filmtips voor de herfstvakantie
filmtips voor de herfstvakantie

11 ‘mommyproof’ filmtips voor de herfstvakantie

Het is weer bijna zover, de eerste vakantie van het schooljaar. De familiefilms vallen als bladeren uit de bomen en hoe kan je de herfstvakantie beter spenderen dan droog en warm in de bioscoop? En heb je geen zin om regen trotseren om naar de bios te gaan? Dan hoef je de deur niet uit met de leuke films die on demand te zien zijn. Ik zeg neem je kind bij de hand en kijken maar!

In de bioscoop

#1 – The LEGO Ninjago Movie

Een stoere film voor de kids die van Lego houden. En voor ons is het natuurlijk ook leuk om de stemmen van Jackie Chan, Dave Franco en Justin Theroux te herkennen (als je voor de ondertitelde versie gaat uiteraard) en te genieten van de humor die Lego altijd in haar films stopt.

Genre:familie, animatie, actie . Regisseurs: Bob Logan, Charlie Bean en Paul Fisher. Producenten: Dan Lin, Roy Lee, Chris Miller, Chris McKay en Phil Lord. Met de stemmen van o.a. Jackie Chan, Dave Franco, Justin Theroux, Fred Armisen en Michael Peña.

Bron: © Photo courtesy of Warner Bros. Pictures

De groene ninja, Lloyd (Dave Franco) en zijn vrienden zijn geheime krijgers en meester in het bouwen van LEGO®. Samen moeten zij in opdracht van Sensei Wu (Jackie Chan) , Lord Garmadon (Justin Theroux) weten te verslaan. Lord Garmadon is niet zomaar een slechte man, maar ook nog eens de vader van Lloyd (doet me toch een beetje denken aan Darth vader en Luke) Tijdens dit gevecht moeten de vrienden hun krachten bundelen om de Lord te verslaan.

Vanaf 27 september 2017 te zien in de bioscoop.

#2 – Misfit

Wij kennen ze misschien niet, maar je tiener zeker wel! Deze film zit namelijk bomvol bekende acteurs en vloggers.

Genre: komedie, familie. Regisseur: Erwin van den Eshof. Met o.a. Djamila, Bente Fokkens, Jolijn Hennenman, Chris Tates en Luca Gilliot. 

Misfit gaat over Julia een jonge vlogster die in Amerika woont. In Amerika heeft ze een perfect leventje, maar ze keert na jaren weer terug naar Nederland. In Nederland wordt dit perfecte leventje verstoord door de drie populaire meiden van de school. Julia wordt al snel een buitenbeentje (‘Misfit’). Wanneer ze de kans krijgt om weer terug te keren naar Amerika, wilt ze die graag aannemen. Dit kan echter voor problemen zorgen op haar huidige school. Ze leidt een dubbelleven en wordt als kers op de taart ook nog eens verliefd op Nick.

Vanaf 27 september 2017 te zien in de bioscoop.

#3 – Dikkertje Dap

Genre: familie. Regisseur: Barbara Bredero. Met o.a. Liam de Vries, Martijn Fischer, Egbert Jan Weeber en Medi Broekman. Gebaseerd op het boek van Annie M.G. Schmidt.

De opa van Dikkertje Dap werkt als verzorger in de dierentuin. Op de dag dat giraf Raf geboren wordt, wordt ook Dikkertje Dap geboren. Opa ziet de giraf en Dikkertje beste vrienden worden. Ze zijn onafscheidelijk. Wanneer Dikkertje voor het eerst naar school gaat, moet hij zijn giraf achterlaten. Daar weet Dikkertje een nieuwe vriend te maken. Dikkertje is ervan overtuigd dat zijn twee beste vrienden moeten ontmoeten en hij bedenkt een plan om de giraf mee naar school te krijgen.

Vanaf 4 oktober te zien in de bioscoop.

LEES OOK: 6x de leukste boekverfilmingen van Annie M.G. Schimdt.

#4 – Kapitein Onderbroek

Bij Kapitein Onderbroek: Het Eerste Grote Avontuur heb je het letterlijk over onderbroekenlol. De film is gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van schrijver en illustrator Dav Pilkey.

