Pim aflevering 9
Pim aflevering 9

de 8e hemel: Pim aflevering 9

In Pim aflevering 9 wil Nina een marmot. En die krijgt Nina niet. En dat heeft Sint haar per schoenbriefje laten weten. Op rijm, wat hartstikke knap is van Sint, met vier glazen Pinot Blanc in z’n mik. Om twaalf uur ’s nachts. Dat Sint er überhaupt nog aan dacht. Hij heeft zelfs de chocoladeletter-E van Excuus nog ingepakt (de S van Sorry is altijd uitverkocht). Toch is Nina zwaar beledigd en heeft ze zichzelf nu opgesloten in de badkamer. De vrouw heeft humor: Zij geen marmot? Dan zullen we hier stinken als een marmot.

Je smakt.

Robert en ik zitten beneden aan de koffie, wetende dat dit marmottendrama een mooie afleiding is, qua relatiedrama. Koen en Moos maken van duplo een marmottenkooi voor ‘Elza-Elizabeth-Sophie’ (want dat is dus echt een hele coole naam voor een marmot). De broers steunen grote zus altijd, een geruststellende zaak, gezien ze op een dag knap en 18 is. Robert eet koek. Dat mag natuurlijk. Maar hij smakt en dat mag niet. “Je smakt.” Ik zeg het gewoon. Robert kijkt. Dan legt hij de I-pad weg en gaat ergens goed voor zitten. Nou, ik ben benieuwd, denk ik stoer met zenuwen. Hij: “Goed schat, is er wat? De punt van een bakfiets (Pim 8) heeft je humeur niet echt goed gedaan. Is het misschien goed om in gesprek te gaan?”

Wil je nog een kind?

Robert is niet zo van taal, maar nu is hij opeens grondlegger van de Sinterklaasgedichten? Wacht, er komt meer:

Ook interessant

Pim aflevering 8

Bofkontje: Pim aflevering 8

“Zeg het maar, werk ik teveel? (Uh, ja). Wil je nog een kind? (Koekoek-NEE!). Wat is het dan? Of heb je een ander?” (Huh?). Er verschijnt een grijns op zijn gezicht en dat vind ik verwarrend. A. Omdat ik die vraag steeds aan hem wil stellen, maar niet durf. En B. Hoezo is dat een geschikte vraag om bij te grijnzen? Ik: “Nee, ik heb geen ander. Maar waarom lach jij daarbij? Denk je soms dat ik geen ander kan krijgen?” Robert ziet mijn zure hoofd en bindt in. “Pim, het was een grapje. Ik vind je de laatste tijd gewoon zo onrustig en onaardig.”

Zij kan er niets aan doen dat ze die puntborsten heeft!

Oké, onrustig en onaardig. Dat kan ik niet helemaal ontkennen. “Hoe is het trouwens bij die Vera? Is ze eigenlijk wel een echte therapeut?” O ja! Nu kan ik EN geen andere man krijgen EN mankeert er iets aan mijn psycholoog?! Die ik snotverdorie toevallig helemaal niet officieel nodig heb, maar daar zelf voor koos om de boel een beetje voor te zijn! En nu is alles opeens allemaal voor het echie? Ik speech over zelfontwikkeling en voor ik het weet ben ik die Vera enorm aan het verdedigen, eindigend met de zin: “Maar daar kan zij niks aan doen, dat ze die puntborsten heeft!!!”. Stilte.

Puntjes aan z’n borstels

Alle drie de mannen in de kamer kijken me aan. En dan de vraag van een kleuter: “Heeft die mevjouw dan puntjes aan z’n borstels?” Kijk, dat is dus Koen, talent voor goed-getimede smeltzinnen. Onze mondhoeken schieten omhoog, waarna Robert zich verslikt in een kokosmakroon. Ik sla hem op de rug en probeer me te herinneren of dat juist wel of niet goed is. Boven begint Nina naar beneden te schreeuwen dat marmotten hele nuttige dieren zijn en dat ze Sinterklaas nooit meer hoeft te zien.

Waarheen, Waarvoor

Helicopterview: moeder zuur, vader stikt, tweeling bouwt duplo-villa voor afgewezen marmot en meisje maakt het uit met bejaarde man. Ik zeg, de 8e hemel, een nieuw familiedrama, binnenkort bij u in de bioscoop. We werken nog aan de liedjes, maar “Waarheen, Waarvoor” moet er sowieso in.

Pim - handtekening

Naast acteren, drie kinderen, een man en een therapie, probeert Pim ook een beetje leuk te leven. In een wekelijkse column laat ze weten of dat lukt. Op zijn Pims. Deze week Pim aflevering 9. Alle afleveringen lees je hier

Like Girls in Film op Facebook om  nooit een aflevering te missen.

Lees verder

  • Column Pim: DAG PIMColumn Pim: DAG PIMRuim een jaar lang, vanaf de allereerste dag GirlsinFilm.nl het levenslicht zag, nam […]
  • Column Pim: <i>LENTEKERST</i>Column Pim: LENTEKERSTSo that was Christmas. Did it. Geen kerstdiner dit jaar. Maar! Ook geen schoonzus met […]
  • Column Pim: <i>X FOR THE GIRLS</i>Column Pim: X FOR THE GIRLSMijn kerstgroet aan alle Girls: Aan alle actrices en fotomodellen: hang dat dieet dit […]