kijktips week 34
kijktips week 34

8x dit mag je niet missen in week 34! #GiF’sCHOICE

Ook deze week zijn er weer een aantal leuke, spannende of mooie films en series te zien! Wij hebben al een mooie selectie gemaakt. Dit is de top 8 kijktips van week 34!

Un Amour de Jeunesse (2011)

CINETREE (abonnement)  

Genre: Drama, Romantiek | Regie: Mia Hansen-Løve | Cast: Lola Créton, Sebastian Urzendowsky, Magne-Håvard Brekke e.a. | IMDb: 6.6, Rotten Tomatoes: 81%

kijktips week 34
Foto: IFC Films

Er zijn maar weinig dingen die voor iedereen hetzelfde zijn, maar dit wel: je eerste liefde zul je altijd blijven onthouden. Je bent voor het eerst verliefd: het leven lacht je toe, de zon schijnt feller, de mensen zijn leuker. Maar zoals de meeste eerste liefdes gaat het ook voorbij, en je eerste heartbreak zal dan ook niet snel uit je geheugen verdwijnen. Het overkomt Camille in Un Amour de Jeunesse. Wanneer haar vier jaar oudere vriendje het uitmaakt om op reis te gaan naar Zuid-Amerika, breekt haar hart in duizend stukjes. We volgen haar terwijl ze jaar in jaar uit haar gebroken hart probeert te lijmen.

Een veelgebruikt onderwerp in films, maar een die we allemaal zelf een keer meemaken. Actrice Lola Créton speelt de sterren van de hemel. Bekijk hier de trailer!

Tampopo (1985)

PICL (films huren)  

Genre: Komedie | Regie: Jûzô Itami | Cast: Ken Watanabe, Tsutomu Yamazaki, Nobuko Miyamoto e.a. | IMDb: 7.9, Rotten Tomatoes: 100%

kijktips week 34

Een klassieker van Japanse bodem uit 1985. De eigenaresse van eetcafé Tampopo runt sinds het overlijden van haar man de zaak alleen. Haar ramen (Japanse noedelsoep) is helaas niet te eten en haar eetcafé lijkt op sterven na dood. Een rondtrekkende vrachtwagenchauffeur en zijn partner in crime hebben het met haar te doen. Ze besluiten op een epische zoektocht te gaan naar de perfecte ramen.

In deze film wordt eten op een hilarische manier verbonden aan de Grote Dingen in het leven, als liefde, seks, de dood maar ook iets eenvoudigs als een bioscoopbezoek. Het gaat om streven naar perfectie en aandacht besteden aan de dingen die je doet. Het verhaal is een raamvertelling waarbij de verhaallijnen uiteindelijk allemaal samenkomen bij Tampopo. Een film die zijn tijd ver vooruit was! Bekijk hier de trailer.

Game Night (2018)

PATHÉ THUIS (films huren)  

Genre: Actie, Misdaad, Komedie | Regie: John Francis Daley, Jonathan Goldstein | Cast: Jason Bateman, Rachel McAdams, Kyle Chandler e.a. | IMDb: 7.0, Rotten Tomatoes: 83%

kijktips week 34

Een vriendengroep komt elke week samen voor een game night. Er worden de hele avond spelletjes gespeeld zoals bordspellen, Trivial Pursuit en Hints. Het stel Max en Annie zijn het meest competitief, en ook vrijwel altijd de winnaars. Wanneer de ietwat vreemde broer Brooke, van Max terug is van weggeweest, stelt hij voor om de volgende spelletjesavond bij hem thuis doen. Maar deze keer anders dan normaal: met acteurs die criminelen en agenten spelen als een soort levensechte Cluedo. Maar dan wordt Brooks ontvoerd door echte criminelen, en de avond neemt een spannende wending. Cluedo, maar dan echt.

Een hilarische film met komedieveteraan Jason Bateman. Bekijk hier alvast de trailer!

Amour (2012)

Vrijdag 24 augustus | CANVAS, 21.05

Genre: Drama, Romantiek | Regie: Michael Haneke | Cast: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert, e.a. | IMDb: 7.9, Rotten Tomatoes: 93%

kijktips week 34
Foto: Les Films du Losange

Georges en Anne zijn twee voormalig muziekdocenten die genieten van hun pensioen. Ze zijn allebei al in hun tachtiger jaren, maar nog prima in staat om voor zichzelf te zorgen. Maar dan krijgt Anne een beroerte tijdens het ontbijt, en vanaf dat moment is alles anders. Terwijl Anne mentaal en fysiek hard achteruit gaat, zorgt Georges voor haar. Gewoon thuis, zoals Anne dat wil. Uiteindelijk blijkt de onvoorwaardelijke liefde die Georges heeft voor zijn vrouw niet altijd genoeg om de last te dragen op zijn schouders. Wanneer ook hun dochter zich er mee gaat bemoeien, is het tijd voor Georges om een paar zware beslissingen te nemen.

