series met een nieuw seizoen in 2018
series met een nieuw seizoen in 2018

11 bingewatch series met een nieuw seizoen in 2018

De tijd gaat hard en dit mag je ook zeker zeggen bij seizoenen van series. De ene dag ben je dolgelukkig dat het nieuwe seizoen van je favoriete serie op Netflix of Videoland staat. De andere dag ben je teleurgesteld en moet je een heel jaar (of nog langer) wachten op het nieuwe seizoen. Van veel van onze favoriete series komt er gelukkig in 2018 een nieuw seizoen. #keepinbinging

1 – The OA – seizoen 2

Genre: Sciencefiction, Fantasie, Drama | Regie: Zal Batmanglij en Brit Marling | Cast: Brit Marling, Jason Isaacs, Scott Wilson e.a. | Netflix

Zeven jaar nadat ze is verdwenen, komt een blinde jonge vrouw terug met mysterieuze nieuwe krachten en perfect zicht. Wat er gebeurt is wilt ze aan niemand vertellen behalve aan vijf vreemdelingen die open-mindes genoeg lijken. Aan hun vertelt ze dat ze vast werd gehouden door een groep. Ze schakelt de vijf vreemdelingen in voor een geheime missie om achter meer informatie te komen.

De serie was een onverwacht succes voor Netflix. Het opmerkelijke eind zorgde voor veel (online) aandacht en deed naar meer verlangen.

Seizoen 1 is te zien op Netflix. Er is nog geen datum bekend waarop de nieuwe afleveringen online komen. Seizoen 1 werd vrijwel onaangekondigd online geplaatst. We hopen dat dat met seizoen 2 ook snel gaat gebeuren.

2 – 13 Reason’s Why – seizoen 2

Genre: Drama, Mysterie | Creator: Brian Yorkey | Cast:  Dylan Minnette, Katherine Langford, Christian Navarro e.a. | Netflix

Het meisje Hannah heeft zelfmoord gepleegd en dit staat centraal in de serie. Zij heeft iedereen die haar in haar leven kwaad heeft gedaan een doos cassettebandjes nagelaten. Op deze cassettebandjes staan de 13 redenen waarom Hannah Baker zelfmoord heeft gepleegd. De cassettebandjes moeten van persoon naar persoon worden doorgegeven en wanneer iemand dit weigert zal er nog een versie van de opnames vrijgegeven worden.

Nog zo’n serie die in no time veelbesproken en niet onomstreden was. Dat laatste omdat de zelfmoord van Hannah zeer gedetailleerd in beeld was. Netflix voegde door de commotie extra waarschuwingen toe. In seizoen 2 wordt het perspectief van anderen op het verhaal van Hannah bekeken, zien we hoe Jessica verder gaat met haar leven en blijkt Bryce flink te worden gestraft.

Seizoen 1 is te zien op Netflix. Dit kwam uit op 31 maart 2017. De opnames voor seizoen 2 zijn afgerond. Een exacte datum is nog niet bekend gemaakt. Hoofdrolspeelster Katherine Langford maakte op Twitter bekend dat seizoen 2 dit jaar uitkomt.

3 – The Handmaid’s Tale – Seizoen 2

Bron: 2016 Hulu

Genre: Drama | Creator: Bruce Miller | Cast: Elisabeth Moss, Alexis Bledel, Yvonne Strahovski, Joseph Fiennes e.a. | Hulu (Videoland)

In de nabije toekomst neemt een christelijke fundamentalistische organisatie genaamd ‘De zonen van Jacob’ de Verenigde Staten over. Deze overname wordt verteld uit het perspectief van een vrouw die hernoemd is naar ‘Of-Fred’  heet. Zij behoort nu tot een klasse van vrouwen (Handmaid’s) wiens enige functie reproduceren is.

Maker Bruce Miller vertelde aan EW “Season two is what happens after you become a little rebellious”. Klinkt prima!

Seizoen 1 is te zien op Videoland. Seizoen 2 is in april te zien in de US op Hulu. Videoland heeft aangegeven dat seizoen 2 in het voorjaar ook op Videoland te zien zal zijn.

