Natalie Portman on demand
Natalie Portman on demand

6x Natalie Portman on demand #kijktips

Happy Birthday to Natalie Portman! Voor haar 36e verjaardag zetten wij de leukste films op een rijtje die on demand te bekijken zijn met Natalie Portman. Ze is nu nog in verschillende bioscopen te zien in de films Song To Song en Jackie (waar ze haar derde Oscar nominatie voor kreeg!!.) De zes films hieronder, bekijk je gewoon thuis on demand, op de bank met een glas wijn en zak chips bij de hand.

Netflix

The Other Boleyn Girl – 2008

Genre: biografie, drama. Met o.a. Natalie Portman, Scarlett Johansson, Eric Bana.

Twee zussen, Anne en Mary Boleyn, worden door hun ambitieuze vader en oom gedwongen om de macht en de status van de familie te vergroten door de genegenheid van de koning van Engeland te verwerven. De meisjes laten het eenvoudige plattelandsleven achter zich en worden de gevaarlijke en opwindende wereld van het leven aan het hof ingeduwd. Aanvankelijk heeft Mary koning Hendriks voorkeur, maar ze baart hem twee onwettige kinderen. Maar Anne, slim, sluw en onbevreesd, schuift zowel haar zus als Hendriks vrouw, koningin Katherine van Aragon, opzij bij haar aanhoudende jacht op de koning. Anne stopt niet voor ze koningin van Engeland is.

Terwijl de meisjes Boleyn strijden om de liefde van de koning de een gedreven door ambitie, de ander door ware liefde wordt Engeland verscheurd. Ondanks de ingrijpende gevolgen vinden de meisjes Boleyn uiteindelijk kracht en steun in elkaar en ze blijven voor altijd verbonden door hun zusterband.

Deze film is te bekijken via o.a. Netflix.

 Black Swan – 2010

Genre: drama, thriller. Met o.a. Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel.

Balletdanseres Nina maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth, staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Swan Lake ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Yevna heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily als zij een kans wil maken om de hoofdrol te gaan vertolken.

Voor deze rol won Nathalie Portman een Oscar voor beste actrice in een hoofdrol. Black Swan is o.a te bekijken via Netflix en Pathé Thuis.

Videoland

Brothers – 2009

Genre: drama, thriller, oorlog. Met o.a. Jake Gyllenhaal, Natalie Portman, Tobey Maguire. 

De Deense broers verhouden zich tot elkaar als Kain en Abel. De oudste heeft een leuk gezin en gaat in opdracht van de Verenigde Naties naar Afghanistan. Een man met een gezin, een beroep en een missie. De jongste komt net uit de gevangenis, en weet niet goed wat hij met zijn leven wil. Hij scharrelt het een beetje bij elkaar, en ziet wel waar het uitkomt. Veel aanzien wint hij daarmee niet. Aan de buitenkant vormen de broers de deugd en de ondeugd, aan de binnenkant is het lang zo simpel niet.

Het noodlot dient zich aan in de vorm van een korte, hevige explosie. Een helikopter in Afghanistan verdwijnt van de kaart, en de man op missie belandt in een donkere grot, bewaakt door Taliban-strijders. Wat doe je als je met een pistool op je hoofd wordt gedwongen iets te doen wat je nooit, en aan niemand kunt verantwoorden? En wat doe je als je na je dood thuis komt bij een vrouw, een broer en twee kinderen die het best gezellig met elkaar hebben?

Brothers is te bekijken via o.a. Videoland, Pathé Thuis en Ziggo on Demand. 

Volg Girls in Film op Facebook voor meer kijktips.

Pathé Thuis

Closer – 2004

Genre: drama, romantiek. Met o.a. Natalie Portman, Jude Law, Clive Owen, Julia Roberts. 

Twee koppels hebben het moeilijk om zich met elkaars eigenheden te verzoenen en de situatie wordt nog veel ingewikkelder als de man van het ene stel een verhouding krijgt met de vrouw van het andere stel.

Voor deze rol was Nathalie Portman genomineerd voor een Oscar voor beste actrice in een hoofdrol. Closer is te bekijken via o.a. Pathé Thuis en Ziggo on Demand. 

No Strings Attached – 2011

Genre: komedie, romantiek. Met o.a. Natalie Portman, Ashton Kutcher, Kevin Kline. 

Emma Franklin en Adam Kurtzman zijn al lange tijd goede vrienden, die met elkaar het bed induiken en denken dat dit geen invloed zal hebben op hun vriendschap. Maar dat heeft het natuurlijk wel, en de twee moeten er voor hun zelf achter zien te komen of ze hun vernieuwde relatie kunnen laten werken.

Deze film is te bekijken via o.a. Pathé Thuis en KPN on demand. 

Thor – 2011

Genre: fantasie, actie. Met o.a. Chris Hemsworth, Anthony Hopkins, Natalie Portman. 

De machtige, maar arrogante krijger Thor wakkert met zijn roekeloze acties een eeuwenoude oorlog aan. Als straf verbant zijn vader Odin  hem van Asgard naar de Aarde, waar hij gedwongen wordt tussen de mensen te leven. Daar wordt hij verliefd op de jonge wetenschapper Jane. Terwijl hun relatie groeit ontdekt Thor wat het vergt om een echte held te zijn, wanneer zijn aartsvijand duistere krachten van Asgard naar de Aarde stuurt.

Thor is o.a. te bekijken via Netflix, Pathé Thuis, KPN on Demand en Ziggo on Demand. 

Afbeelding boven artikel: Natalie Portman in Thor (2011). © Paramount Pictures.

Lees verder