8x nieuwe series om te bingen in 2018 #kijktips
nieuwe series om te bingen in 2018

8x nieuwe series om te bingen in 2018 #kijktips

Na ons artikel over de nieuwste films van 2018 waar we naar uitkijken, moeten we het natuurlijk ook even hebben over de nieuwste series van 2018. Er zitten pareltjes tussen! Sommigen zijn pas net aangekondigd en daarvan weten we dus nog niet alles, maar alleen van de verhalen worden we al enthousiast.

1. Good Girls – Netflix

Genre: Drama, Komedie | Regie: Jeannine Renshaw | Cast: Christina Hendricks, Reno Wilson, Manny Montana, Lidya Jewett, Izzy Stannard e.a.

Drie moeders worden moe van het eindeloos proberen de eindjes aan elkaar te knopen. Ze besluiten samen naar de supermarkt te gaan en die te beroven. Makkelijk? Nou niet dus. De manager van de supermarkt heeft iets teveel gezien en de buit is eigenlijk meer dan de dames verwacht hadden. Een makkelijke uitvlucht en ontsnapping blijkt al snel lastiger te worden dan gedacht.

De serie is bedacht door Jenna Bans. Jenna werkte samen met Shonda Rhimes aan onder andere Grey’s Anatomy en Scandal. Dat wordt dus bijna zeker een serieverslaving…

De serie is vanaf 26 februari te zien in de Verenigde Staten op NBC. Netflix heeft de rechten van de serie gekocht waardoor we ervan op aan kunnen dat deze serie ook in Nederland te zien zal zijn in 2018! Zodra we weten wanneer, hoor je het van ons!

2. Mosaic – HBO

Genre: Misdaad | Regie: Steven Soderbergh | Cast: Sharon Stone, Garrett Hedlund, Frederick Weller e.a.

Het eerste seizoen zal bestaan uit zes afleveringen en worden omschreven als een klassieke ‘murder mystery’. Je kunt het verhaal/ serie volgen via app en/of via HBO. Deze app vertelt jou een verhaal. De app stelt je voor aan Oliva (Sharon Stone) een schrijfster van kinderboeken en aan twee belangrijke mannen die in haar leven een grote rol spelen. Het leukste aan het concept van een app is, is dat je zelf het perspectief kan kiezen vanuit waar je de moordzaak wilt bekijken. Beide opties bieden nieuwe personages aan. Je bepaalt dus zelf het verhaal.

De regisseur, Steven Soderbergh die je kent van Erin Bronkovich, Ocean’s Eleven en Traffic luidt met dit nieuwe concept, misschien wel een nieuw tijdperk in van de manier waarop we series kijken.

De app zou je nu al gratis moeten kunnen downloaden. Dat is ons alleen nog niet gelukt, maar we blijven proberen… Op 22 januari krijgt het verhaal een vervolg in een HBO-serie (te zien bij Ziggo Movies & Series XL). Het is niet bekend of en hoe de app en de serie zich met elkaar verhouden. Dat gaan we zien.

Hieronder een waanzinnig mooie promo die laat zien hoe het verhaal is opgebouwd.

Wil je op de hoogte blijven van de leukste nieuwe series en films? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

3. Altered Carbon – Netflix

Genre: Science fiction | Regie: Laeta Kalogridis | Cast: Joel Kinnaman, James Purefoy, Martha Higareda e.a.

Het eerste seizoen zal bestaan uit 10 afleveringen, gebaseerd op het gelijknamige boek dat in 2002 werd uitgebracht en geschreven is door Richard K. Morgan. Altered Carbon neemt je mee naar de toekomst van 300 jaar van nu. Daarin kan de elite een nieuw leven kopen. Hun gedachtes en bestaan worden gekopierd en overgezet naar een ander lichaam.

Het is niet de duurste productie ooit van Netflix (dat is The Crown), maar gewaagd is ie zeker. De trailer ziet er spectaculair uit. Wel zijn we benieuwd naar het gehalte actie (in de trailer zie je een bloeddorstige moord). Aangezien we daar iets minder van houden.

