Kijk de short Nobu van Sarah Blok en Lisa Konno #shortbreak

Nobu is de korte film van Sarah Blok en Lisa Konno met een extreem hoog feel good gevoel. De film schetst het portret van de vrolijke oud-wereldkampioen karate Nobuaki Konno, die in 1974 naar Nederland kwam om mee te doen aan de wereldkampioenschappen karate. Nobu ging in premiere tijdens de Dutch Design Week en won beste film van de maand bij Shortcutz Amsterdam. 

BEKIJK DE FILM HIER

Nobu

Nadat Nobu in 1974 naar Nederland kwam was hij alleen van plan om aan het kampioenschap karate mee te doen en weer terug te gaan. Maar al snel kreeg Nobu een relatie en twee kinderen en ging nooit meer weg. Voor dochter en modeontwerpster Lisa Konno is Nobu soms een raadsel, maar voornamelijk een grote inspiratiebron. In deze korte film praat Nobu over onder andere de culturele verschillen tussen Nederland en Japan, over z’n eerste baantjes en over de relatie met z’n vrouw en moeder van Lisa.

Sarah Blok & Lisa Konno

Sarah Blok, theatermaker en Lisa Konno, modeontwerpster, wilde met Nobu een modefilm maken waar een realistisch verhaal met een lichtvoetig toon werden gecombineerd. Nobu is het eerste deel van een drieluik over immigranten vaders (deel twee is Baba) die Lisa en Sarah samen maken. Beelden van Nobu in de collectie van Lisa worden op een creatieve manier afgewisseld met oud videomateriaal en interviews. Samen verkennen ze in deze reeks films het begrip documentaire door hun achtergrond in theater en mode te combineren.

Over #ShortBreak

Omdat bijna elke gevierde filmmaker ooit begonnen is met een waarschijnlijk even gevierde korte film. Omdat er enorm veel mooie, indrukwekkende, spannende, fijne korte films zijn die veel te weinig aandacht krijgen. En omdat het een fijn stukje vermaak voor tussendoor is, kiest Nadine van Asbeck elke week een mooie ‘short’ voor in je ‘break’. Of gewoon voor wanneer je zin hebt in een korte film. Maar niet het wereldwijde web al wil struinen op zoek naar die absolute must-see…

Lees verder