5 van de leukste grappen in films #1april

1 april is de dag van de grap. De meest bijzondere ‘practical jokes’ worden verzonnen. Ook acteurs houden op zijn tijd van een goede grap. Vaak om de tijd te vullen tijdens de opnames. Maar in films worden er genoeg leuke grappen uitgehaald. Van horror tot drama, geen genre is veilig. Hier zijn vijf van onze favorieten.

#1 – The Help

‘Eat shit!’ Het zou je maar overkomen. De chocoladetaart in deze scene van The Help smaakte vast niet zo zoet, als wraak.  Huishulp Minny heeft het gehad met haar bazin en besloot haar een koekje van…eigen deeg…te geven.

The Help is te zien via Ziggo, Netflix en Pathe thuis.

#2 – Neighbors

In de comedy Neighbors krijgt het jonge stel Mac (Seth Rogen) en Kelly (Rose Byrne) het aan de haal met hun nieuwe buren. Een studentenvereniging onder leiding van Teddy Sanders (Zac Efron). Het prankgeweld om elkaar uit het huis te jagen bereikt nieuwe hoogtes als Mac op kantoor van zijn stoel wordt geblazen. Gevalletje foutieve airbag.

Te zien via Ziggo.

#3 – Matilda

De jonge getalenteerde Matilda maakt deel uit van een wel heel bijzondere familie. Haar ouders willen liever dat ze TV kijkt, dan leest. Op een dag besluit Matilda het heft in eigen handen te nemen om haar leven weer bij elkaar te krijgen. De situatie wordt echter een beetje ‘sticky’ als zij haar vader op zijn plek probeert te zetten.

Verkrijgbaar via bol.com.

#4 – The Office

Oh, The Office. Dit is toch wel echt een klassieker. Het is niet gevaarlijk, geschikt voor op het kantoor, en het ruikt ook nog eens lekker. Iedereen die The Office kijkt is bekend met de Jim vs Dwight prank war.

Verkrijgbaar via bol.com.

#5 – Home Alone

De Home Alone films zitten natuurlijk vol met slimmigheden om de boeven te pakken in Kevin McCallisters huis. Je kan ze echter niet echt pranks noemen, omdat ze duidelijk niet als grap zijn bedoeld. Heb je je altijd al afgevraagd of iemand al die pijnlijke valstrikken zou overleven? VSauce op YouTube heeft het uitgezocht.

Afbeelding: Neighbors © 2013 – Universal Pictures

Lees verder