5x de leukste musical filmklassiekers

Sinds de première van La La Land gisteravond, zijn wij hier op de redactie weer helemaal into de musicals. Maar misschien is het ook gewoon de tijd van het jaar. Deze week delen we in ieder geval met je ons lijstje van de leukste ‘klassieke’ musicals.

1. Grease (1978)

…is the word. Blijft toch wel een van de beste musicals ooit. Geweldige liedjes, zeker omdat ze op ieder feestje nog steeds meegezongen kunnen worden. Van ‘Summer Nights’ tot ‘You are the one I want’, ik vermoed dat je ze straks in je hoofd hebt zitten.

Je kunt ‘m helemaal bekijken via o.a. Pathé Thuis, maar om alvast warm te worden, de ‘old-school’ trailer:

2. Sound of Music (1965)

Ondanks dat de film de Oostenrijkers zelf dus blijkbaar niet aanspreekt, vind ik dus hem wel heel leuk. Ik zet ‘m alvast voor je in..: “Doe, a deer, a female deer. Ray, a drop of golden sun..”

De Sound of Music is te bestellen via o.a. Bol.com

3. West Side Story (1961)

Hij was laatst weer op televisie en eigenlijk een beetje tragisch om in het rijtje van de leukste musicals te staan, maar toch. Een musical-lijstje zonder Tony en Maria zou incompleet zijn. Fun Fact: om de spanning tussen de gangs op de set echt te maken, werden de rivaliserende bendes opgedragen continue streken bij elkaar uit te halen.

West Side Story is te bestellen via oa. Bol.com. Om alvast in de stemming te komen: zie hier een stukje van de ‘Jet Song’:

4. Singing in the Rain (1952)

Deze film is voor ons natuurlijk extra leuk omdat het terugblikt op zo een belangrijk moment in de filmgeschiedenis; het begin van de ‘geluidsfilm’. Bovendien was regen natuurlijk nog nooit zo leuk. En is ook nooit meer zo leuk geworden.

Singing in the Rain is te bestellen via o.a. Bol.com. Bekijk hier een stukje van de film:

 5. Mary Poppins (1964)

Wie wilde er nou niet zo een kinderjuf? Julie Andrews had overigens bijna de rol in Sound of Music niet aangenomen omdat ze bang was dat het teveel zou lijken op haar rol in deze film, die ze net gedraaid had. Gelukkig  zei ze toch ja en komt ze maar liefst twee keer voor in de hoofdrol in deze lijst; de koningin van de musical.

Mary Poppins is o.a. te bekijken via Netflix, Ziggo on Demand en KPN on Demand. Zie haar hier nog even met ‘a Spoonful Of Sugar’:

Tip: je kan bijna alle films uit de lijst ook via Youtube huren.

Zo dat was even een flinke dosis nostalgie. Volgende week de 5 leukste musicals sinds de jaren ‘90! Volg Girls in Film op Facebook. Dan verschijnt het artikel vanzelf in je timeline.

Foto boven artikel:  John Travolta en Olivia Newton John in Grease (1978)

Lees verder