love actually onze lievelingsfilm voor kerst
love actually onze lievelingsfilm voor kerst

10x waarom Love Actually onze lievelingsfilm is

Onder het kopje “Lievelingsfilms van vrouwen” volgt Love Actually in het rijtje na The Notebook. Of ervoor. Dat laatste sowieso met Kerst. Niet zo gek, vonden wij, maar waarom eigenlijk? Hier tien redenen waarom wij voor altijd zullen houden van deze film én wat verrassende feitjes die deze liefde alleen maar vergroot.

1. Dansende Premier

Persoonlijk, het beste gedeelte van deze film zijn de losse heupen van niemand minder dan Hugh Grant. Ik denk dat menig vrouw – en man – deze mening met mij deelt. Hugh Grant had zelf iets minder zin in deze scène, omdat hij graag een nummer wilde van de The Jackson Five. De producenten konden dit liedje niet krijgen en werd vervangen door het nummer “Jump” van Girls Aloud. Dit ging daarmate goed dat Hugh Grant meezong met de tekst.

2. Broederliefde bestaat

Dit moment tussen twee mannen. Ahhhhh…..

3. Van begin tot eind

De geweldige voice over van Hugh’s warme stem in combinatie met knuffels en tranen op het vliegveld. Hartverwarmend. De openings- en eind scene zonder beelden van acteurs. De camera’s waren verstopt en filmde twee weken lang de ontmoetingen van vrienden en familie. Het lijkt ‘Hello, Goodbye’. Deze echtheid wordt benadrukt door Hugh Grant’s voice over als hij zegt; “Love, actually, is all around.”

Wat ook grappig is, is het feit dat het woord “Actually” 23 keer wordt gezegd in de film.

4. De aanzoek-scene

Als we actrice Lucia Moniz, die Aurelia speelt, moeten geloven was de kus-scène tussen haar en Colin Firth de meest gekoesterde herinnering van spelen in deze film.

Nog meer Love Actually? Lees dan: 20x dit wist je niet over Love Actually.

5. De kaartenscène

Verliefde mannen, het spijt ons. Maar je verzint nooit iets dat deze briljante actie overtreft. Maar je kan het wel proberen! Acteur Andrew Lincoln schreef de borden zelf, omdat hij vond dat hij eigenlijk een heel mooi handschrift heeft. True that. Deze scene was geïnspireerd door Bob Dylan’s Subterranean Homesick Blues.

6. Zo verliefd als Sam zijn, dat lijkt me nou fijn.

Het meest aandoenlijke verhaal in de hele film is toch wel de verliefde Sam. Regisseur Richard Curtis noemt het de best gecaste rol van de hele film en wij sluiten ons hier compleet bij aan. Joanna (Sam’s crush) verteld: ‘It was my first kiss and on-screen kiss too, ‘I was really nervous because I kind of had a crush on Thomas back in the day and I was also worried, because I was taller than him if it was going to look weird.’ Hoe cute?!

7. Dit gevoel

Jij vindt hem leuk en nu vindt hij jou ook leuk. Of dit nu dertig jaar geleden was of vorige week, we kennen dit euforische gevoel allemaal.

8. The art of Gift wrapping

We kunnen nog aardig wat leren van de manier waarop Rowan Atkinson de dure ketting inpakt. Inpakpapier, lint, roosjes, lavendel, en dit allemaal in een tasje – maar zeker niet zomaar een tasje.. De rol van Rowan was eigenlijk bedoeld als een soort algemene kerstengel die op magische wijzen overal bij was. Omdat de film al aardig vol zat met verschillende verhaallijnen hebben ze dit stuk geschrapt. Toch zie je in deze scene daar nog iets van terug. Hij doet namelijk zo lang over het inpakken, om er eigenlijk (actually zeg maar) voor te zorgen dat Harry (Alan Rickman) de ketting niet koopt voor zijn maîtresse. You go, Rowan!

 9. Vaderfiguur Liam Neeson

Met stip op nummer 1; Papa Liam. Zooo lief! #smelt

10. Deze versie van All I Want For Christmas

De stem van Joanna (gespeeld door Olivia Orson) was zo goed, dat regisseur Richard Curtis haar het over liet doen. Plus, hij heeft later adempauzes ingevoerd, omdat het anders niet leek op een kind dat zingt.

En daarom is Love Actually dus actually zo’n heerlijke film! Wij kijken hem gewoon het hele jaar door!

Lees verder