17x de leukste kijktips voor week 51 en de kerst #GiF’sCHOICE

Yes! Deze week een extra volle #GiF’sCHOICE, want de kerstdagen komen er als snel aan en die staan natuurlijk bij. Deze week is weer voor ieder wat wils net zoals het brede scala aan eten op de eettafel tijdens kerst. Je kan deze week traditioneel aanpakken met films als The Holiday en Love Actually. Of je kan ervoor kiezen om de nieuwste films te gaan kijken in de   bioscoop. Eén ding staat vast: Het wordt geen saaie kerst dit jaar.

maandag 18 december

20:30 NET5 – The Holiday (2006)

Bron: 2006 Columbia Pictures Industries

Genre: Romantiek, Komedie | Regie: Nancy Meyers | Cast: Kate Winslet, Cameron Diaz, Jude Law e.a.

Twee single vrouwen die onsuccesvol zijn in het vinden van een leuke man, ruilen van huis en woonplaats. Hier vinden ze beide een leuke man en worden ze al snel verliefd.

Ziggo – Dunkirk (2017)

Bron: 2016 Warner Bros. Entertainment Inc.

Genre: Oorlog, Actie, Historie, Drama | Regie: Christopher Nolan | Cast: Fionn Whitehead, Mark Rylance, Barry Keoghan e.a. Het verhaal speelt zich af in de tweede wereldoorlog. Geallieerde soldaten uit Belgie, Engeland en Frankrijk worden omringd door het Duitse leger. Al snel loopt dit uit tot een gruwelijke strijd en moeten de geallieerden evacueren.

Bekijk hier de trailer.

dinsdag 19 december

20:30 RTL 4 – You’re Not You (2014)

Bron: eOne Films US

Genre: Drama | Regie: George C. Wolfe | Cast: Hilary Swank, Josh Duhamel, Emmy Rossum e.a.

Een pianist heeft ALS en haar leerling besluit om voor haar te gaan zorgen. De trailer vind je hier.

woensdag 20 december

Netflix – Bad Moms (2016)

Bron: 2016 STX Productions

Genre: Komedie | Regie: Jon Lucas en Scott Moore | Cast: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell e.a.

Drie overwerkte moeders die altijd hun kinderen voorop stellen, worden hier niet voor gewaardeerd. Daarom besluiten ze dan ook om eens helemaal los te gaan en zich te gedragen als ‘Bad Moms‘.

donderdag 21 december

20:30 NET5 – Notting Hill (1999)

Bron: imdb

Genre: Komedie, Drama, Romantiek | Regie: Roger Michell | Cast: Hugh Grant, Julia Roberts, Richard McCabe e.a.

Het simpele leven van een eigenaar van een boekenwinkel verandert wanneer hij een beroemde filmster ontmoet.

Ook interessant: Soulmate ontmoeten? Gooi je drankje over hem heen.

In de bioscoop – Huisvrouwen Bestaan Niet

Bron: IndependentFilms

Genre: Komedie | Regie: Aniëlle Webster | Cast: Eva van de Wijdeven, Jelka van Houten, Loes Luca e.a.

Loes dreigt haar huis kwijt te raken. Haar dochters moeten bijspringen, maar hebben hun eigen problemen. Marjolein wil een ‘simpel leven’ als schoolpleinmoeder en carrièrevrouw Gijsje wil zwanger raken.

De trailer zie je hier.

In de bioscoop – The Disaster Artist

Bron: Warner Bros. Entertainment Inc

Genre: Biografie, Komedie, Drama | Regie: James Franco | Cast: James Franco, Dave Franco, Ari Graynor e.a.

De film is een kijkje achter de schermen bij het maken van de film, The Room (2013). Centraal staat de ontmoeting en vriendschap tussen Greg Sister, een acteur en de mysterieuze Tommy Wiseau. Samen beginnen ze een reis om dromen waar te maken.

Bekijk hier de trailer.

vrijdag 22 december

21:15 Canvas – The Painted Veil (2006)

Bron: imdb

Genre: Drama, Romantiek | Regie: John Curran | Cast: Naomi Watts, Edward Norton, Kiev Schreiber e.a.

Onder druk van haar ouders huwt Kitty met de bacterioloog Walter. Hij neemt haar mee naar Shanghai, maar Kitty duikt er meteen met een Britse consul in bed. Wanneer Walter ontdekt dat ze hem bedriegt, besluit hij uit wraak een positie te aanvaarden in een afgelegen gebied in China, waar cholera al heel wat slachtoffers heeft geëist.

22:15 NPO 3 – Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Bron: 2003 Miramax Films. 

Genre: Actie, Misdaad, Thriller | Regie: Quentin Tarantino | Cast: Uma Thurman, David Carradine, Daryl Hannah e.a

Een huurmoordenaar wordt op haar bruiloft neergeschoten door opdrachtgever Bill. Ze beland in een coma en wanneer ze na vier jaar uit deze coma ontwaakt, denkt ze maar aan één ding: wraak nemen op Bill en zijn handlangers.

zaterdag 23 december

23:50 NPO2 – The Good Lie (2014)

Bron: 2013 Alcon Entertainment

Genre: Drama | Regie: Philippe Falardeau | Cast: Reese Witherspoon, Arnold Oceng, Ger Duany e.a.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van een jonge vluchteling uit de Soedanese burgeroorlog. Samen met drie lotgenoten gaat hij naar de Verenigde Staten, waar hij een nieuw bestaan hoopt op te bouwen. Aangekomen in Kansas City ontmoeten ze een maatschappelijk werkster en ontstaat er een bijzondere vriendschap.

