25x dit wist je niet van <i>Gossip Girl</i>

25x dit wist je niet van Gossip Girl

Spotted: de allereerste aflevering van Gossip Girl op de Nederlandse televisie. Ja, bereid je voor om je oud te voelen want het is deze maand alweer 10 jaar geleden dat je favoriete upper eastsiders op je beeldbuis verschenen! In de tijd dat er nog geen Netflix was en je gewoon elke week braaf naar Net5 zapte om the scandalous lives of Manhattan’s elite te volgen…

Tijd om even terug te gaan naar 2008, toen Serena, Blair en preppy haarbanden onze levens overnamen.

You know you love me… XOXO.

PS: alle zes seizoenen van Gossip Girl staan op Netflix!

#1

Het eerste idee rond een boekverfilming van de populaire reeks van Cecily von Ziegesar bestond uit een speelfilm met Lindsay Lohan in de hoofdrol van Blair. Hmm… ik zie het niet echt voor me.

#2

Toen er werd besloten een serie van te maken werd in een eerste pitch Ashley Olsen voor de rol van Serena voorgesteld en Rumor Willis (dochter van Bruce en Demi Moore) voor de rol van Blair.

#3

A-list actrice Jennifer Lawrence deed auditie voor de rol van it-girl Serena… Dat had haar carrière wellicht wel een heel andere wending gegeven.

#4

Blake Lively wees de rol van Serena in de eerste instantie af omdat ze wilde gaan studeren.

#5

Leighton Meester (Blair) deed eerst auditie voor de rol van Serena maar haalde vervolgens de producers over dat ze geknipt was voor de rol van feisty Blair. De van origine blonde actrice verfde er speciaal haar haar voor bruin.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

#6

Ed Westwick (Chuck) kwam oorspronkelijk op casting voor de rol van Nate. Vervolgens werd hij teruggevraagd om te auditeren voor de rol van Chuck, iets waar het netwerk The CW in de eerste instantie niet mee instemde. Ze vonden dat “he looked more like a serial killer than a romantic lead”… ouch.

#7

Maar Ed wist uiteindelijk iedereen te overtuigen en scoorde – als Brits acteur – de rol van de Amerikaanse bad boy Chuck. Op wie hij zijn Amerikaanse accent baseerde?  Het personage Carlton uit Fresh Prince of Bel-Air!

#8

Penn Badgley (Dan) stond op het punt te stoppen met zijn acteercarrière toen hij de rol van Dan Humphrey kreeg aan geboden. Hij wees deze dan ook af, tot hij werd overgehaald door de castingdirecor.

#9

Penn Badgley en Blake Lively zijn grappig genoeg als jonge kids samen ge-homeschooled.

#10

Toen ze samen werden gecast in Gossip Girl bloeide een romance tussen de twee op en vormden van 2007 tot 2010 een koppel.

Lees ook: 25x dit wist je niet van Sex and the City.

#11

Dit was overigens niet de enige romance op de werkvloer. In diezelfde periode vormden Leighton Meester (Blair) en Sebastian Stan (Carter Baizen) ook een real life koppel.

#12

Daarbij hebben Ed Westwick (Chuck) en Jessica Szohr (Vanessa) zo’n beetje de hele serie lang gedate.

#13

Én ook Matthew Settle (Rufus) en Kelly Rutherford (Lily), die Dan’s vader en Serena’s moeder spelen, hebben hun on-screen romance een tijdje off-screen beleefd.

#14

Tegenwoordig is Leighton Meester (Blair) trouwens samen met Adam Brody, die je kent als Seth Cohen uit The O.C. Grappig genoeg zijn beide shows van dezelfde makers: Josh Schwartz en Stephanie Savage. De twee hebben samen een dochtertje genaamd Arlo Day Brody.

#15

Toen de serie net op televisie verscheen werd deze bekritiseerd door de Parent Television Counsil en mind-blowingly inappropriate en every parent’s nightmare genoemd. De makers maakten hier gebruik van door precies deze teksten als slogan’s op de Gossip Girl posters te zetten. Ha!

#16

De kostuumdesigners inspireerden Blair’s klassieke stijl op die van Audrey Hepburn, en die van Serena op een mix van Sienna Miller en Kate Moss.

#17

In de pilot heeft Blair een compleet andere moeder. Hierin wordt ze vertolkt door Florencia Lozano, terwijl in alle andere afleveringen actrice Margaret Colin de rol voor haar rekening neemt.

#18

Er bestaat een Turkse remake van Gossip Girl: Küçük Sirlar.

#19

The Empire Hotel, het hotel van Chuck in de serie, bestaat écht. Op het menu staat zelfs een speciale Gossip Girl-cocktail met de naam ‘XOXO’ – en ingrediënten als secret they’ll never tell

#20

Elke aflevering-titel is afgeleid van een film of boek. Zo komt de aflevering ‘Seventeen Candles’ voort uit Sixteen Candles (1984), ‘Easy J’ van Easy A (2010), ‘The Blair Bitch Project’ van The Blair Witch Project (1999), ‘The Age of Dissonance’ van het boek The Age of Innocence.

Lees ook: onze vijf favoriete series gebaseerd op een boek.

#21

Schrijfster Cecily von Ziegesar haalde inspiratie voor haar Gossip Girl-boeken uit haar eigen jeugd. Ze komt uit een rijke familie, groeide op in Manhatten en ging naar een privé meisjesschool.

#22

De schrijfster vond ieder personage in de tv-serie goed uitgewerkt behalve Vanessa. In de boeken heeft deze bad ass chick namelijk een kaalgeschoren hoofd en draagt uitsluitend zwarte kleding.

#23

Er bestaat een officiële Gossip Girl Day in New York City, bedacht door burgemeester Bloomberg die vond dat de serie een mooie weergave gaf van de stad.

#24

En dat terwijl de producers in de eerste instantie wilden dat de serie werd opgenomen in Toronto, Canada… Josh Schwartz en Stephanie Savage waren hierop tegen en stelden dat New York City de ster van de show was.

#25

Daar hing overigens wel een behoorlijk prijskaartje aan… Het kostte gemiddeld wel 10.000 tot 60.000 dollar per dag (!) om te draaien in New York City. Maar ja, dan heb je ook wat.

Lees verder