Julia Roberts
Julia Roberts

17 dingen die je nog niet wist over Julia Roberts.

Hoera! Julia Roberts 49 jaar!

Wij feliciteren deze fenomenale actrice met haar verjaardag en hopen dat ze nog vele jaren films blijft maken. Aangezien ze al zolang in het vak zit, dachten we zo een beetje alles over haar te weten. Toch zijn we een aantal leuke dingen (17 wel te verstaan) tegengekomen die zelfs wij niet wisten. Die delen we hier met je.

Photo-by-François-Duhamel-©-2010-CTMG-Inc
Foto door: François-Duhamel © 2010 CTMG Inc

1. In 1987 speelde zij samen met Liam Neeson in de film Satisfaction. De film deed het niet zo goed, maar de chemie was niet gespeeld. Ze werden verliefd en gingen samenwonen. Destijds was Julia 19 en Liam 35 jaar oud. Na een jaar gingen ze toch uit elkaar.

2. Julia ligt het liefst als haar make-up wordt gedaan.

Zij beweert dat dit haar een meer uitgeruste look geeft. Hmm. Zit wat in.

3. Tijdens de Peoples Choice Awards van 2002 gaf Roberts toe een enorme fan te zijn van Days of Our Lives (1965) en vroeg of zij naast de cast mocht zitten.

4. Julia is een mengelmoesje. Ze is namelijk van Engelse, Duitse, Zweedse, Ierse, Schotse en Welse afkomst.

5. In Bulgarije werd in 2004 een vrouwelijk skelet van 9.000 jaar oud opgegraven en door de archeologen naar Julia Roberts vernoemd. Waarom? Omdat deze vrouw zo’n prachtig gebit had. Ze zeiden dat zij net zo’n prachtige lach heeft gehad als onze Julia. Ongeëvenaard.

julia1

6. Zij kreeg de hoofdrol in Sleepless in Seattle (1993) aangeboden, maar wees deze af en de rol ging naar Meg Ryan. Op haar beurt wees Meg de rol van Vivian in Pretty Woman af en zo kreeg Julia die rol. Hoe gek zou het zijn als het andersom was geweest?

7. Julia rijdt in een Toyota Prius.

8. Ze is zo lekker gewoon gebleven; Julia doet namelijk haar eigen boodschappen op de markt naast haar huis in New York.

9. Roberts is dól op breien.

Wie had dat gedacht? Breien krijgt op eens een hele andere vibe.

10. Ze is linkshandig. Dat is op zich niet zo gek. Maar voor de film Erin Brockovich moest ze leren om met rechts te schrijven. Erin was namelijk rechtshandig en deze eigenschap moest natuurlijk overeen komen. (Ze kreeg voor deze film trouwens $20 miljoen).

11. Benieuwd waarom Julia nooit een naaktscène wilde doen? Ze zei:

Ik vind gewoon niet dat mijn wiskundeleraar hoort te weten hoe mijn billen eruit zien.

Julia Roberts

12. Het lichaam op het artwork van Pretty Woman is niet dat van Julia Roberts. Haar body double Shelley Michelle heeft de fotoshoot gedaan. Het gezicht hebben ze later met Photoshop veranderd in dat van Julia.

julia2

13. Julia Roberts verschijnt in een aflevering van Friends! Kijk hier een klein stukje. Net voordat de show op televisie was, werd zij gespot met Matthew Perry, met wie zij toen kort aan het daten was.

14. Een Canadese singer-songwriter heeft een liedje over haar geschreven genaamd “Julia”. Ze schreef dit liedje nadat ze Julia in een restaurant in Los Angeles had gezien.

15. Naast acteren kan (of kon) Julia ook de klarinet bespelen.

16. Ze wilde eigenlijk één van haar zonen George noemen, maar ze was bang dat mensen zouden denken dat ze hem naar George Clooney had vernoemd. Julia: “Dat zou gewoon heel raar zijn.”

17. Op 4 juli 2002 trouwde Julia Roberts met Daniel Moder (met wie zij nog steeds getrouwd is en drie kinderen heeft). Voor deze trouwerij had zij maar één celebrity uitgenodigd, namelijk Bruce Willis. Zij zijn hele goede vrienden.

BONUS

Als bonus hebben wij een hele leuke. Julia Roberts serveerde namelijk hot dogs en maïskolven op haar bruiloft. Bizar goed idee.

Het interview dat Jill Waas met Julia Roberts had, lees je hier.

Photo-by-François-Duhamel
Foto door: François Duhamel

 

Lees verder