films in 2018
films in 2018

12x films in 2018 waar we naar uitkijken!

We werden dit jaar verrast met de leukste films die ook nog eens enorm goed waren, maar niet getreurd filmwereld staat nooit stil. Daarom een lijstje met de films van 2018 waar wij naar uitkijken. Mijn goede voornemen staat al vast: Heel veel films kijken.

The Greatest Showman – 4 januari

Bron: Twentieth Century Fox

Genre: Drama, Biografie, Musical | Regie: Michael Grace | Cast: Hugh Jackman, Zendaya, Zac Efron, Michelle Williams e.a.

The Greatest Showman is het verhaal over Phineas Taylor Bardum. Hij was politicus, zakenman en vooral bekend als de eerste grote ‘showman’ toen hij zijn circus Bardum & Bailey oprichtte. Hij verzamelde een groep ‘eigenaardige’ artiesten bij elkaar en samen tourden ze onder de naam ‘The Greatest Show in the World’.

Bekijk ook onze video met nog zes andere muzikale films die de moeite waard zijn.

Call me by Your Name – 11 januari

Genre: Drama, Romantiek | Regie: Luca Guadagnino | Cast: Armie Hammer, Michael Stuhlbarg, Amira Casar e.a.

Elio kijkt uit naar weer een luie zomer in de villa van zijn ouders op het mooie Italiaanse platteland. Dan arriveert Oliver, een academicus die zijn vader komt helpen met een onderzoek. Er ontstaat een plotselinge en heftige romance tussen Elio en de zomergast academicus.

Deze voor -ons vrij onbekende- film is genomineerd voor drie Golden Globes waaronder Beste Film – Drama.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

The Post – 1 februari

Bron: 2017 Twentieth Century Fox en Storyteller Distribution

Genre: Historie, Biografie | Regie: Steven Spielberg | Cast: Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson e.a.

The Post is gebaseerd op de onthulling van The Pentagon Papers. Centraal staat de rol die Kay Graham en Ben Bradlee hierin speelden. The Pentagon Papers zijn geheime documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie over Vietnamoorlog. Katharine Graham, Amerika’s eerste vrouwelijke krantenuitgever van The Washington Post zet samen met haar hoofdredacteur Ben Bradlee alles in het werk om de documenten te publiceren na een verbod van de regering van president Nixon.

Bekijk hier de trailer: The Post: Meryl en Tom schrijven geschiedenis. 

The Shape of Water – 15 februari

Bron: 2017 Twentieth Century Fox

Genre: Fantasie, Romantiek, Drama | Regie: Guillermo del Toro | Cast: Sally Hawkins, Doug Jones, Michael Shannon e.a.

The Shape of Water speelt zich af in 1963 en gaat over Elisa een dove concierge bij een laboratorium. In dit laboratorium wordt een amfibische man gevangengehouden die door middel van gebarentaal met Elisa kan communiceren. Na een tijdje wordt Elisa verliefd op het wezen en probeert ze samen met hem te ontsnappen. Dit blijkt alleen lastiger dan gedacht, want de buitenwereld is gevaarlijker voor het schepsel dan Elisa had verwacht.

Annihilation – 12 maart

Bron: 2017 Paramount Pictures

Genre: Avontuur, Drama, Fantasie | Regie:  Alex Garland | Cast: Natalie Portman, Tessa Thompson, Jennifer Jason Leigh e.a.

‘Annihilation’ volgt een groep van vier vrouwen: een bioloog, een antropoloog, een psycholoog en een surveillant. De groep besluit op een gevaarlijke expeditie te gaan om de geliefde van één van de teamleden te vinden, want hij is verdwenen tijdens de expeditie voor die van de vrouwen.

Bekijk hier de trailer van deze film.

I, Tonya – 22 februari

Bron: 2017 NEON

Genre: Biografie, Sport, Drama | Regie: Craig Gillespie | Cast: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney e.a.

I, Tonya vertelt het waargebeurde verhaal van professioneel kunstschaatser Tonya Harding. Ze weet zich een weg naar de top te schaatsen, maar door een incident, waarbij haar rivale aangevallen wordt door een ingehuurde crimineel en hierbij haar been breekt, is ze haar toekomst in de sport niet meer zeker.