4 – Glow – seizoen 2

Bron: Netflix

Genre: Komedie, Drama, Sport | Creators: Liz Flahive en Carly Mensch | Cast: Brie Larson, Marc Marron, Betty Gilpin e.a. | Netflix

Ruth Wilder loop auditie naar auditie af, maar niks lijkt te lukken, totdat ze gevraagd wordt voor het GLOW-team, ook wel Gorgeous Ladies Of Wrestling. Hier ‘performed’ ze theatrale neogevechten en weet ze samen met andere vrouwen de 80’s stijlvol en badass te maken.

Lees ook de review van Nadine van deze serie.

Seizoen 1 is te zien op Netflix. Het tweede seizoen wordt in de zomer van 2018 verwacht.

5 – Mindhunter – seizoen 2

Bron: Netflix

Genre: Misdaad, Thriller | Creator: Joe Penhall | Cast: Jonathan Groff, Holt McCallany, Anna Torv e.a. | Netflix

Het verhaal speelt zich af in 1970. Twee FBI-agenten kruipen in het hoofd van de meest brute moordenaars om erachter te komen waarom ze mensen vermoorden. De serie is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Mindhunter heeft het waanzinnig cijfer 8,7 op Imdb. Niet verrassend dus dat er een tweede seizoen komt. De Atlanta Child Murders zullen een grote rol spelen in seizoen 2. Eind jaren zeventig en begin jaren tachtig vermoordde Wayne Williams tientallen kinderen.

Seizoen 1 is te zien op Netflix. Er is nog geen releasedatum bekend gemaakt van seizoen 2. Naar verwachting wordt dit het najaar. 

Dark – seizoen 2

Genre: Misdaad, Drama, Mysterie | Regie: Baron bo Ordar en Jantje friese | Cast: Oliver Masucci, Karoline Eichhorn, Jördis Triebel e.a. | Netflix

De verdwijning van twee jonge kinderen zorgen ervoor dat verschillende familiegeheimen en relaties tussen de vier families open en bloot komen te liggen. Door de setting in de jaren ’80 en de verdwijning van een kind (meerdere in het geval van Dark) is de serie wel vergeleken met Stranger Things. Bij Dark draait het vooral om het element tijd.

Het eerste seizoen van deze Duitse serie staat sinds 1 december online en is één van de meest gestreamde niet Engelstalige series op Netflix. Niet vreemd dus dat op 20 december seizoen 2 werd aangekondigd.

Seizoen 1 is te zien op Netflix. Wanneer seizoen 2 uitkomt, is nog niet bekend.

7 – Nieuwe Buren – Seizoen 3

Genre: Drama, Thriller  | Regie: Bobby Boermans en André van Duren. | Cast: Daan Schuurmans, Bracha van Doesburg, Anneke Blok, Leopold Witte, Fockeline Ouwerkerk, Tibor Lukács, Abbey Hoes e.a. | Videoland

In het derde seizoen van de spannende dramaserie ‘Nieuwe Buren’ doet de jongere generatie, met onder meer de verleidelijke Fay (Abbey Hoes), van zich spreken. Haar interessante verschijning in de buurt blijft niet lang onopgemerkt. Met haar ouders Milo (Tibor Lukács) en Anouk (Fockeline Ouwerkerk) neemt zij haar intrek in de wijk, waar ook Luc (Tobias Kersloot) en Raf (Tonko Bossen) nieuw zijn.

Seizoen 1 en 2 zijn te zien op Videoland. Seizoen 3 is vanaf 2 maart exclusief terug bij Videoland.

Ook interessant: op de set van Nieuwe Buren 3.

Love – Seizoen 3

Bron: Netflix

Genre: Romantiek, Komedie, Drama | Regie: Judd Apatow en Lesley Arfin | Cast: Gillian Jacobs, Paul Rust, Claudia O’ Doherty e.a. | Netflix

In de serie volg je een bijzonder koppel dat dealt met onzekerheden en bindingsangst.

Schrijver en producer Judd Apatow heeft naar buiten gebracht dat Love na drie seizoenen stopt. “Ik ben erg enthousiast over het nieuwe seizoen. Ik denk dat het ons zoetste en grappigste seizoen is. Het rondt het verhaal ook op een mooie wijze af.”

