kijktips meivakantie
kijktips meivakantie

9 kijktips voor de meivakantie

De meivakantie staat voor de deur. En in gedachte is het al zomers, maar de weersverwachting voorspelt geen zomerse temperaturen. Een dag lekker naar de bios met de kids is altijd leuk. Maar je hoeft niet perse naar de bioscoop om een leuke film te bekijken. GiF heeft 9 kijktips voor de meivakantie, zowel voor in de bioscoop als voor thuis voor de buis.

Uitje naar de bios

Voor familiefilms in de bioscoop hebben we twee aanraders. Een film met de kleine blauwe smurfen en een baby die de de baas speelt.

De Smurfen en het Verloren Dorp 

Smurfin vindt een mysterieuze kaart die haar naar het Verloren Dorp leidt. Samen met haar beste vriendjes Brilsmurf, Klungelsmurf en Potige Smurf gaat zij op een spannende speurtocht door het Verboden Bos, waar wonderlijke wezens wonen. De Smurfen hopen het geheimzinnige Verloren Dorp te bereiken voordat de gemene tovenaar Gargamel het vindt. Op hun reis vol actie en gevaar zetten de Smurfen koers naar de grootste ontdekking in de geschiedenis van de Smurfheid!

Deze film is te zien in alle Nederlandse bioscopen. 

Hotel de grote L

De 12-jarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, staan de kinderen er alleen voor. Nu moeten zij het hotel runnen. Kos, nu de man in huis, probeert de leiding te nemen, maar de samenwerking met zijn zussen loopt helemaal mis. Kos snapt echt niets van meisjes en zij niets van hem. Als de schuldeisers voor de deur staan, kan Kos het hotel alleen maar redden door als jongen mee te doen aan de Miss Beach verkiezing. Tegelijkertijd probeert hij ook in de voetbalselectie te komen én indruk te maken op Isabel, het mooiste meisje van het heelal. Kos krijgt het knap moeilijk, want hoe kun je zowel de beste voetballer worden als het mooiste meisje van de missverkiezing?

Lees ook: GiF kijkt: Hotel de grote L

Deze film draait in 23 verschillende steden. Bekijk hieronder de trailer: 

The Boss Baby 

The Boss Baby is een hilarisch verhaal over de impact die de komst van een nieuwe baby heeft op een familie. Dit alles wordt verteld vanuit het perspectief van een heerlijk onbetrouwbare verteller, een zeer fantasierijke 7-jarige jongen genaamd Tim.

Deze film is te zien in alle Nederlandse bioscopen. 

Lees ook: 8 filmtips voor de voorjaarsvakantie

Thuis voor de buis

Als je niet door de regen of kou wil fietsen dan heeft GiF ook nog vier tips om lekker thuis voor de buis te kijken on demand. Bekijk hieronder 5 tips:

Finding Dory

De vriendelijke, maar vergeetachtige blauwe vis Dory duikt opnieuw in het diepe met haar vrienden Nemo en Marlin, tijdens een zoektocht naar haar vergeten verleden. Wat kan Dory zich nog herinneren? Wie zijn haar ouders? En waar leerde ze met walvissen praten? Tijdens haar zoektocht ontmoet ze oude bekenden maar maakt ook nieuwe vrienden. Zal ze haar ouders kunnen vinden in de grote oceaan?

Deze film is te zien via o.a Netflix en Pathé Thuis.

Frozen

Frozen speelt zich af in een vervloekt koninkrijk dat omhuld is door een strenge eeuwige winter. Om een einde te maken aan de betovering besluit Anna, een dromerige en onbevreesde optimist, samen te werken met Kristoff, een stoere bergbewoner. Met elkaar maken zij een spannende reis om Anna’s zus, de ijskoude sneeuwkoningin Elsa, te vinden zodat ze samen de ijzige vloek over het koninkrijk te kunnen opheffen.
Tijdens hun avontuur krijgen ze gezelschap van een grappige sneeuwpop genaamd Olaf en samen moeten ze ijskoude extreme temperaturen zien te overleven en vreemde wezens, trollen en andere magie trotseren.

Deze film is te bekijken via o.a Netflix en Ziggo on Demand. 

Alice Through the Looking Glass

In ‘Alice through the Looking Glass’ keert Alice  na een lange afwezigheid door een spiegel terug naar het magische Underland waar ze de Mad Hatter  aantreft die nog dwazer is dan normaal. Hij heeft de hulp van Alice nodig, waarvoor ze terug in de tijd moet reizen. Om haar vriend te helpen keert Alice zich tot Tijd, een bizarre mix van mens en kloktandwieltjes, en gaat ze ondanks waarschuwingen op een waanzinnige tijdreis.

Deze film is te bekijken via o.a Netflix en Pathé Thuis.

Huisdiergeheimen

Wat spoken huisdieren uit wanneer de baasjes van huis zijn? In Huisdierengeheimen volg je de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloë, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norman en het schattige maar gestoorde konijntje Snowball.

Deze film is bekijken via o.a Videoland, Pathé Thuis en KPN on Demand. 

Zootropolis 

De stad bestaat uit verschillende wijken zoals de chique Sahara Square en het ijskoude Tundratown. Het is een mengelmoes van dieren uit verschillende omgevingen die samenleven. Het maakt niet uit wie of wat je bent, van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis. Maar wanneer de optimistische officier Judy Hopps  zich aansluit bij de politie, ontdekt ze dat het niet zo makkelijk is als eerste konijn bij het politiekorps vol grote, stoere dieren. Vastberaden om zichzelf te bewijzen, grijpt ze de kans aan om een zaak op te lossen. Maar dat betekent wel dat ze moet samenwerken met de welbespraakte, sluwe vos Nick Wilde om het mysterie op te lossen.

Deze film is te bekijken via o.a Netflix en Pathé Thuis. 

Afbeelding boven artikel: Smurfs: The Lost Village (2017)

Lees verder