Nieuw op Netflix films mei
Nieuw op Netflix films mei

6x Films die je wilt zien | Nieuw op Netflix in mei

Oscar-winnaars, boekverfilmingen en een biopic! Er zitten weer een hoop pareltjes tussen de Netflix-nieuwkomers deze maand. Deze films zijn zonder twijfel de moeite waard.

Kijk je liever series? Lees hier onze kijktips voor Netflix-series in mei.

#1 Amy (2015)

Genre: Documentaire, Biografie, Muziek | Regie: Asif Kapadia | Cast: Amy Winehouse, Mitch Winehouse, Mark Ronson, Rusell Brand e.a.

Nieuw op Netflix films meiBiografische documentaire die het aangrijpende leven van zesvoudig Grammy-winnares Amy Winehouse vertelt. Nooit eerder vertoonde archiefbeelden, homevideo’s en interviews met familie en vrienden schetsen een beeld van Amy’s wereld. Haar jeugd, haar talent, haar succes en haar tragiek. Bekroond met een Oscar voor Beste Documentaire. Te zien vanaf 1 mei.

#2 Nebraska (2013)

Genre: Komedie, Drama | Regie: Alexander Payne | Cast: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb, Bob Odenkirk e.a.

Nieuw op Netflix films meiDe alcoholistische en voornamelijk chagrijnige Woody is ervan overtuigd dat hij een miljoen dollar heeft gewonnen. Hij besluit van Montana naar Nebraska te reizen om zijn prijs te verzilveren. Zijn zoon David gelooft het niet en  is gedwongen met zijn vader mee te reizen. Tegelijkertijd is het een kans om de band met Woody te versterken. Een zwart-witte roadmovie vol melancholiek, genomineerd voor zes Oscars. Te zien vanaf 1 mei.

#3 The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

Genre: Komedie, Drama, Feelgood | Regie: John Madden | Cast: Judi Dench, Bill Nighy, Maggie Smith, Tom Wilkinson e.a.

Nieuw op Netflix films meiEen groep Britse senioren besluiten hun oude dag door te brengen in een luxueus hotel in het kleurrijke India. Maar eenmaal aangekomen blijkt het hotel een stuk minder luxe dan in de brochure. Een echte feelgoodfilm met in de cast de creme-de-la-creme van de Engelse acteursgilde. Genomineerd voor twee Golden Globes. Te zien vanaf 1 mei.

#4 The BFG (2016)

Genre: Avontuur, Familie, Fantasy | Regie: Steven Spielberg | Cast: Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton, Jemaine Clement e.a.

Nieuw op Netflix films meiDe verfilming van het bekende boek van Roald Dahl (De Grote Vriendelijke Reus). Het jonge meisje Sophie wordt door een grote reus geïntroduceerd in de wondere wereld van Reuzenland. De BFG, Big Friendly Giant, is niets vergeleken met de andere reuzen die er leven. Samen beginnen ze aan een avontuur om de mensenwereld te redden. Te zien vanaf 1 mei.

LEES OOK: 5x de leukste Roald Dahl-verfilmingen

#5 Amour (2012)

Genre: Drama, Romantiek | Regie: Michael Haneke | Cast: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, Alexandre Tharaud e.a.

Nieuw op Netflix films meiGeorge en Anne zijn ergens in de tachtig. Fatsoenlijke, gepensioneerde muziekdocenten. Hun dochter Eva woont in het buitenland met haar gezin. Wanneer Anne op een dag een beroerte krijgt wordt de familie op de proef gesteld. Bekroond met een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes en een Oscar voor Beste Buitenlandse Film. Te zien vanaf 1 mei.

#6 Spotlight (2015)

Genre: Drama, Misdaad | Regie: Tom McCarthy | Cast: Mark Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams, Liev Schreiber e.a.

Nieuw op Netflix films meiHet waargebeurde en Pullitzer-prijswinnende verhaal van het onderzoeksteam ‘Spotlight’ van de krant The Boston Globe. Het team onthulde een grootschalig schandaal van kindermisbruik in de Katholieke Kerk. De film won in 2016 Oscars voor Beste Film en Beste Scenario. Te zien vanaf 29 mei.

Meer baanbrekende films en series die zich afspelen op een nieuwsredactie vind je in onderstaand artikel:

Foto’s: Netflix, Paramount Pictures, Twentieth Century Fox, Sony Pictures

Lees verder