vijf onbekendere films om te lachen
vijf onbekendere films om te lachen

Vijf onbekendere films om te lachen

Nadat we al vijf onbekendere series getipt hebben om te bingewatchen, is het nu in december een mooie tijd om wat comedy-inspiratie te geven. Dan kom je die lange, koude winterdagen goed door. En dan bedoelen we niet van die vreselijke kerst-comedy’s als Office Christmas Party natuurlijk. Gewoon echt goede comedy’s die ook in de zomer leuk zijn. De comedy-liefhebber kan met Toni Erdmann en onze eigen Soof 2 in de bioscoop al zijn hart ophalen. Maar er we hebben ook nog een aantal tips voor onbekendere pareltjes van recente films on-demand thuis op de bank of in de bioscoop moet komen (hopen we). Hier ons lijstje van vijf onbekendere films om te lachen:

1 – The Lobster

Colin Farrell speelt de hoofdrol in deze film, waar mensen zonder relatie zich moeten melden bij ‘het Hotel’. Daar worden ze verplicht om een partner te vinden. Als ze dit niet lukt binnen 45 dagen worden ze veranderd in een dier. Ook met Rachel Weisz.

Te zien via o.a. Pathé Thuis.

2 – Love & Friendship

Voor het eerst is Jane Austen’s korte roman ‘Lady Susan’ verfilmd, met niemand minder als Kate Beckinsale in de hoofdrol als de schandalige Lady Susan. Een kostuum-comedy dus.

Te zien via o.a. Ziggo On Demand.

3 – The Meddler

Susan Sarandon speelt Marnie, die na de dood van haar echtgenoot haar dochter, gespeeld door Rose Byrne, naar Los Angeles volgt. Ze hoopt op deze manier een nieuwe leven op te bouwen, maar of haar dochter daar zo blij mee is…

Te zien via o.a. Pathé Thuis.

Volg Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.

 4 – Perfetti Sconosciuti

Een groepje goed bevriende echtparen hebben geen geheimen voor elkaar. Ze kennen iedereen immers zo goed. Tot iemand tijdens een etentje voorstelt dat alle telefoontjes en berichtjes die ze nu binnenkrijgen gedeeld worden met de groep. A recipe for disaster natuurlijk.

Te zien in de bioscoop.

5 – The Hunt for the Wilder People

Een grappige film uit Nieuw-Zeeland over de nationale zoektocht naar een lastige tiener en zijn ‘oom’ die vermist zijn geraakt in de bush. Dit is er eentje om in de gaten te houden. De film ging tijdens het Leiden International Film Festival dit jaar in première in Nederland, maar waar je ‘m momenteel kan bekijken, konden we 1-2-3 niet vinden helaas. Tot die tijd alvast de trailer als voorproefje:

Foto bovenaan: Rachel Weisz en Colin Farrell in The Lobster

Lees verder