De 10 kijktips van week 22 die je niet mag missen! #GiF’sCHOICE

Ook deze week zit weer boordevol films en series die je niet wilt missen! Van het dappere Nieuwe Tieten waarin regisseur Sacha Polak zich helemaal blootgeeft (letterlijk), tot aan het langverwacht Lean on Pete in de bioscoop – er is genoeg te zien! Niet alleen in de bios, maar ook on demand. Dit zijn de tien kijktips van week 22!

Nieuwe Tieten (2013)

CINETREE (ABONEMMENT)

Genre: Documenatire | Regie: Sacha Polak| Cast: Sacha Polak en familie|

kijktips week 22

Sacha Polak is net als haar moeder drager van het BRCA-gen. Dit gen heeft te maken met erfelijke borst- en eierstokkanker. Omdat haar moeder eraan is overleden, wordt Sacha gedwongen om na te gaan denken over preventieve maatregelen. In deze zeer persoonlijke documentaire volgen we documentairemaakster Sacha terwijl ze levensveranderende beslissingen moet maken. De documentaire is gefilmd als een soort homevideo, wat het geheel nóg veel intiemer maakt. Ze neemt geen blad voor de mond en gaat letterlijk met de billen (en borsten) bloot.

Een heel indrukwekkend maar vooral dappere documentaire die een onderwerp laat zien wat soms nog lastig is om over te praten. Bekijk hier de trailer!

Call Me By Your Name (2017)

PATHÉ THUIS (HUREN)

Genre: Drama, Romantiek | Regie: Luca Guadagnino| Cast: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg e.a. | IMDb: 8.0, Rotten Tomatoes: 95%

kijktips week 22

Call Me By Your Name is misschien wel een van de meest besproken films geweest van de afgelopen tijd. Deze verfilming van het gelijknamige boek van André Aciman won dan ook niet voor niets een Oscar voor ‘Best Adapted Screenplay’. Regisseur Luca Guadagnino neemt ons mee naar het noorden van Italië in 1983. Elio Perlman spendeert zijn zomer in het 17e eeuwse zomerhuis van zijn ouders, een professor en een tolk. Op een dag arriveert een Amerikaanse student, Oliver, die samen met Elio’s vader werkt als stagiair aan zijn doctoraat. Middenin de sprookjesachtige setting van Noord-Italië ontwikkelt zich langzaam een intens verlangen tussen Elio en Oliver. Deze zomer zal hen de rest van hun leven bijblijven.

Deze film ga je niet doorkomen zonder een traantje te laten. Een echte aanrader als je hem nog niet in de bioscoop gezien hebt. Bekijk hier de trailer!

The Split (TV mini-serie, 2018)

Maandag 28 mei | BBC First, 21:00

Genre: Drama | Maker: Abi Morgan | Schrijfsters: Abi Morgan, Jane Eden, Louise Ironside | Cast: Nicola Walker, Stephen Mangan, Annabel Scholey e.a. | IMDb: 6.7, Rotten Tomatoes: 82%

Kijktips week 22
Foto: Sophie Mutevelian BBC

Vanaf vandaag is de nieuwe Britse dramaserie The Split te zien op BBC First, met onder andere niemand minder dan onze eigen Barry Atsma. Deze zesdelige miniserie gaat over de familie Defoe die een advocatenkantoor runnen. Oudste dochter Hannah (Nicola Walker) besluit weg te gaan uit het familiebedrijf om bij de concurrent Noble & Hale te gaan werken. Ineens bevindt ze zich recht tegenover haar moeder en zussen tijdens heftige echtscheidingszaken.
Barry Atsma speelt de rol van Christie Carmichael, een college van Hannah bij Noble & Hale.

