Genius - trailer tip
Genius - trailer tip

We moesten 15 jaar wachten op Genius

Er draait een nieuwe film in de bios. Genius met Jude Law en Colin Firth (sowieso reden genoeg om van de bank op te staan). En hij is letterlijk genius! Hoewel je dat op het eerste gezicht niet meteen zou denken.

Jude Law en Colin Firth vertolken de rollen van schrijver Thomas Wolfe en uitgever Max Perkins. Alleen deze acteurs zorgen er al voor dat de film de moeite van het bekijken waard is. De film is gebaseerd op een biografie van A. Scott Berg’s “Max Perkins: Editor of Genius”. Als we de scenarioschrijver John Logan mogen geloven, is deze film al 15 jaar in ontwikkeling. Hij las het boek in 1983 voor het eerst, dus dat kan kloppen. We mogen in onze handen knijpen dat hij er is voordat Jude en Colin in het bejaardenhuis zitten.

De aanhouder wint.

Even kort waar het over gaat: Thomas Wolfe, schrijver, komt op zijn zoveelste afspraak bij een uitgever en weet al zeker dat hij weer wordt afgewezen. Dan bewijst Max Perkins het tegenovergestelde en vertelt hem dat hij zijn boek gaat uitgeven. Er ontstaat een speciale vriendschap tussen de twee.

Gaat dat zien in de bioscoop.

 

 

 

Lees verder