films bekijken in de buitenlucht
films bekijken in de buitenlucht

5x Films bekijken in de buitenlucht #zomertips

Het is nog zomer en dat betekent volop leuke initiatieven om films eens op een andere locatie en in de buitenlucht te bekijken. Daarbij  zijn wij positief ingesteld, ondanks dat het weer niet al te best was de afgelopen tijd en hebben daarom een aantal van deze mooie mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Het diverse aanbod bestaat uit zowel bijzondere als zeer bekende films, klassiekers en nog (bijna) nooit eerder vertoonde films in Nederland:

1) Pleinbioscoop Rotterdam

Waar: Afrikaanderplein, Rotterdam. Wanneer: 9 t/m 27 augustus. Prijs: €5, mocht je lid zijn van Cineville dan krijg je €1 euro korting. 

Op het Afrikaanderplein in Rotterdam worden er 19 avonden lang de leukste films vertoond midden in de stad. De films die o.a. te bekijken zijn: The Shining (17 augustus), 20th Century Women (18 augustus), Moonlight (26 augustus) en Baby Driver (27 augustus). Maar er zijn nog veel meer mooie, klassieke films te bekijken. Bekijk hier het schema van Pleinbioscoop. 

En als het regent? Paraplu meenemen voor het geval dat er toch een paar druppels vallen.

Wil je een kaartje kopen voor Pleinbioscoop? Klik hier om een kaartje te bestellen. 

Bekijk hieronder de trailer van Moonlight, winnaar voor de Oscar in de categorie ‘Best Picture’:

2) Pluk De Nacht – Amsterdam/Utrecht

Waar: Stenen Hoofd aan het IJ (Amsterdam) en Vechtclub XL (Utrecht). Wanneer: 16 t/m 26 augustus (Amsterdam) en 30 augustus t/m 3 september (Utrecht). Prijs: Vrij toegankelijk (op beide locaties). 

Bij het Open Air FilmFestival Pluk De Nacht kan je al vanaf 3 uur in de middag terecht bij de barretjes en lekker relaxen in de strandstoelen (voor de film moet je de strandstoelen reserveren!). Vanaf 4 uur kan je ook een hapje eten op het terrein. Als het begint te schemeren, worden er korte films getoond en als de zon helemaal onder is wordt de hoofdfilm gestart. Het aanbod bestaat uit films die succesvol op de internationale filmfestivals waren, maar niet in de bioscopen verschenen.

En als het regent? Dan wordt de film binnen bekeken op dezelfde locatie.

Benieuwd welke films er te zien zijn ? Klik hier voor kijkje op de website van Pluk De Nacht.

3) World Cinema Festival Amsterdam

Waar: Oosterpark, Vondelpark Openluchttheater en Marie Heinekenplein. Wanneer: 17 augustus t/m 26 augustus. Prijs: Vrij toegankelijk (donatie is gewenst). 

De films EstebanNewton, Mawlana en Wallay  zijn te bekijken op dit festival.  Twee van deze films zijn op 11 & 12 augustus te zien in het Oosterpark (Binnentuin Café de Tropen, naast het KIT), op 12, 18 en 19 augustus  in het Vondelpark Openluchttheater en tussen 23 en 26 augustus  op het Marie Heinekenplein. De films beginnen zodra het donker genoeg is, rond 21.30 uur.

En als het regent? Het World Cinema Festival biedt ook films aan die binnen bekeken kunnen worden op verschillende locaties verspreidt door heel de stad.

Wil je meer weten over dit festival? Bekijk hier het programma van dit festival. 

4) Buitenfilm Natlab – Eindhoven

Waar: Natlab Eindhoven Wanneer: 18, 22 en 25 augustus. Prijs: Vrij toegankelijk. 

Op de binnenplaats van het NATLab in Eindhoven worden in de maand augustus buitenfilms getoond. Eten en drinken is te koop bij de bar. De onderstaande films – stuk voor stuk bekende titels – beginnen alle drie rond 21.00u, wanneer de zon ondergaat. Vanuit de organisatie wordt er geadviseerd om op tijd te komen voor een zitplaats, of je neemt je eigen klapstoel mee.

Op 18 augustus is de film Er ist wieder da te zien. Een controversiële Duitse satire waarin Adolf Hitler wakker wordt in de 21e eeuw.

Op 22 augustus is de film Truman te zien. Een humoristische portret met Ricardo Darín en Javier Cámara in de hoofdrol, vertelt het verhaal van een vriendschap tussen twee verschillende karakters en de moed die nodig is om de dood te accepteren.

En op 25 augustus is de film De Helleveeg van Andre van Duren te bekijken op de binnenplaats. Bitterzoet familiedrama naar het boek van A.F.Th. van der Heijden, waarin een Brabantse jongen gefascineerd raakt door zijn lichtzinnige tante.

En als het regent? In het Natlab zijn nog veel meer films binnen te bekijken. 

Wil je meer weten over over de buitenfilms bij het Natlab in Eindhoven. Neem hier een kijkje op de website. 

Bekijk hieronder de trailer van de film De Helleveeg:

5) Film in het Park – Amsterdam

Waar: VondelCS, Vondelpark Wanneer: 31 augustus en 1 september Prijs: Vrij toegankelijk. 

Twee filmavonden worden georganiseerd door VondelCS en CineCrowd. Voordat de films starten om 21.00 kan je genieten van eten bij Vondelpark 3. Tijdens de films is er een speciaal menu. Alle films die vertoond worden komen uit de catalogus van CineCrowd en zijn tot stand gekomen met behulp van crowdfunding.

Op 31 augustus wordt de film Dark Blood van George Sluizer getoond. Door het overlijden van hoofdpersoon River Phoenix werd deze klassieker uit 1993 in 2012 pas afgemaakt door de regisseur. En door problemen m.b.t de rechten (Sluizer liet het negatief weghalen uit een kluis in Hollywood) is de film pas eenmaal eerder in Nederland vertoond. Een buitenkansje om deze film nu te gaan bekijken en dat wil je niet missen! 

De avond van 1 september staat in het teken van animatie. Er worden korte animatiepareltjes uit het CineCrowd archief getoond. Waaronder: Under The Apple Tree (Gouden Kalf gewonnen), ZEEZUCHT (o.a. winnaar Best Animated Short Toronto),  A City of Rust en Bullet Time.

En als het regent? In en rondom VondelCS zijn er altijd activiteiten te doen.

Wil je meer weten over Film in het Park? Bekijk hier de pagina met alle informatie. 

Bekijk hieronder de trailer van Under The Apple Tree:

Afbeelding boven artikel: De Helleveeg (2016)

Lees verder