6 redenen waarom we van Anna Kendrick houden #spotlight

In de wereld van films en series zijn er veel badass ladies die het volgen waard zijn. Ze maken ontroerende verhalen, zijn authentieke actrices, of zijn naast hun werk ook op maatschappelijk gebied bijzonder actief. In de serie ‘Spotlight’ zetten we elke keer een bewonderenswaardige actrice in het zonnetje; met deze keer de multi-talented Anna Kendrick.

Nu het eerste seizoen van Love Life op Videoland is verschenen, werden we wederom betoverd door de ontwapende en down to earth acteerstijl van Anna Kendrick. Welke andere juweeltjes heeft ze nog meer op haar naam staan?

1.Up in the Air (2009)

 

 

Een film die we natuurlijk moesten zien vanwege George Clooney, maar waar eigenlijk Natalie Keener (gespeeld door Anna) ons hart sneller liet kloppen. Ryan Bingham (mr. Clooney) is een ogenschijnlijke harteloze zakenman die continue onderweg is om personeel van grote bedrijven te ontslaan. En neemt noodgedwongen Natalie onder z’n hoede; een groentje in het werkveld met goeie ideeën maar weinig ervaring. Anna laat in Up in the Air zien hoe wij ons allemaal hebben gevoeld aan het begin van onze carrière; vol enthousiasme, maar ook stijf van de zenuwen.

Sinds het zien van deze film worden we elke keer als we op het vliegveld staan herinnert aan die awkward scene waarin Clooney in mum van tijd met z’n rolkoffertje door de douane vliegt, terwijl Kendrick worstelt met haar berg aan koffers. Herkenbaar?

Up in the Air is nu in NL te streamen via Pathé Thuis en Apple TV

 2. Pitch Perfect

 

 

De Pitch Perfect trilogie gaf Anna in één klap de status van internationale beroemdheid. In deze film (meervoud eigenlijk, want er zijn inmiddels 3 PP films uitgekomen) laat Anna niet alleen haar fijne acteerwerk zien, maar ook dat ze behoorlijke wat noten op haar zang heeft, letterlijk! Anna speelt Beca, een getalenteerde dance-music producer die van haar vader toch echt eerst een ‘echte’ opleiding moet afmaken. Met haar muzikale achtergrond wordt Beca al snel lid van The Bellas, een typische Amerikaanse a capella zanggroep, waarmee ze aan verschillende zangcompetities meedoet. En terwijl niet alles meezit, zou het geen echte feelgoodfilm zijn als uiteindelijk toch alles gewoon weer op z’n pootjes terecht komt.

De eerste Pitch Perfect film is te zien bij Netflix, Amazon Prime, Videoland en meer.

De tweede en derde zijn te zien bij Pathé Thuis en Apple TV

3. ‘Cups’ song uit Pitch Perfect

 

 

En met reden 2 komen we eigenlijk meteen bij reden 3 waarom Anna het volgen waar is. Het geniale optreden van Beca als ze auditie moet doen voor de zanggroep The Bellas. Waarbij ze al drummend op én met plastic bekertjes, haar eigen versie van het folk-liedje “When I’m Gone” laat horen. 7 jaar later is de cup-song nog steeds een hit op Youtube, waar zowel de clip uit de film, als de officiele muziekvideo nog altijd miljoenen views trekken. Waren we al onder de indruk van Anna haar acteerskills, de dame kan ook nog zingen en drummen als geen ander. Wow!

4. A Simple Favor

 

 

Een standaard ‘recommendation’ van Netflix is de steengoede film: A Simple Favor. En alhoewel Gossip Girl ster Blake Lively de eerste acteer-credit op haar naam heeft staan, schittert ook Anna Kendrick in deze spannende thriller. Want wat op het eerste gezicht een echte feelgood comedy lijkt, blijkt stiekem een echte ‘black comedy crime thriller’ (oké imdb) te zijn. Anna zorgt dat we het complexe karakter Stephanie in deze spannende film blijven geloven (ook al voelen we dat er van alles niet klopt). En trekt ze ons moeiteloos mee in haar verhaal en de zoektocht in de verdwijning van haar nieuwe vriendin.

A simple favor kan je streamen bij Netflix en Pathe Thuis. 

5. Love Life

 

 

En last but not least, natuurlijk Love Life. De nieuwe serie van HBO Max waarvan het eerste seizoen nu bij Videoland te zien is. De serie, waarin Anna de hoofdrol speelt als Darby, een singlegirl in New York City, is inmiddels zelfs al weer renewed voor een 2e seizoen. En yay for that, want elke vrouw kan zich wel in één van de fases van Darby’s zoektocht naar liefde vinden. Ze date, komt oude vlammen tegen, zoekt naar connecties maar wil ook een ‘makkelijke’ crush… al met al de perfecte ‘I hear you girl’ serie die we in één avond hebben verslonden (nee, we hebben geen leven en ja, Ben & Jerry for life). 

Love Life seizoen 1 is te zien bij Videoland.

Lees verder