teaser van Star Wars: The Last Jedi
teaser van Star Wars: The Last Jedi

De nieuwe teaser van Star Wars: The Last Jedi is hier!

Een goede week voor de Star Wars fans bij Girls in Film. Het hele internet stond er vol mee. Want niet alleen was er een Star Wars Celebration vanwege het 40-jarig bestaan van de franchise. Ook verscheen de eerste teaser voor de nieuwe film.

Star Wars: The Last Jedi

Rey, Finn en Kylo Ren zijn terug voor het vervolg op The Force Awakens. In de nieuwe teaser voor Star Wars: The Last Jedi zien we Rey midden in haar training met Luke Skywalker. De clip is maar twee minuten maar er gebeurt ontzettend veel. Bekijk de teaser hier.

De nieuwe Jedi?

Er zijn verschillende analyses te vinden over deze trailer op fora en YouTube. Vele speculeren dat Luke Skywalker een nieuwe Jedi-orde zal oprichten. Hij zegt aan het einde van de teaser ‘It’s time for the Jedi…to end.’ Maar er wordt ook gedacht dat hij hiermee de oude lichting Jedi bedoelt. Die alleen de ‘light side’ respecteren. We zien echter dat Rey zowel een aanleg heeft voor ‘the light side’ en ‘the dark side’. In de prequels zagen wij hoe Anakin Skywalker uiteindelijk tot waanzin werd gedreven door de druk van de Jedi om te kiezen voor één kant. Anakin groeide daarna uit tot Darth Vader. De lightsaber waar Rey mee traint, is van Anakin geweest.

Lees ook: Waarom Star Wars ook leuk is voor meisjes.

Wie komt er terug?

Wie verder de prequels heeft gezien weet dat de Jedi-orde flink scheuren had opgelopen door de verwikkeling met de politiek van de republiek. Er wordt gespeculeerd dat Luke contact heeft met Yoda in The Last Jedi. Misschien ook wel met Anakin, Obi Wan en Qui-Gon via de force. We zagen al in Rogue One: A Star Wars Story dat de technologie al zo ver is dat acteurs via CGI (computer generated imagery) weer jong kunnen lijken. Er is dus geen limiet meer over wie wel en niet terug kan komen in de nieuwe films. Zelfs de overleden Peter Cushing zagen wij terug in de film met toestemming van zijn nabestaande.

De prequels en volledige Star Wars saga zie je op Netflix.

Carrie Fisher

In de teaser van The Last Jedi zien we ook Carrie Fisher. Het is al bekend dat zij een rol zal spelen in de volgende Star Wars film, zonder de hulp van CGI. Er zullen verschillende, al opgenomen, beelden worden gebruikt om haar rol in te vullen. De legendarisch actrice speelde Princes Leia Organa in de originele Star Wars serie en de nieuwe trilogie. Zij overleed vorig jaar december. Deze week was ‘Star Wars: A Celebration’ in het Disneyland Orlando Resort. De franchise bestaat namelijk al veertig jaar. Tijdens het evenement werd er uitgebreid aandacht besteed aan het oeuvre van Fisher binnen de Star Wars saga en haar relatie met de cast en crew.

Afbeelding: The Last Jedi © 2017 Disney

Lees verder