7x de meest underrated comedyseries van Netflix #GiFonTOP #video
Underrated Comedyseries

7x de meest underrated comedyseries van Netflix #GiFonTOP #video

In #GiFonTOP selecteren we een lijstje met onze favorieten binnen een bepaald genre. Deze week hoef je niet meer eeuwig te scrollen door het Netflix aanbod. Wij tippen je de ‘meest underrated comedyseries van Netflix’. Hilarische, herkenbare en verfrissende series die je gegarandeerd de slappe lach geven. Afleveringen van een half uurtje, dus ideaal om te bingen:

#1 Please Like Me (2013-2016)

Genre: Comedy, Drama | Regie: Matthew Saville, Josh Thomas | Cast: Josh Thomas, Thomas Ward, Debra Lawrance, David Roberts, Renee Lim e.a. | Seizoenen: 4

Underrated Comedyseries

Please Like Me volgt het leven van Josh, een 20-jarige jongen in Melbourne. Na de break-up met zijn vriendin komt hij er achter dat hij op jongens valt. Met de steun van ex-vriendin Claire en beste vriend slash huisgenoot Tom begint Josh aan een ontdekkingsreis in de liefde. Daarnaast moet hij ook voor zijn depressieve en suïcidale moeder zorgen.

Please Like Me is een hartverwarmende serie vol awkward momenten en karakters. Josh Thomas baseerde het verhaal op zijn eigen leven: ook zijn moeder deed een zelfmoordpoging, zijn fictieve beste vriend in de serie is in realiteit ook zijn beste vriend en zelfs hond John heeft een rol in de serie. Alle vier de seizoenen zijn op Netflix te zien.

LEES OOK: GiF kijkt Please Like Me op Netflix

#2 Lovesick (2014-)

Genre: Comedy, Drama | Regie: Gordon Anderson | Cast: Johnny Flynn, Antonia Thomas, Daniel Ings, Hannah Britland, Joshua McGuire e.a. | Seizoenen: 2

Underrated Comedyseries

Scrotal Recall was de originele naam van deze serie. Ondanks dat die titel uiterst goed past bij de inhoud van het verhaal, leek de naam toch veel mensen af te schrikken. Dus toen de serie van Channel 4 verhuisde naar Netflix, werd Strotal Recall omgedoopt tot Lovesick.

Een romantische komedie die zich afspeelt in Glasgow, waar Dylan krijgt te horen dat hij chlamydia heeft. Hij krijgt de taak om met ieder meisje met wie hij ooit het bed heeft gedeeld in contact te komen om het nieuws te vertellen. Dat op zich is al een komisch gegeven, en de grappige karakters eromheen maken het des te leuker. Naast comedy speelt er ook genoeg drama in deze serie, zoals het lijntje met Evie, Dylan’s beste vriendin die heimelijk verliefd op hem is. Alle twee de seizoenen staan op Netflix. Een derde seizoen is besteld, maar wanneer deze online komt is niet bekend.

#3 Crashing (2016-)

Genre: Comedy, Drama | Regie: George Kane | Cast: Phoebe Walter-Bridge, Jonathan Bailey, Julie Dray, Louise Ford, Damien Molony e.a. | Seizoenen: 1

Underrated Comedyseries

Crashing is een Britse serie over een groep twenty- & thirtysomethings. Ze wonen samen in een verlaten ziekenhuis als ‘property guardians’ in ruil tegen een lage huur. Een verzameling van uiteenlopende karakters, samen in een pand. De komst van nieuwkomer Lulu zorgt voor onderlinge spanningen en grappige situaties.

Lulu wordt gespeeld door Phoebe Walter-Bridge, die tevens de bedenker van de serie is. Het eerste seizoen bestaat uit zes afleveringen die je er zo doorheen jaagt. Wanneer en of er een tweede seizoen komt is niet bekend.

Volg Girls in Film ook op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

#4 Friends From College (2017-)

Genre: Comedy, Drama | Regie: Nicholas Stoller | Cast: Keegan-Michael Key, Cobie Smulders, Annie Parisse, Nat Faxon, Fred Savage, Jae Suh Park e.a. | Seizoenen: 1

Underrated Comedyseries

Friends From College gaat over een thirty/fortysomething vriendengroep in die elkaar kent van Harvard. Wanneer Ethan & Lisa terug naar New York verhuizen woont iedereen weer in dezelfde stad. Reden om elkaar weer vaak te kunnen zien! Gezellig samenkomen, net als vanouds – tenminste, dat is de bedoeling. Maar vaak loopt dat toch net even anders.

