A Girl in Film 13 Sanne Gloria Verboom
A Girl in Film 13 Sanne Gloria Verboom

A Girl in Film #13:Sanne Gloria Verboom, actrice/filmmaker.

Dagelijks ontmoeten we ontzettend veel stoere, leuke en ambitieuze vrouwen die vol passie in de filmindustrie werken. Niet alleen voor, maar veel vaker nog achter de camera. In de rubriek ‘A GIRL IN FILM’ stellen we ze graag aan je voor. Hoe zijn ze aan dit werk gekomen? Welke films en series kijken ze zelf in hun vrije tijd?

Deze keer ‘A Girl in Film’ #13: Sanne Gloria Verboom, actrice en filmmaker (en de regisseur van onze eigen serie ‘Wijn met Pip’!).

1)  Wat is jouw functie?

Actrice, filmmaker.

2) Wat houdt dat in?

Ik ben begonnen als actrice. Maar kwam er al snel achter dat ik ook zelf wilde gaan maken. Ik wilde wat ik in mijn hoofd voor me zag, vertalen naar beeld. Dus naast het acteren, schrijf en regisseer ik films of series.

3)  Wat voor opleiding heb je gedaan?

Ik heb de Koningstheateracademie gevolgd en studeerde tegelijkertijd aan de Meisner Acteer Studio van Paul Dekker. Daarna ging ik verder bij BNN University. Waar ik eigenlijk voor het eerst leerde om ideeën om te zetten naar beeld. Op de Koningstheateracademie leerde ik mijn ideeën om te zetten naar de vloer (podium) en bij de BNN University naar beeld.

4) Hoe ben je in de filmbranche terecht gekomen?

Door de BNN University. Ik weet nog heel goed dat ze op de eerste dag zeiden: “Ga maar televisie maken”. Je was constant bezig met het bedenken van interessante items. Soms waren dit sketches, reportages of in mijn geval videoclips. Ik begon daar met het maken van de Gloria Neemt Het Letterlijk video’s. Top50 hits letterlijk vertaald naar het Nederlands met een bijpassende videoclip. Vanaf toen ben ik begonnen met het maken van tv en films.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

5) Wat is het meest recente project waar je aan gewerkt hebt of waar je nu aan werkt?

Ik ben momenteel druk bezig met het schrijven van mijn eerste film. Afgelopen jaar heb ik een korte variant van deze film gemaakt “Zomers Blijven Niet“. Met o.a. Susan Visser, Frank Lammers en Pamela Teves. Eind augustus is de deadline voor het script van de lange versie.

6) Wat is je leukste werk anekdote?

Ik heb ooit gezegd: “Ik wil later de Nederlandse Kevin Costner worden” en dat wil ik nog steeds. Ik vind het te gek dat hij produceert, regisseert en speelt ( soms tegelijkertijd ). Hij heeft dus een heel duidelijk beeld in zijn hoofd en hij zorgt er voor dat dat precies zoals hij het voor zich ziet op beeld komt. 

7) Met wie wil je graag nog een keer werken?

Ik heb een keer mogen werken met Mike van Diem. De draaidag liep gigantisch uit, maar hij bleef de hele dag zo vriendelijk en tegelijkertijd zo gefocust, dat het heel prettig was om samen te werken. Je weet bij hem precies waar je aan toe bent en hij is heel eerlijk en direct. Daar hou ik van. Ik zou graag nog een keer met hem willen werken. Ja en als echt alles mogelijk zou zijn, zou ik heel graag in een film van Kenneth Lonergan ( regisseur en schrijver van Manchester by the sea) willen spelen. Het script en de acteurs waren zo waanzinnig goed, zo waarachtig, ik denk dat elke acteur wel met deze man zou willen werken.

8) Hoe combineer je werk en privé?

Dat loopt een beetje door elkaar heen. Als ik op locatie werk is dat makkelijker, wanneer ik dan thuis ben is thuis weer echt thuis. Al bespreek ik thuis wel alles met mijn vriend, samen brainstormen vind ik heel fijn. 

9) Welke films/series kijk je zelf graag?

Ik kijk bijna alles. Omdat ik en nieuwsgierig ben naar wat er wordt gemaakt en ik leer heel veel van het kijken zelf. Ik hou op mijn telefoon een lijstje bij met series en films die ik heb gezien en wat ik er van vond. De tofste series tot nu toe vond ik: House of Cards, Breaking Bad, A Series of Unfortunate Events, Modern Family, New Girl, American Horror story, Homeland (tot dat ene moment, toen haakte ik af), The Crown en natuurlijk Stranger Things. Mooiste film van dit jaar vond ik Manchester by the sea. Zo ontzettend mooi.

Wil je meer verhalen lezen over vrouwen die werken in de filmindustrie? Alle afleveringen van A Girl in Film vind je hier

Lees verder