5 filmtips voor de herfstvakantie voor de kids en mama

Het is weer herfstvakantie. En dit regenachtige weer nodigt uit tot film kijken. Maar mama doe je natuurlijk geen plezier met “Barbie en de Prinsessenschool” of “Pokémon: de Film”. Daarom hier 5 films die leuk voor de hele familie zijn. En je hoeft er de deur niet voor uit (mag wel).

Inside Out

Een van de beste films van de afgelopen jaren. Wat speelt er zo allemaal in je hoofd af? Inside Out is een leuke film met een origineel verhaal. En een aantal zeer herkenbare momenten…

Te zien via o.a. Netflix.

The Jungle Book

Disney is druk bezig alle eigen animatie klassiekers in live-action films om te toveren. Afgelopen jaar was The Jungle Book aan de beurt en het resultaat is heel geslaagd. Eigenlijk een typische film voor de bioscoop, maar mocht je ‘m daar gemist hebben dan is het thuis ook nog steeds genieten van de prachtige beelden. Volgend jaar komt overigens Belle & het Beest in de bioscoop (met Emma Watson als Belle)!

Te zien via o.a. Ziggo On Demand.

E.T.

“E.T. Phone. Home.” Omdat je niet vroeg genoeg kan beginnen met kids filmklassiekers bij te brengen. De herfstvakantie leent zich daar uitstekend voor. En wanneer de blaadjes van de bomen vallen, is een portie nostalgie sowieso lekker op z’n plaats. Kan je meteen uitleggen hoe een telefoon er vroeger uitzag.

Te zien via o.a. Netflix.

Trolls

Over nostalgie gesproken, wie kent die poppetjes nog? De film heb ik nog niet gezien, maar zo een kleurrijke bedoeling is zeker goed om die aankomende winterdip preventief te bestrijden. Alleen al de titelsong van Justin Timberlake roept dat zomergevoel weer terug. En krijg ik nu weer een paar dagen niet uit mijn hoofd.

Te zien in de bioscoop. 

Cinekid (15-21 oktober)

Het festival viert dit jaar het 30 jarig bestaan en biedt naast een vol programma aan kinderfilms ook leuke extra’s als nagesprekken met de jonge acteurs en masterclasses. Zie voor de mogelijkheden de website. Het festival zelf vindt eigenlijk plaats op het Westergasterrein in Amsterdam, maar er zijn ook andere theaters door het land heen die Cinekid films en activiteiten bieden.

Te zien in 40 bioscopen.

Lees verder