is met talent, besluit hij een toneelstuk te schrijven en regisseren.  En speelt hij ook nog zelf de hoofdrol. Maar in de aanloop naar het stuk toe gaat er van alles mis: een van zijn acteurs valt uit en het vinden van een nieuwe valt niet mee. Zijn dochter is net uit rehab en met z’n tweeën door één deur gaat nog zo makkelijk niet. Riggan geeft alles en iedereen de schuld, maar uiteindelijk zijn het zijn eigen onzekerheden die hem in de weg zitten.

Fenomenale film met geweldige acteurs en actrices. Een echte aanrader! Bekijk hier de trailer.

Minoes (2001)

Zondag 20 mei | NPO3, 15.35

Genre: Comedy, Familie | Regie: Vincent Bal | Cast: Carice van Houten, Theo Maassen, Sarah Bannier e.a. | IMDb: 6.9

kijktips week 20

Zondag 20 mei is het de verjaardag van Annie M.G. Schmidt. Ter ere van deze dag zijn er heel erg veel verfilmingen van haar verhalen te zien op televisie. Waaronder Minoes, met Carice van Houten.
Het verhaal gaat over Journalist Tibbe, die kennis maakt met het raadselachtige vrouwtje Minoes. Minoes praat met katten. In ruil voor onderdak levert ze Tibbe nieuws via haar kattenpersdienst. Eindelijk heeft Tibbe succes als journalist, totdat hij meneer Ellemeet, de directeur van de deodorantfabriek, ontmaskert wordt als zwendelaar. Niemand gelooft hem en Tibbe wordt ontslagen. Maar Minoes laat het er niet bij zitten.

Benieuwd naar welke boeken van Annie M.G. Schmidt nog meer verfilmd zijn? Bekijk hier onze 6 tips!

Lees verder