filmtips voor de voorjaarsvakantie
filmtips voor de voorjaarsvakantie

8 filmtips voor de voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie kan je -hopelijk- genieten van het komende lenteweer en de kids flink buiten laten spelen. Maar een film hoort er zeker ook bij.  Thuis op de bank of in de bios met een flinke bak popcorn. Wij maakten een selectie met filmtips voor de voorjaarsvakantie. Waarvan de meeste ook leuk zijn voor mama.

Uitje naar de bios

The LEGO Batman Movie

Er liggen grote veranderingen op de loer voor Gotham City. Als Batman de stad wil redden uit de handen van De Joker en zijn sluwe plannen, moet hij zijn waakzame rol laten vallen. Batman moet proberen samen te werken met anderen, en leren om relaxter te zijn.

Spokenjagers 

In deze spookachtig spannende film maken we kennis met de elfjarige Tom. Hij is nogal bang aangelegd. Dat wordt er niet beter op als hij thuis in de kelder een spook ontdekt. Maar het spook Hugo blijkt niet kwaadwillend en heeft zelfs Toms hulp nodig. Hugo kan niet terug naar het spookhuis waar hij woont. Daar is een gevaarlijke Oude IJsgeest komen wonen, die midden in de zomer de hele stad bevriest. Samen met Hetty, die net ontslagen is bij het Spokenjagersinstituut proberen ze de Oude IJsgeest te stoppen.

Ron Goossens, Low-Budget Stuntman 

Ron overleeft op spectaculaire wijze ternauwernood een dronkenmansactie. Als barman en beste vriend Peter het filmpje van de amateurstunt online zet, gaat het viral. Een impresario ziet een gat in de markt; hij wil Ron Goossens gaan verhuren als low budget stuntman. Ron is hier verre van gecharmeerd. Totdat hij erachter komt dat zijn vrouw Angela, de liefde van zijn leven, met zo’n beetje het hele dorp is vreemdgegaan. Ron wil haar, ondanks alles, niet kwijt en krijgt van Angela het ogenschijnlijk onmogelijke ultimatum. Als hij Nederlands meest succesvolle actrice Bo Maerten in bed weet te krijgen, dan blijft ze bij hem. Zal dat hem lukken?

Let op: de film is voor 12 jaar en ouder.

Thuis voor de buis

Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children (2016)

In Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children ontdekt Jake een mysterie dat deze wereld en tijd overstijgt. Dankzij aanwijzingen ontdekt hij een geheim toevluchtsoord: mevrouw Peregrine’s weeshuis voor bijzondere kinderen. Maar als Jake kennismaakt met de bewoners en hun bijzondere gaven, realiseert hij dat veiligheid slechts een illusie is. Er schuilt gevaar in de vorm van krachtige, verborgen vijanden. Jake moet uitzoeken wie er echt is, wie hij kan vertrouwen en wie hij werkelijk is.

Te zien via o.a. Ziggo on Demand 

Trolls (2016)

Poppy is een trol met het talent om in een oogwenk uit te barsten in muzikale mash-ups. Ze onderneemt samen met de altijd sombere trol Knoest een reddingsmissie om haar vrienden te redden uit de handen van de duistere Bergens en hun leider, Koning Gristle.

Te zien via o.a. Pathé Thuis

Storks (2016)

Ooievaars leverden baby’s af. Nu brengen zij pakketjes rond voor de internetmagnaat Cornerstore.com. Junior, de top leveringsooievaar, staat vlak voor een promotie wanneer hij per ongeluk de Baby Productie Machine activeert en een schattige, maar volledig ongeautoriseerde baby produceert. In een wanhopige poging om zijn probleempakketje af te leveren voordat de baas erachter komt, haasten Junior en zijn vriend Tulip, het enige mens op Stork Mountain, zich om hun allereerste baby af te leveren. Dit zorgt voor een wilde en onthullende reis die meer dan één gezin bij elkaar kan brengen.

Te zien via o.a. Videoland

Dumbo (1941)

Jumbo wordt geboren in een circus. Als andere olifanten erachter komen dat hij reusachtige oren heeft, drijven ze hier de spot mee. Hij wordt zelfs Dombo genoemd, een combinatie van ‘dom’ en zijn naam. Jumbo maakt verschillende vriendjes in het circus, maar op een dag wordt hij wakker in een boom. Zou hij kunnen vliegen?

Te zien via o.a. Netflix en Pathé Thuis. 

Minions (2015)

Waar komen die hilarische hulpjes van ’s werelds grootste slechteriken eigenlijk vandaan? Deze knettergekke tekenfilm geeft het antwoord. Hierin gaan drie dappere Minions op zoek gaan naar een superschurk die ze kunnen dienen. En als ze die gevonden hebben moeten ze een kroon stelen en dit levert hilarische situaties op.

Te zien via o.a. Netflix

  Afbeelding boven artikel: Storks

Lees verder