politieke series Netflix videoland
politieke series Netflix videoland

6x nieuw op Netflix tweede helft oktober 2018

De tweede helft van oktober komt Netflix met een aantal series en films met vrouwelijke hoofdpersonages. Ook kijken we erg uit naar Bodyguard met een bekende voor de fans van Game of Thrones. En voor de fans op de redactie van Making a Murderer is het wachten op seizoen 2 voorbij.

SERIES

#1 Wanderlust – S1 (2018)

Genre: Drama | Maker: Nick Payne | Cast: Toni Collette, Steven Mackintosh, Zawe Ashton e.a. | 6 afleveringen IMDb: 5,8 Rotten Tomatoes: 65%

Na een jarenlang huwelijk bevinden Joy (Toni Collette) en Alan Richards (Steven Mackintosh) zich in een seksuele sleur. Therapeut Joy probeert na een fietsongeluk weer de passie in hun huwelijk op te laten laaien. Maar voor ze het weten voelen ze zich beiden aangetrokken tot andere mensen en ligt vreemdgaan op de loer. Wanneer hun huwelijk zich in een crisis bevindt, komt Joy met een gewaagd, onorthodox en misschien wel briljant idee dat echter wel grote gevolgen heeft voor hun toekomst.

De serie is losjes gebaseerd op het toneelstuk van schrijver Nick Payne. Hij is ook bekend van Constellations en Sense of an Ending. Regie is in handen van Luke Snellin en Lucy Tcherniak. De serie was vanaf 4 september te zien op de BBC One.

De recensies van de serie zijn nogal wisselend. Dit heeft vooral te maken met het al dan niet geloofwaardig neerzetten van een ‘uitgebluste’ relatie in deze tijd en de hoeveelheid (aandacht voor) sex. Het spel van Toni Collette wordt wel geroemd. Wij zijn groot fan van haar, dus geven deze serie ook zeker een kans. Toni Collette zei zelf over de serie: “I am honoured and thrilled to work with Nick Payne’s wonderful words on Wanderlust. It is an authentic and revolutionary story about relationships, sex, love and all the things we really care about. I could not be more excited.”

Wist je dat Toni Collette ooit de rol van Bridget Jones heeft geweigerd omdat ze in een toneelstuk stond op Broadway? Lees ons portret over de actrice.

Wanderlust zie je vanaf 19 oktober. De trailer bekijk je hier.

#2 Bodyguard – S1 (2018)

Genre: Crime, Drama, Thriller | Maker: Jed Mercurio | Cast: Richard Madden, Sophie Rundle, Vincent Franklin e.a. | 6 afleveringen IMDb: 8,3 Rotten Tomatoes: 100%

Bodyguard is een Britse politieke thriller die zich afspeelt in de hoogste regionen van de macht. De serie gaat over David Budd, een heroïsche, maar enigszins labiele oorlogsveteraan die gaat werken als speciaal beveiligingsagent voor de Royalty and Specialist Branch (RasP) van de Londense Metropolitan politie. Hij wordt daar verantwoordelijk voor de bescherming van de ambitieuze en zeer machtige Minister van Binnenlandse Zaken Julia Montague. Haar waarden zijn compleet het tegenovergestelde van die van hem. Maar hij moet haar beschermen….

In Bodyguard zie je acteurs Richard Madden die je kent uit Game of Thrones (hello Rob Starke) en Sophie Rundle die je kent uit Peaky Blinders (hello Ada Shelby). De serie is sinds 24 augustus al te zien op de BBC en een enorm succes. Hou je van series als House of Cards, dan is Bodyguardzeker een nieuwe favoriet.

Het eerste seizoen van Bodyguard zie je vanaf 24 oktober.

#3 Great News – S2 (2017-2018)

Genre: Comedy | Maker: Tracey Wigfield | Cast: Briga Heelan, Andrea Martin, Adam Campbell, Nicole Richie e.a. | 13 afleveringen IMDb: 6,8 Rotten Tomatoes: 83%

Foto: NBC/Patrick McElhenney/NBC – © 2016

De ambitieuze nieuwsproducente Katie (Briga Heelan) zit in de Amerikaanse serie ‘Great News’ in een lastig parket wanneer haar moeder Carol (Andrea Martin) besluit om weer te gaan werken en de nieuwste stagiaire wordt bij dezelfde tv-zender.