Seizoen 1 en 2 zijn te zien op Netflix. Het derde seizoen is vanaf 9 maart te zien.

9 – Narcos – seizoen 4

Genre: Misdaad | Regie: José Padilha | Cast: Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook e.a. | Netflix

De serie volgt het verhaal van de bekende en geruchte Pablo Escobar, zijn opvolger en de zoektocht van FBI-agenten naar deze drugsbaronnen.

Bij de aankondiging van seizoen 3 werd meteen bekend gemaakt dat er ook een vierde seizoen zou komen.  Toen locatiescout Carlos Muñoz vermoord werd in Mexico op zoek naar geschikte locaties voor het vierde seizen werd dit echter onzeker. Maar vorige maand lanceerde Netflix de teaser met de namen van twee nieuwe acteurs en een overduidelijke Mexicaanse setting.

Ken je Narcos nog niet en twijfel je of je ernaar moet gaan kijken? Lees dan: vijf redenen waarom je Narcos moet zien.

Seizoen 1 t/m 3 zijn te zien op Netflix. Er is nog geen releasedatum bekend. De eerdere seizoenen kwamen allemaal in september online. 

10 – House of Cards – seizoen 6

Bron: Netflix

Dit nieuwe seizoen zien we Kevin Spacey niet meer en zullen we de focus op ‘running mate’ Claire leggen. Kevin Spacey speelde tot en met het vijfde seizoen de hoofdrol als Francis “Frank” Underwood, een genadeloos en ambitieus politicus in Washington D.C.

Op 30 mei 2017 ging het vijfde seizoen van start. In oktober 2017 werd bekend dat er na het zesde seizoen geen nieuw seizoen meer zou volgen. Spacey was toen al in opspraak geraakt wegens seksuele intimidatie. De opnames werden een tijd stil gelegd maar later hervat met minder afleveringen dan de eerdere seizoenen (8 ipv 13).

Seizoen 1 t/m 5 zijn te zien op Netflix. Verwacht werd dat seizoen 6 in juni gereleased zou worden, maar na de opschorting van de opnames is het onduidelijk wanneer de release zal plaatsvinden.

11 – Orange is the New Black – seizoen 6

Bron: Netflix

Genre: Misdaad, Komedie, Drama | Regie: Jenji Kohan | Cast: Taylor Schilling, Danielle Brooks, Taryn Manning e.a. | Netflix

Piper Chapman moet een jaar in de gevangenis zitten voor het vervoeren van drugsgeld naar een ex-vriendin. Hier merkt ze al snel hoe het leven achter de tralies alles kan veranderen.

Bij het maken van seizoen vier werd al bevestigd dat er nog drie seizoenen zouden komen (t/m 7 dus). Het kan zijn dat er in seizoen zes een sprong in de tijd wordt gemaakt om aan te kunnen sluiten bij de actualiteit. Seizoen 1 verscheen in 2013 en in de serie zijn er slechts tien maanden verstreken. Of iedereen de confrontatie aan het eind van seizoen 5 overleeft en waar seizoen 6 over gaat, is nog niet duidelijk.

Seizoen 1 t/m 5 zijn te zien op Netflix. Met uitzondering van seizoen 1 werden alle seizoenen in juni gelanceerd. Dit is dan ook de verwachting voor seizoen 6.

2018 of 2019?

Naast de bovengenoemde nieuwe seizoenen hopen we natuurlijk ook dat het tweede seizoen van Soof: een nieuw begin in 2018 te zien zal zijn. Maar dat is nog niet bekend. Dat geldt ook voor de nieuwe seizoenen van: Big Little Lies, Will & Grace, The Deuce en het derde seizoen van Hollands Hoop. Deze gaan er komen. De vraag is wanneer. Die vraag is al beantwoord voor de nieuwe seizoenen van Stranger Things en Game of Thrones. Daarvoor moeten we nog een keer oud en nieuw vieren.

Wij houden het voor je in de gaten en zullen je blijven updaten. Wil jij nu ook op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Bron afbeelding boven artikel: The Handmaid’s Tale – 2016 Hulu

Lees verder