© 2017 DreamWorks Animation LLC.

Nederlandse versie: Genre: animatie, familie, komedie. Regisseur: David Soren. Met de stemmen van o.a. Fred Meijer, Huub Dikstaal, Sander van Amsterdam en Mitchell van den Dungen Bille. 

(Engelse versie: met de stemmen van o.a. Ed Helms, Thomas Middleditch en Kevin Hart)

Sjors en Harold zijn twee echte lolbroeken. Ze bedenken grappen en zijn nu weer op een primeur van een grap gekomen. Namelijk het hypnotiseren van het hoofd van hun school. De twee overtuigen het hoofd dat hij een superheld is met de naam, Kapitein Onderbroek. De grap blijkt later toch voor meer problemen te zorgen dan dat het duo verwacht had.

Vanaf 11 oktober 2017 te zien in de bioscoop.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor meer kijktips.

#5 – Tschick (2017)

Genre: komedie Regisseur: Fatih Akin. Met o.a. Tristan Göbel, Anand Batbileg, Nicole Mercedes Müller en Aniya Wendel.

Maik komt uit een rijke familie, maar hij krijgt geen aandacht van zijn vader en Tschick is een rebelse zoon van een Russische immigrant. De twee jongens besluiten met een gammele gestolen auto een reis te maken die hun leven zal veranderen.

Vanaf 12 oktober te zien in de bioscoop.

In de sfeer van Halloween

Wil je alvast lekker griezelen of inspiratie opdoen voor Halloween. Dan is een film zoals Dummie de Mummie of De Kleine Vampier leuk voor jou en je kind. Daarnaast komt je kind niet midden in de nacht je bang wakker maken, omdat er een monster onder het bed ligt. De monsters in deze films zijn namelijk erg vriendelijk.

#6 – Dummie de Mummie en de Tombe van Achnetoet

Dummie heeft het naar zijn zin met Klaas en Goos, maar hij heeft toch last van heimwee. Hij mist namelijk zijn ouders in Egypte. Het liefste wil hij naar Egypte toe, maar Klaas ziet dit idee niet echt zitten. Vliegen vindt hij maar niks, kost te veel geld en een mummie heeft natuurlijk geen paspoort. Toch weten ze samen met juffrouw Friek aan genoeg geld te komen en komen ze aan een paspoort voor hun stoffige vriend. Aangekomen in Egypte moeten ze alleen de ouders van Dummie vinden. Zijn ouders liggen namelijk in een vierduizendjarige tombe. Dat wordt lastig om te vinden na al die jaren. De zoektocht zit vol gevaren en de beste vrienden lopen ook nog eens in een valstrik. Kan Klaas hen op tijd redden of blijven Dummie en Goos voor altijd gevangen?

Vanaf 4 oktober 2017 te zien in de bioscoop.

Heb je de eerdere Dummie de Mummie films nog niet gezien? Je kan ze ook on demand kijken. O.a te zien op: Pathé Thuis, Ziggo, GooglePlay en MovieMax.

#7 – De Kleine Vampier

Genre: familie, animatie. Regisseurs: Richard Claus en Karsten Kiilerich Met de stemmen van o.a. Buddy Vedder, Nafiesa en Britt Scholte.

De film gaat over Anton een jongetje die alleen maar boeken leest over zijn favoriete wezens, vampiers. Hij vind ze met hun rode ogen, witte gezichten en scherpe hoektanden helemaal fantastisch. Als de vampier, Rudolph in het echt tegenkomt vind hij dit op het eerste gezicht wel wat eng, maar snel neemt zijn fascinatie en nieuwsgierigheid over.

Rudolph is dapper en stoer, maar heel ongevaarlijk. Hij legt al snel uit aan Anton dat hij hulp nodig heeft om zijn familie te redden uit de handen van een vampierjager. De twee vrienden gaan samen op pad en komen de gekste dingen tegen.

Vanaf 4 oktober 2017 te zien in de bioscoop.

