8x nieuw op Netflix: eerste helft september 2018

De eerste helft van september brengt Netflix geen nieuwe series die we de moeite van het tippen waard vinden. Wel komen er nieuwe seizoenen van drie hele fijne favorieten zoals Atypical. Het aantal Netflix Original Films groeit ook gestaag. We tippen er deze maand maar liefst drie.

SERIES

#1 Outlander (seizoen 3)

Genre: Drama | Creator: Ronald D. Moore | Cast: Caitriona Balfe, Sam Heughan, Duncan Lacroix e.a. | IMDb: 8,5 Rotten Tomatoes: 93%

foto: David Bloomer – © 2017 Starz Entertainment, LLC

Ook zo ontzettend benieuwd naar wat er nou precies met Claire gaat gebeuren in het nieuwe seizoen? Het derde seizoen van Outlander staat nu op Netflix.

Deze serie, gebaseerd op een boekenreeks, gaat over de verpleegster Claire Randall. Ze leeft in het jaar 1945 met haar man Frank. Ze gaan met z’n tweeën naar Schotland, waar ze een oude druïde gebedsplaats bezoeken. Plotseling wordt Claire getransporteerd naar het jaar 1743, waar ze verliefd wordt op de Schotse Jamie Fraser. Ze heeft natuurlijk nog wel haar oorspronkelijke man achtergelaten. Claire begint zich af te vragen waar haar echte leven nu is. In 1743 bij Jamie, of in 1945 bij Frank?

Samya is fan van het eerste uur. Zij schreef een uitgebreid artikel over seizoen 3 en de serie voor degenen die deze nog niet kennen.

En niet alleen Samya is gek van Outlander. Er is zelf een hele grote fangroep van deze serie op Facebook. Wij interviewden de beheerders.

Seizoen 3 van Outlander is nu te zien. 

#2 Atypical (seizoen 2)

Genre: Drama | Creator: Robia Rashid, Seth Gordon | Cast: Keir Gilcrist, Jennifer Jason Leigh, Michael Rapaport e.a. | IMDb: 8,3 Rotten Tomatoes: 78%

Sam is 18 en vindt het toch wel een keer tijd worden voor een vriendinnetje. Maar Sam heeft autisme en vindt daarom omgaan met mensen maar ingewikkeld. Als mensen iets zeggen vat Sam het letterlijk op en lichaamstaal gaat aan hem voorbij. In de Netflix Original Atypical zien we hoe Sam (Keir Gilchrist) aan het daten gaat en wat Sam’s autisme betekent voor de rest van het gezin.

Meer over deze serie lees je in dit artikel.

Ook interessant: autisme in films: van Leonardo DiCaprio tot Zac Efron.

Atypical is vanaf 7 september te zien

#3 Cable Girls (Las Chicas del Cable) (seizoen 3)

Genre: Drama, Actie, Sci-Fi | Maker: Pedro Aguilera | Cast: João Miguel, Bianca Comparato, Vaneza Oliveira e.a. | Land van herkomst: Brazilië

netflix original series

Het leven van vier vrouwen verandert volledig wanneer ze gaan werken voor een telecommunicatiebedrijf in Madrid, eind jaren ’20. Alba, een van de vrouwen, probeert een nieuw leven te beginnen. Met de hulp van haar nieuwe vriendinnen lukt het aardig om de draad weer op te pakken. Maar aan je verleden ontkom je niet zomaar, komt Alba al snel achter. Las Chicas del Cable is de eerste Spaanse productie van Netflix. Naast alle prachtige kostuums en decors, heeft deze serie ook als centraal thema hoe moeilijk het was voor vrouwen in die tijd om voor je rechten op te komen.

De trailer van het nieuwe seizoen bekijk je hier.

Ook interessant: 6x onze favoriete niet-Engelstalige Netflix Originals.

Cable Girls is vanaf 7 september te zien.

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

FILMS EN DOCUS

#4 Sierra Burgess is a Loser

Genre: Komedie, Drama, Romantiek | Regisseur: Ian Samuels | Cast: Shannon Purser, Kristine Froseth, RJ Cyler e.a.

