Harry Potter fanproducties
Harry Potter fanproducties

20 jaar Harry Potter: fans houden de wereld in leven

Hoera! Harry Potter en de Steen der Wijzen bestaat vandaag (26 juni) twintig jaar. En met vijf Fantastic Beasts and Where to Find Them films blijft de magische wereld van schrijfster JK Rowling even levend. En niet alleen op het witte doek blijft de franchise bestaan. Het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child trekt momenteel volle zalen in Londen en New York.

Fantastic Fans

Ook de -zeer creatieve- fans van Harry Potter zorgen ervoor dat de magie kan voortbestaan. Nadat fans een zeer kundige trailer online hadden gezet, verschenen er roddels over een mogelijke ‘Voldemort film’. Inmiddels heeft Warner Bros de studio die de rechten bezit op de HP films, al toestemming gegeven de film ook daadwerkelijk te gaan maken en uit te brengen op YouTube. En dit is niet de enige productie die gemaakt is door fans. In dit artikel zetten wij nog vier Harry Potter fanproducties op een rij. Go Harry Potter fans!

1. A Very Potter Musical

De toneelgroep ‘Starkid Productions’ is een toneelgroep die is opgericht in 2009 door studenten van de University of Michigan in Amerika. Ze hebben al een flink aantal musicals gemaakt en zelfs in de Billboard hitlijst gestaan met de muziek uit hun producties. Ze hebben drie Harry Potter parodie musicals gemaakt waarvan A Very Potter Musical de meest succesvolle is. Alle musicals staan op YouTube en zijn echte aanraders! Ze zijn grappig, ontroerend en ongelofelijk nostalgisch.

Komen de ‘Harry Potter’ en ‘Cho Chang’ uit de musicals je bekend voor? Dat kan kloppen. Harry wordt gespeeld door nu wereldberoemde Glee acteur Darren Criss. Hij was een van de oprichters van de theatergroep. En Devin Lytle van het Buzzfeed YouTube kanaal Ladylike speelt Cho Chang.

2. Severus Snape and the Marauders 

Broad Strokes is een YouTube kanaal dat zich specialiseert in Harry Potter content. In 2013 brachten zij hun eerste grootte Harry Potter fanproductie uit. De korte film The Greater Good over Perkamentus is inmiddels al meer dan 6,5 miljoen keer bekeken! Vorig jaar kwamen zij met hun tweede film Severus Snape and the Marauders. Het verhaal volgt Severus Snape tijdens zijn jeugd op Zweinstein samen met een jonge James Potter en diens vrienden. Voor een film die waarschijnlijk is gemaakt met een klein budget zijn de visuele effecten erg goed gedaan.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

3. Wizard People, Dear Readers

Striptekenaar Brad Neely was in een bar toen hij een jonge man pool zag spelen. De man had een koptelefoon op. samen met zijn vrienden verzon Neely een verhaal voor de jongen. Zij bedachten dat hij een Harry Potter audioboek aan het luisteren was. Neely, die zelf nog nooit een Harry Potter boek had gelezen of een film gezien, begon te fantaseren wat de jongen hoorde. Hij vond het zo’n goeie grap dat hij thuis een volledig audiocommentaar opnam bij de eerste Harry Potter Film (De Steen der Wijzen) dat volledig gelijk loopt met de film.

Wizard People, Dear Readers wordt nu gezien als een stuk moderne filmkunst. Neely bracht het stuk een tijd lang live en werd uitgenodigd voor het New York Underground Film Festival. Bioscopen die Wizard People, Dear Readers wilde afspelen tijdens de film werden helaas tegen gehouden door Warner Brothers.

Je kunt de MP3 van Wizard People, Dear Readers downloaden en aanzetten terwijl je de film op mute of laag volume kijkt. De audio is ook op YouTube te vinden.

4. The Mysterious Ticking Noise

Tien jaar geleden uploade Neil Cicierega een filmpje van een Harry Potter show met handpoppen. Niet wetende dat de video viral zou gaan. De originele video is nu al bijna 175 miljoen keer bekeken. Hij begon meer shows te bedenken en opende een eigen YouTube kanaal voor de poppen: ‘The Potter Puppet Pals’. De videos werden massaal bekeken en hebben nu gemiddeld zo’n tien miljoen kijkers per video. Op beide zijn persoonlijke kanaal en het kanaal voor de poppen heeft hij een half miljoen abonnees.

Waarschuwing: het deuntje blijft zo’n tien jaar in je hoofd zitten.

Afbeelding: © 2001 – Warner Bros. – All Rights Reserved

Lees verder