5x de beste momenten van de <i>Oscars 2018</i> #AwardTalk
Oscars 2018

5x de beste momenten van de Oscars 2018 #AwardTalk

Voor de 90e (!) keer werd in Hollywood de rode loper uit gelegd, de gouden beeldjes opgepoetst en de giftbags gesorteerd. Gisteravond werden de Oscars uitgereikt en dat betekent dat het awardseason nu officieel is afgesloten. Maar niet zonder eerst de vijf beste momenten van dit jaar op een rijtje te zetten:

#AwardTalk | Oscars

Wat waren de opvallendste momenten tijdens de Oscars zondagavond?Nienke & Nathalie praten je bij in #AwardTalk ✨

Posted by Girls in Film on Monday, 5 March 2018

#1 Openingsmonoloog Jimmy Kimmel

Net als vorig jaar was de host van de avond Jimmy Kimmel. Een awardshow opent standaard met een openingsmonoloog van de presentator waarin menig film, filmster en actualiteit op de hak wordt genomen. Een taak die je beslist aan Jimmy kan toevertrouwen, die ‘Oscar’ de meest geliefde man in Hollywood noemde. “Just look at him. He keeps his hands where you can see them. Never says a rude word. And most importantly: no penis at all.”

#2 Gebroken traditie

Traditiegetrouw worden de grootste acteer-awards uitgereikt door de Best Actress & Best Actor winnaars van het voorgaande jaar. Maar daar werd dit jaar verandering in gebracht. Casey Affleck, die afgelopen jaar won voor zijn hoofdrol in Manchester by the Sea, was dit keer niet bij de uitreiking aanwezig. En dat is niet geheel onverwacht, gezien de vele beschuldigingen van seksueel wangedrag die op zijn naam staan. In plaats daarvan waren het Jodie Foster en Jennifer Lawrence die het podium betraden om de prijs uit te reiken. Jennifer in mijn nieuwe lievelingsjurk en Jodie op krukken, waarvan ze de oorzaak bij Meryl Streep legde:

#3 Frances McDormand speech

De meest memorabele speech van de avond was toch wel die van Frances McDormand. De actrice won – naar alle verwachtingen – haar tweede Oscar voor haar rol in Three Billboards. Lichtelijk hysterisch maar tegelijkertijd fantastisch, riep ze alle vrouwelijke genomineerden op om te staan met een onvergetelijk applaus als gevolg. Mijn favoriete moment van de avond! De actrice sloot haar dankwoord af met de woorden: “I have two words to leave with you tonight. Inclusion rider.” Hiermee doelt ze op een clausule die filmmakers kunnen toevoegen in een filmcontract, die diversiteit binnen de cast en crew vereist. Yes Frances!

LEES OOK: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri – tergend drama en gniffelende komedie

#4 Jordan Peele overwinning

Voor je debuutfilm genomineerd worden voor Best Picture, Best Director én Best Original Screenplay! Jordan Peele werd hiermee de derde persoon ever die dit overkwam. Hij verzilverde de prijs voor beste originele script voor de horrorfilm Get Out. Extra bijzonder is het feit dat dit pas de tweede horrorfilm (na The Exorcist) ooit is die bekroond is met een Oscar.

#5 The Shape of Water

De grote winnaar van de avond is The Shape of Water, die met dertien nominaties in de pocket vier daadwerkelijke Oscars mee naar huis nam. Best Director, Best Production Design, Best Original Score en tot slot de belangrijkste: Best Picture! Een feest van prijzen voor de Mexicaanse filmmaker Guillermo del Toro, die – geheel begrijpelijk na het fiasco van vorig jaar – toch nog even de enveloppe checkte op het podium.

LEES OOK: The Shape of Water – een visueel prachtig scifi sprookje

Nog helemaal in de Oscar-sferen? Deze Oscar-winning films kun je zien op Netflix!

Benieuwd of wij in de buurt zaten met onze voorspellingen? In deze aflevering van #AwardTalk wagen Nathalie en ik een gokje en noemen onze favoriete Oscar-momenten:

Oscars voorbeschouwing

Op 4 maart worden de Oscars uitgereikt! 🏆 Een voorbeschouwing van GiF’s Nienke & Nathalie. #awardtalk 📺

Posted by Girls in Film on Saturday, 3 March 2018

Lees verder