Bekijk hier ons interview met Barry Atsma over zijn carriere, en de dingen die hij ooit nog graag wil gaan doen.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

The Tale (2018)

Maandag 28 mei | ZIGGO

Genre: Drama, Mysterie, Thriller | Regie: Jennifer Fox | Cast: Elizabeth Debicki, Laura Dern, John Heard e.a. | IMDb: 6.7, Rotten Tomatoes: 100%

kijktips week 22
Foto: Kyle Kaplan HBO

Deze dramafilm met Laura Dern werd op het Sundance Film Festival al erg goed ontvangen. Het verhaal is waargebeurd, en gebaseerd op de herinneringen van regisseur Jennifer Fox, die zelf op jonge leeftijd seksueel is misbruikt. Laura Dern speelt de Jennifer in de film. Haar moeder vindt op een dag een schrijfopdracht terug van Jennifer toen ze 13 jaar oud was. Hierin beschrijft ze een relatie tussen een tienermeisje en een oudere man. In haar eigen herinnering was haar eerst seksuele ervaring als tiener helemaal niet abnormaal. Maar hoe meer ze terug begint te denken, hoe meer ze zich beseft dat ze voor zichzelf de feiten verdraaid heeft.

Voor haar vorige HBO-project Big Little Lies won Laura Dern al een Emmy en een Golden Globe. Als we de reacties van Sundance mogen geloven is ze voor The Tale misschien opnieuw een kandidaat. Bekijk hier de trailer!

Mad Max: Fury Road (2015)

Dinsdag 29 mei | Veronica, 20:30

Genre: Actie, Avontuur, Sci-Fi | Regie: George Miller | Cast: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult e.a. | IMDb: 8.1, Rotten Tomatoes: 97%

kijktips week 22

Mad Max: Fury Road speelt zich af in de toekomst. De aarde is er slecht aan toe, zoals in de meeste films over de toekomst. Iedereen is volledig losgeslagen en de mensheid doet er alles aan om te overleven. Max is een voormalig politieagent die gevangen is gezet door de grote leider Joe. Furiosa is in dienst van Joe en verzamelt olie, wat in de toekomst ontzettend schaars is. Maar Furiosa heeft andere plannen: ze besluit om de vijf vrouwen die Joe gevangen houdt te redden en te vluchten naar het land waar ze vandaan komt. Tijdens deze reddingsactie sluit Max aan. Samen proberen ze weg te vluchten van de tirannie van Joe, wat resulteert in een achtbaanrit vol wilde achtervolgingen.

Deze film ontving 6 Oscars, voor onder andere Editing, Make-Up en Sound Mixing. Hij komt waarschijnlijk volledig tot zijn recht in een bioscoop, maar is ook absoluut de moeite waard om thuis te kijken. Bekijk hier de trailer!

De Spelende Mens (2018)

Donderdag 31 mei | NPO3, 23:05

Genre: Documentaire | Regie: Sanne Rovers |

kijktips week 22

Sanne Rovers won dit jaar met haar korte documentaire De Spelende Mens de Go Short Audience Award op het korte filmfestival in Nijmegen. Sanne Rovers is altijd erg geïnteresseerd geweest door het vrije gevoel wat kinderen hebben. Daarom ging ze op zoek naar een volwassen equivalent. Ze kwam uit bij mensen die een weekend gaan LARP’en, of met modelvliegtuigjes gaan vliegen, of keihard crossen door een modderpoel. Voor de een kan dit iets zijn waar je volledig in opgaat, voor de ander is het het mooiste tijdverdrijf wat je je maar kan indenken. De Spelende Mens gaat dus over volwassenen die zich volledig overgeven aan het spel. Soms zelfs zo erg dat je je als toeschouwer afvraagt wat er nou zo geweldig aan is.

Nadine sprak Sanne Rovers over waar haar liefde voor documentaires vandaan kwam, wat ze allemaal al heeft gemaakt en waar De Spelende Mens vandaan kwam. Lees hier het interview!

