7x met je neus in de series over drugs #kijktips

Hasj en crack allemaal te gek! Nou ja series hierover in elk geval. Daar kunnen we niet genoeg van krijgen. De spanning is enorm en het onderwerp blijf fascinerend. Daarom zetten wij onze favoriete series over drugs voor je op een rijtje waarvan je de meeste kunt bingen. Dat is toch hartstikke dope!

1) The Deuce (2017-)

Genre: misdaad, drama. Regisseur: Michelle MacLaren. Met o.a. James Franco, Maggie Gyllenhaal en Gary Carr.

Snuif een stukje geschiedenis op met de serie The Deuce (van de makers van The Wire!) of raak verslaafd aan James Franco op je scherm. The Deuce speelt zich af rond de Times Square van 1970 en gaat over de tweelingbroers Vincent en Frankie Martino eigenaren van vieze barretjes en andere pandjes. In één van die vieze barretjes worden we geïntroduceerd door een prostituee zonder pooier die de pornobusiness ingaat. En dit allemaal onder de invloed van een ongezonde portie drugs. De focus ligt in deze serie niet per se op de drugs of drugshandel maar speelt een zeer belangrijke bijrol.

Het eerste seizoen van deze HBO serie is te zien bij Ziggo Movies & Series (X)L.

2) Snowfall (2017-)

Genre: misdaad. Regisseur: John Singleton. Met o.a. Damson Idris, Eric Amadio en Emily Rios.

Nee, dit is geen serie die zich afspeelt in de winter. Snow verwijst naar de bergen cocaïne die gevonden worden in een hot tub. Het verhaal begint tijdens de eerste crack-cocaïne epidemie in 1983 in Los Angeles. Deze epidemie heeft niet alleen invloed op de cultuur van de stad zelf, maar ook op het leven van een worstelaar, dochter van een misdaadbaas, een CIA-agent en natuurlijk de drugshandelaar.

© Copyright 2017, FX Networks.

Seizoen 1 van Snowfall is te zien op Amazon.

3) Breaking Bad (2008-2013)

Genre: misdaad, thriller. Regisseur: Vince Gilligan. Met o.a. Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn en Dean Norris.

Soms moet je als je niet anders kunt een carrière switch maken dit is bij Breaking Bad  zeker het geval. De scheikundedocent Walter White besluit een switch te maken wanneer hij hoort dat hij terminale longkanker heeft. Hij maakt samen met een oud-leerling een drugslab om ‘crystal meth’ te maken om zo de erfenis voor zijn nabestaanden veilig te stellen.

De vijf seizoenen van Breaking Bad zijn te zien op Netflix. Het kost even om erin te komen. Maar zeker de moeite van het doorkijken waard!

I am the one who knocks!

Walter H. White

4) Weeds (2005-2012)

Genre: komedie. Regisseur: Jenji Kohan. Met o.a. Mary-Louise Parker, Elizabeth Perkins, Tonye Patano en Romany Malco.

In Weeds maakt Nancy nadat haar man overlijdt de keuze om cannabis te gaan verhandelen. Ze wilt immers niet haar status en manier van leven veranderen en haar puberende kinderen maken de situatie niet makkelijker. Wat moet je doen als je weinig geld over hebt en geen baan hebt? Een nieuwe kiezen. En in dit geval is dat de plaatselijke drugsdealer worden.

Weeds kun je helaas niet on demand bekijken. DVD’s zijn verkrijgbaar via bol.com of MediaMarkt.

5) Narcos (2015-)

Genre: misdaad. Regisseurs: José Padilha en Eric Newman. Met o.a. Juan Pablo Raba, Boyd Holbrook en Pedro Pascal

Narcos volgt het verhaal over de jacht op voormalig drugsbaron Pablo Escobar en zijn drugskartel van eind jaren 70 tot begin jaren 90. Je zit in de serie de opzet van zijn cocaïnehandel die hij vanuit Colombia naar de Verenigde Staten bracht. In seizoen drie ligt de focus op het Cali kartel.

Bron: Netflix

De drie seizoenen van Narcos zijn te zien op Netflix.

Lees ook: Vijf redenen waarom je Narcos moet zien.

 6) Drugs, Inc. (2010-)

Genre: misdaad, documentaire. Regisseurs: Jonathan Hewes, Chris Valentini en Madeleine Carter.

Deze documentaire-serie van National Geographic neemt je mee en laat je alle kanten zien van de drugsindustrie. In elke aflevering zie je een andere pion in het spel: dealers, gebruikers, smokkelaars, handhaving etc. en krijg je hun verhaal te horen. The real deal zeg maar.

Van deze serie zijn inmiddels zeven seizoenen gemaakt. De serie is te zien op National Geographic.

7) Hollands Hoop (2014-)

Genre: misdaad. Regisseur: Dana Nechustan. Met o.a. Marcel Hensema, Kim van Kooten en Martijn Lakemeier.

Vrees niet op het gebied van drugsseries slaan de Nederlanders ook de plank niet mis. Wij hebben namelijk Hollands Hoop. In deze serie volgen we psychiater Fokke die een burn-out heeft. Wanneer hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, verhuis hij met zijn vrouw en kinderen naar het platteland en begint hij hier een drugsorganisatie. Boer zijn blijft namelijk een perfecte dekmantel te zijn.

Seizoen 1 van Hollands Hoop wordt nu herhaald op NPO2 en is te zien via NPO Start. Op 4 november begint seizoen 2. Eveneens te zien op NPO2. 

Afbeelding boven artikel: Snowfall © Copyright 2017, FX Networks.

Lees verder