Vanaf 2 februari te zien op Netflix.

4. Maniac – Netflix

Genre: Drama, Komedie (Netflix Original) | Regie: Cary Fukunaga | Cast: Emma Stone, Jonah Hill, Justin Theroux e.a.

De Amerikaanse serie is gebaseerd op de gelijknamige Noorse serie uit 2014 en volgt een patiënt in een gekkenhuis die leeft in zijn eigen fantasiewereld. In 2018 zullen er tien afleveringen op Netflix te zien zijn van deze donkere comedy serie.

Met Emma Stone! Maar wel een remake van een Scandinavische serie. Een over het algemeen houden we toch echt meer van de originele versies.

De originele Noorse serie bekijk je op Netflix. Wanneer de Amerikaanse versie op Netflix komt, is nog niet bekend.

5. The Ballad of Buster Scruggs – Netflix

Genre: Western (Netflix Original) | Regie: Joel Coen en Ethan Coen | Cast: oa Tim Blake Nelson

Netflix zegt over deze serie: “Geniet van zes verhalen over het Wilde Westen van de ongeëvenaarde Joel en Ethan Coen, die deze anthologie schreven en regisseerden.” Buster zal gespeeld worden door Tim Blake Nelson. Die oa in Lincoln speelde.

Deze serie is van de makers van Fargo. De mateloos populaire serie op Netflix die voortkwam uit de gelijknamige film. Wanneer serie op Netflix verschijnt is nog niet bekend.

Ook interessant: series met een nieuw seizoen in 2018.

6. The Rain – Netflix

Genre: Thriller (Netflix Original) | Regie: Jannik Tai Mosholt | Cast: Ikkel Boe Følsggard, Alba August, Lucas Lynggaard Tønnesen, Lars Simonsen e.a.

De serie is een Scandinavische thriller en gaat over een virus die de populatie van Scandinavië heeft omgebracht. Er zijn verschillende overlevenden, waaronder een broer en een zus. Maar de broer en zus hebben een voorsprong op andere overlevenden, zij hebben namelijk een notitieboek waarin informatie staat over het virus. Samen besluiten ze naar andere overlevenden te gaan en weg te trekken.

Netflix blijft lekker bezig met niet-Engelstalige Netflix Originals. The Rain is de eerste Deense Netflix Original. En lijkt op de beschrijving anders dan de gebruikelijke politieseries (die ook helemaal niet verkeerd zijn overigens.

Te zien op Netflix. Wanneer is nog niet bekend.

7. Tidelands – Netflix

Genre: Bovennatuurlijk, Misdaad, Drama (Netflix Original) | Regie: nog niet bekend | Cast: nog niet bekend |

Het verhaal zal gaan over een voormalig crimineel. Hij keert terug naar zijn huis in het kleine vissersdorpje Orphelin Bay. Wanneer er een lichaam aanspoelt op het strand komen er verschillende geheimen ‘boven water’ over de zogenoemde ‘Tidelanders’. Half mens/half sirene (half godinnen) ….

Met Tidelands is de eerste Australische Netflix Original een feit. We zijn erg benieuwd wanneer we de eerste Nederlandse Original kunnen verwachten, maar dat terzijde. De serie is van de maker van de serie Secrets & Lies.

Te zien op Netflix. Een datum is nog niet bekend.

8. Dogs of Berlin – Netflix

Na een politiek gevoelige moord, moeten 2 detectives gedwongen met elkaar samenwerken. De detectives komen terecht in een gevecht met de onderwereld van Berlijn. De criminelen confronteren hen met misdaad én hun menselijke zwaktes. Hierdoor moeten de detectives kiezen aan welke kant van de wet ze eigenlijk staan…

De tweede Duitstalige serie na het geweldige Dark. Gemaakt door Christian Alvart die hiervoor afleveringen van Tatort produceerde.

Wanneer de serie op Netflix komt, is nog niet bekend.

Foto boven artikel: Good Girls (via Imdb).

Lees verder