Lean On Pete (2018)

Donderdag 31 mei | BIOSCOOP

Genre: Avontuur, Drama | Regie: Andrew Haigh | Cast: Charlie Plummer, Amy Seimetz, Travis Fimmel e.a. | IMDb: 7.4, Rotten Tomatoes: 92%

kijktips week 22

Deze coming-of-age film vertelt het verhaal van de 15-jarige Charley Thompson (Charlie Plummer). Het enige wat hij wil is een thuis, eten op tafel en een middelbare school waar hij langer op kan zitten dan een paar maanden. Zijn moeder is er vandoor gegaan, en Charley wordt opgevoed door zijn single vader Ray. Ray heeft het beste voor met zijn zoon, maar lijkt niet in staat een baan voor langer dan een bepaalde periode vol te houden. Ze gaan verhuizen naar Portland, Oregon voor een nieuwe start. Charley gaat in de zomer aan de slag met een baantje bij een paardentrainer (Steve Buscemi). Hier raakt bij bijzonder gehecht aan het racepaard Lean on Pete. Wanneer deze verkocht dreigt te worden, neemt Charley het heft in eigen handen.

Een ontroerend verhaal dat een mooi kijkje geeft in de prachtige staat Oregon in de Verenigde Staten. Bekijk hier alvast de trailer!

New Girl (Seizoen 6, 2011-)

Vrijdag 1 juni | NETFLIX

Genre: Comedy | Maker: Elizabeth Meriwether | Cast: Zooey Deschanel, Jake Johnson, Max Greenfield e.a. | IMDb: 7.7, Rotten Tomatoes: 94%

kijktips week 22

Jaaaa het is zover: na lang wachten komt eindelijk seizoen 6 van New Girl op Netflix! Je favoriete huisgenoten zijn weer terug van weggeweest. Zijn Cece en Schmidt nog steeds going strong? Zal het nog iets worden tussen Nick en Jess? En hoe staat de kat van Winston ervoor?

Om nog even je geheugen op te frissen: New Girl gaat over Jessica Day, die na een nare break-up gaat verhuizen en terecht komt in een loft met vier mannen. Jessica is de goedheid zelve, en probeert dat dan ook altijd bij iedereen naar boven te halen. De vier mannen steunen haar daarin – wanneer ze daar zin in hebben. Bekijk hier de trailer van het nieuwe seizoen!

Magic Mike (2012)

Zaterdag 2 juni | NETFLIX

Genre: Komedie, Drama| Regie: Steven Soderbergh | Cast: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Olivia Munn e.a. | IMDb: 6.1, Rotten Tomatoes: 80%

kijktips week 22

Mike Lane is een 30-jarige man die woont in Tampa, Florida. Overdag werkt hij in de bouw, maar ’s nachts werkt hij als Magic Mike, een stripper. Hij is de grootste attractie van de mannelijke strippersgroep the Kings of Tampa. Het liefst wil hij een eigen bedrijf beginnen, maar ondanks zijn aardige spaarrekening krijgt hij maar geen lening van de bank. Op een nacht volgt zijn collega Adam uit de bouw hem naar de nachtclub, waar bijna de act niet door kan gaan. Adam besluit de functie van stripper op zich te nemen en wordt een gigantische hit. Maar wanneer de faam naar zijn hoofd stijgt brengt hij veel van zijn relaties in gevaar.

Een film waarbij de man eens onderworpen wordt aan de gaze. Bekijk hier de trailer.

Begin Again (2013)

Zaterdag 2 juni | NPO3, 23:55

Genre: Komedie, Drama, Muziek | Regie: John Carney | Cast: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Adam Levine e.a. | IMDb: 7.4, Rotten Tomatoes: 82%

kijktips week 22

Gretta (Keira Knightley) en haar vriendje Dave (Adam Levin, van Maroon 5) zijn al lange tijd bij elkaar. Ze schrijven samen muziek, en wanneer een grote producer geïnteresseerd is verhuizen ze samen naar New York. Maar al snel is Dave overweldigd door de roem en alle afleiding die daarbij komt kijken, en het gaat over tussen de twee. Gretta zit nu met een gebroken hart in een stad waar ze bijna niemand kent. Maar dan komt redding in de vorm van Dan (Mark Ruffalo), wiens platenlabel voor geen meter loopt. Maar hij ziet wat in Gretta en wil samen met haar een album opnemen. Het is een begin van een toch best wel fijne zomer in New York.

Keira Knightley heeft alles zelf ingezongen voor deze film! Bekijk hier de trailer.

Foto boven artikel: Sundance Festival

Lees verder