Een moderne versie van het verhaal van Cyrano de Bergerac (ooit verfilmd met Gérard Depardieu in de hoofdrol) dat zich afspeelt op een highschool. Met in de hoofdrol XX die je kent als Barb uit Stranger Things. Na bijrollen in Stranger Things en Riverdale is dit haar eerste hoofdrol.

Een verkeerd telefoonnummer leidt tot een romance tussen slimme, onpopulaire tiener (Shannon Purser) en een lieve sporter (Noah Centinio) die denkt dat hij met de knappe cheerleader Veronica praat. Voor wie zijn berichtje dus eigenlijk bedoeld was…

Sierra Burgess is a Loser zie je op 7 september op Netflix. De trailer bekijk je hier.

#5 The Land of Steady Habits

Genre: Komedie, Drama | Regisseur: Nicole Holofcener | Cast: Charlie Tahan, Ben Mendelsohn, Connie Britton e.a.

Anders Hill (Ben Mendelsohn – die je kent uit Bloodline) voelt zich opgesloten in de verstikkende rijke buurt van Westport, Connecticut. In zijn zoektocht naar nieuwe levenslust zegt hij zijn baan op in de financiële sector en verlaat hij zijn vrouw (Edie Falco). Hij wordt al gauw geconfronteerd met de harde realiteit van zijn keuzes: het enige wat hij doet is zijn huis decoreren, met vreemden naar bed gaan en zich verschrikkelijk verloren voelen.

Deze film behoort tot de officiële selectie voor het Internationale Film Festival van Toronto dat deze maand plaatsvindt.

 The Land of Steady Habits verschijnt op 14 september op Netflix. De trailer bekijk je hier

#6 The Angel

Genre: Drama, Thriller | Regisseur: Ariel Vromen | Cast: Marwan Kenzari, Toby Kebbell, Hannah Ware e.a.

Deze film vertelt het waargebeurde verhaal van Ashraf Marwan. Hij was de schoonzoon van de Egyptische President Nasser en speciale adviseur en vertrouweling van diens opvolger Anwar Sadat. Tegelijkertijd was hij het meest belangrijke ‘wapen’ van de Israelische geheime dienst van de 20eeeuw.

The Angel is gebaseerd op de beststeller: ‘The Angel: The Egyptian Spy Who Saved Israel’ van Uri Bar-Joseph. In de hoofdrol zie je niemand minder dan ‘onze eigen’ Marwan Kenzari.

Bekijk de trailer en lees meer over deze film in onze trailertip.

The Angel zie je op 14 september op Netflix.

#7 Coco

Genre: Animatie, Avontuur | Regisseur: Ian Samuels | Cast:  Anthony Gonzalez, Gael García Bernal, Benjamin Bratt | Imdb: 8,4

trailer voor coco

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miguel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.

Deze heerlijke Disney-Pixar film is net uit de bioscoop en nu al te zien op Netflix! We zijn benieuwd hoe lang Disney films nog te zien zijn want de ontwikkeling van het eigen streaming platform van Disney vordert gestaag.

Het verhaal over de controverse achter deze film lees je hier.

Coco zie je op 14 september op Netflix. De trailer bekijk je hier.

DOCU

#8 City of Joy (2016)

Genre: Documentaire, Drama | Regisseur: Madeleine Gavins | Cast: Christine Schuler-Deschryver, Denis Mukwege Mukengere, Eve Ensler e.a. | Imdb: 8,0

Vrouwen die zijn verkracht in het door oorlog verscheurde Congo worden opgevangen in City of Joy. Dit centrum biedt hen een veilige plek en helpt hen bij het herstellen van hun eigenwaarde en kracht. City of Joy is een initiatief van de Congolese dokter Denis Mukwege (in 2016 genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede), schrijver Eve Enser (Tony-winnaar voor The Vagina Monologues) en activist Christine Schuler Deschryver.

City of Joy verschijnt 7 september. Bekijk de trailer

Foto boven artikel: Sierra Burgess is a Loser

Lees verder