Ryan Gosling
Ryan Gosling

5 Ryan Gosling-films die je MOET zien. Zelfs met snor!

Confession… ik heb een puberale crush op Ryan Gosling. Ja ja, ik hoor jullie denken: achteraan aansluiten! Maar hé, ik was eerst. Weet je nog toen de hele wereld hem ontdekte toen hij zijn shirt uittrok in ‘Crazy, Stupid, Love’? Joh, toen hadden Ry en ik al een jaar of tien denkbeeldige verkering. Ik was verkocht toen ik hem voor het eerst zag lopen met dat onnozele petje in ‘The Notebook’ (en toen hij het nog deed met die veel leukere Rachel McAdams, die ons dames nog een beetje het gevoel gaf dat hij op ‘gewone’ meisjes viel in plaats van vamps als Eva Mendes).

Nu vraag je je vast af: maakt die gast ooit slechte films? Remember ‘The Place Beyond The Pines’? Ja dus! Al lag dat misschien ook een beetje aan zijn ‘coupe peroxide’ en trashy tattoos.

Waar ik bij de Clooneys en Depps moeiteloos aanschuif tijdens interviews, lukt het me dus maar niet om Ryan te strikken. No kidding, ik deed interviews voor zijn films ‘The Ides of March’, ‘Blue Valentine’ en ‘Crazy, Stupid, Love’. Maar Ryan zelf was er alle keren niet bij of zei last minute af – wat zijn onbereikbare status alleen maar vergroot!

Omdat het vandaag precies 5 jaar geleden is dat Drive in de bioscoop verscheen, hier 5 films van de fabulous Mister Gosling die je gezien moet hebben…

1. Blue Valentine

Los van het liefdesverhaal dat even prachtig als hartverscheurend is, is een zingende Ryan Gosling iets wat zelfs de meest depressieve Valentijn tot een feestje maakt.

Bleu Valentine kijk je on demand oa bij Ziggo.

 2. Crazy, Stupid, Love

Wat is-ie heerlijk als master-player. En eerlijk is eerlijk: het is toch vooral ook die shirtloze scène (‘Seriously it’s like you’re photoshopped’), waarin hij Emma Stone in bed lokt met de Dirty Dancing-lift, die het ‘m doet.

Crazy, Stupid, Love kijk je on demand oa bij Ziggo.

3. Lars and the Real Girl

Hij heeft een snor, hij breit (wat sinds deze film trouwens een hobby van Ryan is) en hij wordt verliefd op een real life doll… En nog steeds is hij cute as hell. Je verwacht een flauwe komedie, maar krijgt een feel good drama met het hart op de juiste plek.

Lars and the Real Girl moet je lenen of aanschaffen op DVD.

4. Drive

Keiharde, maar fenomenale film die na vijf jaar nu al een cultstatus heeft bereikt. Alles is goed: de langgerekte scènes, de topcast, de muziek en o ja… dat fantastische jasje!

Drive is oa te zien op Pathé Thuis.

5. The Notebook

…do we need to say more? We schreven niet voor niets een ode aan deze film. (p.s. Wij willen ook in de regen op een bootje!)

De beste scenes:

The Notebook kun je niet on demand bekijken. Koop of leen de DVD. Sowieso een aanwinst voor je boekenkast.

La La Land

En dan moet zijn musical film La La Land (denk: Moulin Rouge) 22 december nog in de bioscoop verschijnen… En laat daar nu niet vandaag een nieuwe trailer van zijn verschenen. En die is heel fijn.

Foto bovenaan artikel: Ryan in Drive © 2011 – FilmDistrict

Lees verder