Friends From College is een komische ontdekkingstocht van oude vriendschappen en romantische verhoudingen. Het volwassen willen leven versus het verlangen naar de nostalgische tijd van college. Lisa wordt gespeeld door Cobie Smulders, die je kent als Robin uit How I Met Your Mother. Een tweede seizoen van acht afleveringen is besteld.

#5 Unbreakable Kimmy Schmidt (2015-)

Genre: Comedy, Drama | Regie: Tristram Shapeero e.a. | Cast: Ellie Kemper, Jane Krakowski, Tituss Burgess, Carol Kane e.a. | Seizoenen: 3

Underrated Comedyseries

Unbreakable Kimmy Schmidt gaat over, guess who, Kimmy Schmidt. Na vijftien jaar opgesloten te hebben gezeten in een ondergrondse bunker in Indiana, wordt Kimmy samen met drie andere vrouwen gered. Ze besluit een nieuw leven op te bouwen in New York. Maar, de wereld is veranderd. En ze is ook geen 14 meer.

Het laatste wat Kimmy wilt is behandeld worden als een slachtoffer, dus met een lading aan positiviteit begint Kimmy aan een nieuw avontuur. Ze sluit al gauw vriendschap met haar huisbaas Lilian en huisgenoot Titus en neemt een baantje aan als au pair bij de rijke familie Voorhees. Unbreakable Kimmy Schmidt is geschreven door Tina Fey en heeft elf Emmy-nominaties op zak. Een vierde seizoen is in de maak.

#6 Crazy Ex-Girlfriend (2015-)

Genre: Comedy, Musical | Regie: Stuart McDonald e.a. | Cast: Rachel Bloom, Vincent Rodriguez III, Donna Lynne Champlin, Pete Gardner, Santino Fontana e.a. | Seizoenen: 3

Underrated Comedyseries

Crazy Ex-Girlfriend is een muzikale komedie over het leven van Rebecca Bunch. Ze studeerde aan Yale en Harvard en werkt nu bij een prestigieus rechterkantoor in New York. Maar wanneer ze een promotie krijgt aangeboden begint Rebecca te twijfelen. Is dit wel wat ze wilt? Alsof het zo had moeten zijn komt ze Josh tegen, een oude jeugdliefde van zomerkamp. Hij vertelt dat hij terug verhuist naar West Covina, Californië (“just two hours from the beach, four hours in traffic”). Rebecca twijfelt geen moment en besluit Josh achterna te gaan.

Crazy Ex-Girlfriend gaat over de zoektocht naar geluk, afgewisseld met spontane dansnummers en zangsolo’s. Het derde seizoen is onlangs verschenen op Netflix.

LEES OOK: We Tapped That Ass in Crazy Ex-Girlfriend

#7 Lady Dynamite (2016-)

Genre: Comedy | Regie: Benjamin Berman e.a. | Cast: Maria Bamford, Fred Melamed, Ólafur Darri Ólafsson, Mary Kay Place, Ana Gasteyer e.a. | Seizoenen: 2

Underrated Comedyseries

Lady Dynamite is een comedyserie die losjes is gebaseerd op het leven van hoofdrolspeelster Maria Bamford. De comédienne verhuist in de serie terug naar Los Angeles. Ze is een half jaar in behandeling geweest voor haar bipolaire stoornis. Met de hulp van haar agent Bruce Ben-Bacharach probeert ze haar leven opnieuw vorm te geven. Door middel van flashbacks krijgt de kijker inzicht in Maria’s achtergrond en haar relaties met vrienden en familie.

Met een scheutje surrealisme vertelt Lady Dynamite het verhaal van een vrouw die zichzelf verloor en daarna opnieuw hervond. Maria Bamford schreef niet mee aan het script. Wel hing ze vaak rond in de ‘writers’ room’ om haar ervaringen met depressie en angststoornissen te delen. De serie werd lovend ontvangen door critici. Het tweede seizoen is vanaf 10 november te zien op Netflix.

LEES OOK: Bingewach tips: originele komedieseries

Fotocredits: Pivot | Netflix | The CW | Doug Hyun | Narelle Sheean

Foto boven artikel: Netflix/Giovanni Lovisetto

Lees verder