Amour ging in première in 2012 op Cannes en won daar de Palme d’Or en ook een Oscar voor Beste Buitelandse Film. Een ontroerende aanrader. Bekijk hier de trailer!

The Innocents (S1, 2018-)

Vrijdag 24 augustus | NETFLIX

Genre: Sci-Fi | Makers: Simon Duric, Hania Elkington | Cast: Sorcha Groundsell, Percelle Ascott, Guy Pearce, e.a. |

kijktips week 34

The Innocents is een nieuwe spannende Netflix-serie die aankomende vrijdag te zien zal zijn. Het gaat over twee tieners, Harry en June, die tot over hun oren verliefd op elkaar zijn. Ze lopen samen weg van huis, omdat hun ouders hun relatie afkeuren en geheimen achterhouden. Ze leren elkaar snel kennen, maar ze komen ook zichzelf tegen. Dit komt mede door de grote familiegeheimen. June blijkt namelijk een shape-shifter te zijn: iemand die van gedaante kan veranderen. Of in haar geval: de gedaantes van andere mensen overnemen.

Met een dergelijke gave komen natuurlijk ook altijd gevaren kijken. Samen proberen Harry en June een manier te vinden om met hun krachten om te gaan en niet ten prooi te vallen aan de mensen die het willen afnemen. Bekijk hier de spannende trailer!

What Maisie Knew (2012)

Zaterdag 25 augustus | CANVAS, 23.35

Genre: Drama | Regie: Scott McGehee, David Siegel | Cast: Julianne Moore, Alexander Skarsgård, Steve Coogan, e.a. | IMDb: 7.5, Rotten Tomatoes: 87%

kijktips week 34
Foto: Millennium Entertainment

Deze ontroerende film draait om de 7-jarige Maisie, die midden in een vechtscheiding zit van haar ouders. Haar moeder is een rockster, haar vader een belangrijke kunsthandelaar. Omdat haar vader de voogdij wil winnen, trouwt hij met de nanny van Maisie. Dit om te laten zien dat hij een gezondere gezinssituatie kan aanbieden dan de rock ‘n roll moeder. En die voogdij krijgt hij. En dus trouwt Maisie’s moeder met een bartender Lincoln. Geen van beide partijen wil dit eigenlijk, en langzaam maar zeker ontstaat er meer empathie tussen de ouders en nieuwe partners.

Het mooiste spel is misschien wel van Onata Aprile, die de kleine Maisie speelt. Bekijk hier alvast de ontroerende trailer!

The Heat (2013)

Zondag 26 augustus | NET5, 22.15

Genre: Actie, Komedie, Misdaad | Regie: Paul Feig | Cast: Sandra Bullock, Michael McDonald, Melissa McCarthy, e.a. | IMDb: 6.6, Rotten Tomatoes: 65%

kijktips week 34

Sarah Ashburn (Sandra Bullock) is een extreem ambitieuze FBI-agent. Ze wil ontzettend graag een promotie, maar kan niet goed overweg met haar collega’s. Ze wordt naar Boston gestuurd om achter de identiteit te komen van een grote drugsbaas, Mr. Larkin. Ze maakt een grote kans op die promotie als ze dit weet te achterhalen. Wanneer ze aankomt in Boston, blijkt er nog een andere agent te zijn die op zoek is naar precies dezelfde persoon om Mr. Larkin te ontmaskeren. Shannon Mullins (Melissa McCarthy) is erg territoriaal en vastberaden om Ashburn voor te zijn in hun zoektocht naar de drugsbaas. Maar natuurlijk blijkt het beter om samen te werken.

Van de regisseur van Bridesmaids, met de hilarische Melissa McCarthy. Hilarische momenten gegarandeerd! Bekijk hier de trailer.

Logan Lucky (2017)

Zondag 26 augustus | NETFLIX

Genre: Misdaad, Komedie, Drama | Regie: Steven Soderbergh | Cast: Channing Tatum, Adam Driver, Daniel Craig, e.a. | IMDb: 7.0, Rotten Tomatoes: 93%

kijktips week 34

Wanneer Jimmy Logan (Channing Tatum) ontslagen wordt van zijn baan, bedenkt hij een plan. Hij probeert zijn broer Clyde (Adam Driver) en zus (Riley Keough) ervan te overtuigen een overval te plegen. Een overval tijdens de Charlotte Motor Speedway, tijdens een NASCAR race (dit is een Amerikaanse autorace organisatie). Het geld moet uit een soort kluis gehaald worden die niet constant bewaakt wordt. Nadeel is dat ze een kluiskraker nodig hebben. Dit wordt Joe Bang, die nog wel in de gevangenis zit…

Dus Joe moet uit de gevangenis gehaald worden, dan moeten ze de kluis kraken, Joe terugbrengen naar de gevangenis en Jimmy moet z’n dochter op tijd bij de beauty pageant krijgen. Wat kan er nou misgaan? Een spannende en grappige film die zeker het bekijken waard is. Check hier de trailer!

Foto boven artikel: Logan Lucky

Lees verder