filmlocaties van the crown
filmlocaties van the crown

6x de The Crown filmlocaties #placestobe

Schotland, Engeland en zelfs Zuid-Afrika. Wat deze landen gemeen hebben? Hier bevinden zich de indrukwekkende filmlocaties van één van onze favoriete Netflix-series The Crown. Waarvan seizoen twee vanaf vandaag te zien is.

1. Buckingham Palace (Lancaster House)

Bron: Netflix

Je had het vast al geraden dat Buckingham Palace-scènes uit de serie niet echt gefilmd worden in het echte paleis. Maar het moet er natuurlijk wel zo luxurieus uitzien. Een goede vervanger -het net zo mooi versierde- Lancaster House doet ons als we kijken zeker geloven dat de film zich in Buckingham Palace afspeelt. Het ligt in Londen vlakbij Buckingham Palace. De pilaren, warme kleuren gesierd met goud en zachte stoffen, je waant je helemaal in de wereld van de adel.

Het huis werd voor het eerst ‘gebruikt’ door de Duke of York en vormde een middelpunt van het sociale en politieke leven van de 19e eeuw. Deze locatie zie je ook in oa The King’s Speech en Sherlock Holmes: A Game of Shadows. 

Het mooiste nieuws van deze vervanger is dat je zelf een kijkje kunt nemen in dit prachtige ‘huis’ tijdens een begeleide tour.

2. Buckingham Palace Courtyard (Old Royal Naval College)

Bron: Netflix

Buckingham Palace Courtyard is in de serie geregeld het stulpje van Churchill en ook zien we Elizabeth hier haar ouders bezoeken. Deze Buckingham Palace Courtyard is alleen anders dan de Courtyard die wij kunnen zien in The Crown. Gelegen in Greenwich, een historische stad en een wijk van de Britse hoofdstad Londen staat het Old Royal Naval College.

Ook deze locatie kun je bezoeken: beleef het zoals Churchill

3. Foyer van Winston Churchills slaapkamer

Bron: Zhana Leeson for The Crown/Netflix

Nu we het toch al over Churchill hadden, dan moeten we het natuurlijk ook wel hebben over de foyer naar Winston Churchills slaapkamer. Hier moet ik je teleurstellen en mededelen dat je deze locatie niet kunt bezoeken. Deze kamer is namelijk geheel gebouw in de studio.

“This is a room we built on Stage One at Elstree Studios as part of a Downing Street suite.”, aldus de productie designer Martin Childs.

Wil je meer lezen over The Crown en/of andere topseries? Volg ons dan op Facebook en schrijf je in voor de nieuwsbrief!

4. Westminster Abbey (Ely Cathedral)

Bron: Netflix

Ely Cathedral in Ely, Cambridgeshire is als je van films houdt echt ’the place to visit’, Niet alleen The Crown is hier opgenomen, maar de muren van dit prachtige kathedraal hebben ook de opnames van: The King’s Speech, Elizabeth: The Golden Age en The Other Boleyn Girl gezien. Een prachtige locatie vonden wij en de makers van The Crown. In de serie speelt hier een iconische af, de bruiloft van Koningin Elizabeth en prins Philip.

Wil jij deze prachtige locatie bezoeken kijk dan op: Ely Cathedral

5. Kenia (Zuid-Afrika)

Bron: Netflix

Zuid Afrika moest Kenia voorstellen en speelt net zoals de royal wedding een belangrijke rol in de serie. Elizabeth en Philip rijzen af naar dit zonnige paradijs voor een ‘commonwealth tour’. Hier wordt hoort ze iets over haar vader en wordt ze echt de koningin.

Capturing memories for a lifetime at the Treetops Lodge. #TheCrown

A post shared by The Crown (@thecrownnetflix) on

6. Eton (Audley End House)

Bron: English-heritage.org.uk

Niet alleen in seizoen 2 wordt er in Essex gefilmd, maar ook in Seizoen 1 kunnen we de Eton tutor room zien, wat eigenlijk het Audley End House is gelegen in Essex. In de serie zien we de kleine Elizabeth hier tijd doorbrengen in een kamer vol met boeken.

Wil je alle Engelse locaties zien? Neem dan de ‘allround’ tour.

Wil je meer zien over Britse Royalty kijk dan deze #video: De beste films over Britse Royalty #GiFonTOP 

Bron afbeelding boven artikel: Robert Viglasky / Netflix

Lees verder