Deze serie is niet van de minste makers. Tracey Wigfield won al eerder een Primetime Emmy voor 30 Rock. Zij bedacht en produceerde deze serie zelf. Mede-producent Tina Fey ken je ook van 30 Rock. Tina Fey en meer leading ladies voor en achter de camera zie je in deze video:

Het tweede seizoen van Great News is te zien vanaf 25 oktober. De trailer zie je hier.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

FILM

#4 Disney-Pixar’s Brave (2012)

Genre: Animatie, Avontuur, Comedy | Creators: Mark Andrews, Brenda Chapman | Stemmen: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson e.a. | IMDb: 7,1 Rotten Tomatoes: 79%

Brave gaat over Schotse prinses Merida, dochter van koning Fergus en koningin Elinor. Geheel volgens traditie probeert Elinor haar dochter ladylike op te voeden en klaar te stomen voor het huwelijk. Maar de stoere Merida, die beter kan boogschieten dan menig man, denkt daar anders over. De ruzies tussen moeder en puberdochter lopen steeds hoger op. Ze willen maar wat graag door elkaar gehoord worden, maar lijken beiden doof voor elkaars gedachten en gevoelens. Vastberaden zet Merida alles op alles om haar moeder en haar lot te veranderen. Maar dan gebeurt er iets dat Merida niet voorzien had en is het nog maar de vraag of ze haar koppigheid kan rechtzetten.

Merida is een Disney prinses uit het ‘Moderne Tijdperk’ van de Disney prinsessen. Daarmee past zij niet in de traditie van de eerdere Disney-prinsessen. Eentje die land boven liefde kiest. Tegelijkertijd is zij ook het eerste vrouwelijke hoofdpersonage in een Pixar-film. Een goede ontwikkeling, maar we wachten nog met spanning op de eerste LHBTQ+prinsessen. Lees hier het artikel van Samya over de evolutie van de Disney prinses.

Deze film won de Oscar voor Beste Animatie in 2013.

Brave is te zien vanaf 15 oktober. De trailer bekijk je hier.

#5 Been so Long (2018)

Genre: Musical | Regie: Tinge Krishnan | Cast: Michaela Coel, Arinzé Kene, George MacKay e.a. | IMDb: 8,3 Rotten Tomatoes: –

In Camden Town ontmoet de single moeder Simone de knappe en zelfverzekerde Raymond die haar leven op zijn kop zet. Deze ontmoeting doet bij haar zowel oude als nieuwe gevoelens weer opflakkeren. Naarmate ze elkaar beter leren kennen ontdekt ze dat de getroebleerde Raymond geheimen verbergt.

Michaele Coel ken je ook van de sitcom Chewing Gum die je ook op Netflix kunt zien. Daarin speelt ze niet alleen de hoofdrol, ze is ook de bedenker en schrijver van de serie.

Been so Long is te zien vanaf 26 oktober. Bij hier de trailer.

DOCU

#6 Making a Murderer – S2

Genre: Documentaire, Crime | Makers: Laura Ricciardi, Moira Demos | Cast: Dolores Avery, Steven Avery, Ken Kratz e.a. | 10 afleveringen IMDb: 8,6 Rotten Tomatoes: 99%

Emmy Award-winnende filmmakers Laura Ricciardi en Moira Demos volgen opnieuw Steven Avery, zijn medeverdachte en neef Brendan Dassey, hun families en alle betrokken juridische teams die blijven strijden voor gerechtigheid. In de nieuwe afleveringen volg je het proces na de veroordeling. Met een enorm hoge inzet en emotionele tol bij alle betrokkenen.

Het duurde even om erin te komen, maar wij waren helemaal verslingerd aan seizoen 1. Het is een serie die je echt in zijn greep houdt. Het legt het Amerikaanse rechtssysteem bloot en laat zien hoe gek dat soms in elkaar steekt. Iedereen had het over de serie. Het verhaal is zo spannend dat je bijna vergeet dat het gewoon de realiteit is en geen ingewikkelde fictieve thriller. De ene keer geloof je dat ie het heeft gedaan, de andere aflevering ben overtuigd van zijn onschuld. Als kijker voel je echt de onmacht van de hoofdpersoon tegenover de corrupte politie. Wij zijn erg benieuwd naar seizoen 2 dus!

Seizoen 2 van Making a Murderer staat vanaf 19 oktober op Netflix. Bekijk hier de trailer.

Lees verder