Lees ook ons interview met Reese Witherspoon.

zondag 24 december

22:00 Canvas – De dag dat mijn huis viel (2017)

Bron: VenFilm

Genre: Komedie, Drama | Regie: Thessa Meijer | Cast:  Imani De Caestecker, Wim Opbrouck, Dahlia Pessemiers e.a.

Een moeder met haar drie volwassen zonen wonen in een huis dat telkens schreef zakt. Ze trekken wanneer dit gebeurt het huis samen weer rechtop. Maar dan is moeder het leven in dit huis zat. Ze vertrekt naar de zon en laat de broers alleen. De broers zijn nu op zichzelf en elkaar aangewezen.

Bekijk onze video waarin Thessa Meijer (regisseur en scenarist) alles vertelt over haar film: Hoe een huis een metafoor kan zijn voor het leven. 

20:00 NET5 – The Sound of Music (1965)

Bron: 20th Century Fox Home Entertainment

Genre: Musical, Drama, Biografie, Familie | Regie: Robert Wise | Cast: Julie Andrews, Christopher Plummer, Eleanor Parker e.a.

De mislukte-non Maria wordt een kindermeisje voor de kinderen van de weduwnaar Kapitein Von Trapp.

Lees ook: Waarom kijkt niemand in Oostenrijk The Sound of Music?

Eerste Kerstdag

16:20 NET5 – The Wizard of Oz (1939)

Bron: 1939 Warner Home Video

Genre: Avontuur, Familie, Fantasie | Regie: Victor Fleming en George Cukor | Cast: Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger e.a.

Het jonge meisje Dorothy komt door een tornado terecht in het magische land van Oz. Hier moet ze erachter zien te komen hoe ze weer terug kan keren naar huis toe. The Wizard zou haar hiermee kunnen helpen en daarom besluit ze hem dan ook op te zoeken. Onderweg komt ze verschillende karakters tegen die al snel bevriend met haar raken. Met zijn allen beginnen zei de reis naar Dorothy’s huis en de hulp die haar nieuwe vrienden nodig hebben.

20:30 NET5- Love Actually (2003)

Bron: 2003 Universal Studios.

Genre: Romantiek, Komedie, Drama | Regie: Richard Curtis | Cast: Hugh Grant, Martine McCutcheon, Liam Neeson, Colin Firth e.a.

Volg de verhalen en het liefdesleven van acht verschillende koppels in sneeuwwitte Londen, Engeland.

Valt Love Actually bij jou ook onder één van je favoriete kerstklassiekers of mozaïekfilms, lees dan deze superleuke feitjes over de film en ik weet zeker dat er één bij zit die je nog niet wist: Love Actually: 20x feitjes die je niet wist.

Netflix- Las Chicas del Cable (Seizoen 2)

Bron: Netflix

Genre: Romantiek, Drama | Gemaakt door: Ramón Campos en Teresa Fernández-Valdés | Cast: Blanca Suárez, Nadia de Santiago, Ana Fernández e.a.De serie speelt zich af in 1925 en volgt vier Spaanse telefoonmeisjes in Madrid. De dames strijden om onafhankelijkheid in tijden waar vrouwen alleen goed waren voor baren, koken en schoonmaken. Maar de telefoonmeisjes die ieder te maken hebben met persoonlijke problemen proberen te dromen.

Tweede Kerstdag

20:30 RTL5 – Oorlogswinter (2008)

Bron: imdb

Genre: Historie, Drama | Regie: Martin Koolhoven | Cast: Martijn Lakemeier, Jamie Campbell Bower, Yorick van Wageningen e.a.

Het speelt zich af tijdens de tweede wereldoorlog. In een dorpje in de buurt van Zwolle woont de veertienjarige Michiel die niet kan wachten tot hij iets kan betekenen in het verzet. Dit tot ergernis van zijn vader, die als burgemeester vooral bezig is om escalaties in het dorp te voorkomen.

Bekijk ook de aflevering van Wijn met Pip waarin Pip Pellens een wijntje drinkt met Anneke Blok.

In de bioscoop – Molly’s Game

Bron: 2017 – STX Films

Genre: Biografie, Drama | Regie: Aaron Sorkin | Cast: Idris Elba, Jessica Chastain, Michael Cera e.a.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van Molly Bloom. Een professioneel skiester krijgt en ongeluk en maakt noodgedwongen een carrièreswitch. Via via komt ze terecht bij pokeren en blijft ze hiermee doorgaan totdat ze zelf de ‘Poker Princess’, wordt genoemd. In de film zie je Molly’s verhaal over succes en neerslag.

Wij waren bij de première van Molly’s Bloom en hebben hier gesproken met Jessica Chastain, wil je hier meer over zien? Bekijk dan onze video op onze Facebook. 

Bron afbeelding boven artikel: Molly’s Game Motion Picture Artwork2017

Lees verder