5 imposante films van Demi Moore
5 imposante films van Demi Moore

5 imposante films van Demi Moore

Tijdens onze wekelijkse redactiemeeting zagen we dat Demi Moore deze week 54 wordt. Leuk haakje om aandacht aan haar te besteden op Girls in Film. En zo bedachten we om de dame te eren met een overzicht van haar meest imposante films. Waarbij het overigens best confronterend was dat deze films alweer van heel wat jaren terug zijn. Ghost? St. Elmo’s Fire? Nee, daar had Sifra nog nooit van gehoord. Terwijl ik me ontzettend goed films van Demi kan herinneren die echt indruk maakten. Met de nadruk op ‘maakten’ dus. Het lijkt erop dat Demi tegenwoordig beter bekend is om haar vermogen er op haar 54e uit te zien als 34 dan haar acteerprestaties. Vandaar ook het artikel van mijn hand. De veertiger. Hier zijn ze dan. 5 imposante films van Demi Moore:

1. St. Elmo’s Fire (1985)

Deze film over jongeren was voor mij echt een soort ‘wow-ervaring’. Ik was 13 toen hij uitkwam. Beginnend tiener die enorm opkeek tegen de bijna-klaar-met-tiener-zijn jongeren uit deze film. Eerlijk is eerlijk. Dat kwam vooral door Rob Lowe. Mijn hele kast hing daarna vol met posters van de beste man. Maar als zelfverzekerde vrouw die overal lak aan leek te hebben en de wereld aankon maakte Demi indruk. Tot ze uiteindelijk instortte.

Als zelfverzekerde jong volwassene met een ‘very pink’ appartement:

Jules (Demi) stort in:

2) Ghost (1990)

Intiem zijn met de geest van je overleden partner (Patrick Swazey – helaas in real life ook overleden in 2009). Demi bracht het er zeer goed vanaf. Vooral de pottenbakscène is legendarisch en erotisch alleen niet op de gebruikelijke manier.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer legendarische films en kijktips.

3) A Few Good Men (1992)

Ik vond het haar van Demi in deze film vrij dubieus en was daar behoorlijk door gefascineerd. Was het nu lang of soort van gek kort? Maar dat daargelaten was Demi uitstekend in staat om een sterke rol neer te zetten naast Tom Cruise en Jack Nicholson.

In deze scene confronteert Cmdr. JoAnne Galloway (Demi) LT Daniel Kaffee (Tom Cruise). En dat doet ze best goed.

4) Indecent Proposal (1993)

Zou jij het doen voor een miljoen? Diana Murphy (Demi) krijgt het aanbod en gaat uiteindelijk overstag. Omdat ze dan met haar man hun droomhuis kunnen bouwen. Maar dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk als het klinkt. Dream on babe.

5) G.I. Jane (1997)

Een film die vrij slecht beoordeeld is. Waarschijnlijk terecht. Toch kon je als -vrouwelijke- kijker wel meeleven met deze vrouw die in het elitecorps van het Amerikaanse leger ging. En daar uiteraard totaal niet werd geaccepteerd. Wat me bij is gebleven is deze scene waarin ze haar haar afscheert:

Toch jammer dat wanneer je ‘best scenes Demi Moore’ in Google typt er een lijst met zeer dubieuze resultaten verschijnt als ‘Naked Scenes’ en de lijst met imposante films voor 2000 stopt. Maar Demi blijft voor altijd een filmicoon uit mijn jeugd. Gefeliciteerd!

Volg Girls in Film op Facebook voor meer legendarische films en kijktips.

Lees verder