Bekijk ook onze trailertip: I, Tonya: Margot Robbie in kunstschaats schandaal #trailertip 

Phantom Thread – 1 maart

Bron: 2017 Focus Features

Genre: Drama | Regie: Paul Thomas Anderson | Cast: Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville e.a.

De kleermaker Reynolds Woodcock zit samen met zijn zus in de Londense mode-industrie. Ze maken samen kleding voor de royalty en adel. Hij kleedt talloze vrouwen aan, maar stuk voor stuk slippen ze uit zijn handen. Totdat hij een bijzondere dame ontmoet.

De trailer van deze -naar eigen zeggen- laatste film van Daniel Day-Lewis bekijk je hier.

A Wrinkle in Time – 4 april

Genre: Avontuur, Familie, Fantasy | Regie: Ava DuVernay | Cast: Oprah Winfrey, Storm Reid, Mindy Kaling, Reese Witherspoon, Chris Pine, Zach Galifianakis e.a.

Meg Murry (Storm Reid) belandt samen met broertje Charles Wallace (Deric McCabe) en haar vriend Calvin O’Keefe (Levi Miller) in een groots avontuur, nadat Meg’s vader plotseling verdwijnt. Hij werkte aan een speciaal project voor de overheid, de tesseract, waarmee men gebruik kan maken van de vijfde dimensie. Meg en haar broertje en vriend, gebruiken de tesseract om verschillende, kleurrijke planeten af te reizen, op zoek naar haar vader.

A Wrinkle in Time wordt gemaakt door Disney en gebaseerd op het boek van Madeleine L’Engle 1962. Van dit boeken zijn meer dan 23 miljoen exemplaren verkocht.

Lady Bird – 5 april

Bron: A24

Genre: Komedie, Drama | Regie: Greta Gerwig | Cast: Saoirse Ronan, Timothée Chalamet, Odeya Rush e.a

Christine McPherson is een rebelse leerling die op het punt staat af te studeren aan de conversatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York en aan haar familie ontsnappen. Ze besluit op zoek te gaan naar zichzelf en ontvlucht haar thuisstad Sacramento.

Meer weten over Lady Bird, bekijk dan: Lady Bird: de indie film met een Oscar-buzz.

A Star is Born – 4 oktober

Bron: 2017 – Warner Bros.

Genre: Muziek, Biografie | Regie: Bradley Cooper | Cast: Bradley Cooper, Lady Gaga, Sam Elliot, Anthony Ramos e.a.

Jackson Maine heeft geen inspiratiemeer voor zijn carrière als countryzanger, maar wanneer hij verliefd wordt op Ally en ze een relatie beginnen lijkt zijn carrière een stuk beter te gaan. Ally begint zelf ook de groeien en wordt al snel bekender dan Jackson. Iets waar Jackson toch nog moeite mee lijkt te hebben.

Van deze film is nog geen trailer vrijgegeven. Wij zijn erg benieuwd hoe Bradley Cooper het ervan afbrengt als countryzanger en Lady Gaga als actrice.

Ocean’s Eight – 21 juni

Genre: Actie, Misdaad | Regie: Gary Ross | Cast: Cate Blanchett, Sandra Bullock, Samantha Cocozza, Anne Hathaway, Dakota Fanning, Olivia Munn e.a.

Debbie Ocean verzamelt een groep met vrouwen om de perfecte beroving bij het Met’s Gala in New York uit te voeren.

Zoveel girlpower in één film; die moet wel goed zijn.

Mary Poppins Returns – 20 december

Bron: foto gemaakt door Yui Mok PA Wire

Genre: Familie, Musical, Fantasie | Regie: Rob Marshall | Cast: Emily Blunt, Meryl Streep, Colin Firth e.a.

Dit is het vervolg van de Mary Poppins film uit 1964 en speelt zich af 25 jaar na de eerste film. Jane en Michael Banks zijn volwassen geworden en krijgen, nadat het noodlot toeslaat, opnieuw een bezoek van Mary Poppins.

Meer weten over Mary Poppins Returns, lees dan: Disney Animaties die een live-action film krijgen.

 

Foto boven artikel: Ocean’s Eight © Warner Bros. Pictures/foto: Barry Wetcher

Lees verder