Kijk on Demand

#8 – Hotel de Grote L. (2017)

Genre: familie. Regisseur: Ineke Houtman. Met o.a. Abbey Hoes, Frank Lammers, Julian Ras, Bente Fokkens, Tobias Kersloot, Aiko Beemsterboer, Linde van der Storm en Ischa de Boer.

De dertienjarige Kos moet nadat zijn moeder overleden is en zijn vader in het ziekenhuis belandt, het familiehotel runnen met zijn drie zussen. Hij neemt de leiding, maar samenwerken met zijn zussen is moeilijk, hij begrijpt meisjes namelijk niet zo goed. En rond Isabel, van wie hij houdt, weet hij zich al helemaal geen houding te geven.

Te zien op o.a. GooglePlay, Pathé Thuis, Ziggo, KPN on demand, Moviemax.

Wil je meer weten over Hotel de Grote L. Lees Wil je meer weten over Hotel de Grote L. Lees hier meer: GiF kijkt Hotel de Grote L.

Wil je meer weten over Abbey Hoes? Kijk dan: Wijn met Pip aflevering 4: Abbey Hoes. 

# 9 – Winnie de Pooh (2011)

Genre: familie, animatie, komedie. Regisseurs: Stephen J. Anderson en Don Halls. Met de stemmen van o.a. Craig Ferguson, Jim Cummings en John Cleese.

In de film volgen we de pluizige dierenvrienden: Winnie de Pooh, Tijgertje, Konijn, Knorretje, KangaRoe en Iejoor. Uil stuurt de hele bende er op uit om Janneman Robinson te redden van een niet bestaande bandiet. Het wordt uiteindelijk een hele drukke dag voor Winnie, die alleen maar wat honing wilde halen. De vijf geschreven verhalen door A.A. Milne die eerder door Disney zijn gemaakt in de klassieke handgetekende stijl, zijn de inspiratie voor deze film.

Te zien op o.a. Telfort, Tele2, MovieMax, KPN on demand. 

LEES OOK: Het verhaal van Winnie the Pooh in Goodbye Christopher Robins.

#10 – Peter en de Draak (2016)

Genre: avontuur, familie. Regisseur: David Lowery .Met o.a. Oakes Fegley, Bryce Dallas Howard en Robert Redford.

Het verhaal volgt het jonge weesjongetje Pete. De jongen woont samen met zijn beste vriend, een draak, in het bos. Wanneer de boswachter Grace de draak ontdekt, wordt het leven van de twee verstoort. Grace kan niet geloven dat een klein jongetje samen met een draak bevriend kan zijn en dat ze al die jaren samen gewoon hebben?

Te zien op o.a. Netflix, GooglePlay.

#11 – Vaiana (2017)

Genre: animatie, familie. Regisseurs: Ron Clements en John Musker. Met de stemmen van o.a. Vajèn van den Bosch, René van Kooten, Marjolijn Touw, Has Drijver en Renée van Wegberg.

(Engelse versie: met de stemmen van o.a. Dwayne Johnson, Rachel House, Auli’i Cravalho, Temuera Morrison en Nicole Scherzinger.) 

De tiener Vaiana, dochter van een opperhoofd gaat op zoek naar de halfgod Maui. Samen met Maui vertrekt ze op een avontuurlijke reis over de oceaan op zoek naar het legendarisch eiland Te Fiti om haar volk van de ondergang te redden.

Te zien op o.a. PathéThuis, GooglePlay, Ziggo.

Te doen:

Cinekid (14 oktober-27 oktober)

Van 14 oktober t/m 27 oktober is het Cinekid Festival 2017. Cinekid Festival is een film, televise- en mediafestival voor de jonge filmmakers (4-14 jaar) van Nederland. Je kind kan bijvoorbeeld de nieuwste films en televisieseries bekijken en misschien zelfs wel zijn favoriete Youtuber ontmoeten. Het festival speelt zich af op meerdere locaties. Er zijn allerlei verschillende leuke activiteiten en workshops die je samen met je kind kunt doen. 

In dit artikel vind je onze selectie met 15 highlights.

Lees verder