A Girl in Film # 26; <i>Connie Pingen</i> – mede-eigenaar en talent manager
Connie Pingen

A Girl in Film # 26; Connie Pingen – mede-eigenaar en talent manager

Dagelijks ontmoeten we ontzettend veel stoere, leuke en ambitieuze vrouwen die vol passie in de filmindustrie werken. Niet alleen voor, maar veel vaker nog achter de camera. In de rubriek ‘A GIRL IN FILM’ stellen we ze graag aan je voor. Hoe zijn ze aan dit werk gekomen? Welke films en series kijken ze zelf in hun vrije tijd?

Deze keer ‘A Girl in Film’ #26: Connie Pingen, mede-eigenaar van het bedrijf Favor Talents, samen met Gwen Maduro en Benny Stroet, en een talent manager van verschillende acteurs en actrices.

Wat houdt dat in?

Als manager van verschillende acteurs en actrices hou ik me bezig met de zakelijk kant van hun creatieve vak. Zo doe ik onder andere de financiële onderhandelingen, agendabeheer en -planning, communicatie, contractbesprekingen, acquisitie en marketing voor mijn talenten. Samen werken we als een team om zijn of haar carrière naar een hoger plan te tillen binnen de theater-, film- of televisie-industrie. Naast de zakelijke kant doen we ook veel aan persoonlijke begeleiding & coaching. Dit doen we door het delen van ons uitgebreide netwerk en onze opgedane kennis in onze eerdere functies.

Wat voor opleiding heb je gedaan?

Ik ben afgestudeerd als journaliste, gespecialiseerd in televisiejournalistiek aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg.  Daarna heb ik een jaar Italiaans gestudeerd in Florence, Italië. Vervolgens ben ik aan de Nederlandse Film en Televisie Academie in Amsterdam gaan studeren. Bijna tien jaar geleden ben ik afgestudeerd als producent.

Hoe ben je in de filmbranche terecht gekomen?

Na mijn studie aan de Filmacademie heb ik een aantal jaren geproduceerd. Ik heb voornamelijk televisieseries gemaakt zoals De Geheimen van Barslet en het eerste seizoen van Dokter Deen. Ook was ik betrokken bij de telefilms Lieve Cèline en Sekjoeritie en een aantal andere producties. Het productiewerk was erg afwisselend en leuk maar ook stressvol. Toen er een vacature voorbij kwam om aan de slag te gaan bij een agentschap heb ik die kans met beide handen aangegrepen. Sinds 2017 ben ik een van de eigenaren van Favor Talents.

artikel gaat verder onder de foto (Connie zie je links)

Maakt het voor jou gevoel op zakelijk vlak wat uit dat je een vrouw bent?

Nee, maar er zijn wel meer vrouwelijke agenten/managers dan mannelijke agenten/managers. Waar dat aan ligt, laat ik in het midden 😉

Volg Girls in Film ook op Facebook | Instagram | YouTube of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Wat is het meest recente project waar je aan gewerkt hebt of nu aan werkt?

Momenteel ben ik onder andere bezig met een contract voor het nieuwe seizoen van Nieuwe Buren en voer ik gesprekken met Toneelgroep Amsterdam over een nieuwe voorstelling daar waar een van mijn acteurs in te zien zal zijn.

Vertel eens een leuke werkanekdote.

Mijn werk brengt mij op uitzonderlijke plekken en in contact met getalenteerde en creatieve mensen. Dit maakt alle dagen interessant, omdat geen dag er hetzelfde uitziet. Afgelopen september wonnen Nora el Koussour en Majd Mardo (die we vertegenwoordigen) hun eerste Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Samen met Gwen en Benny zat ik op de eerste rij te genieten van hun onverwachte -maar zeer terechte- winst. Dat is geweldig!

Met wie wil je graag nog eens werken?

Er zijn naast de mensen die wij al vertegenwoordigen, een aantal goede acteurs en actrices in Nederland waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Toch noem ik geen namen hier, omdat sommige van deze acteurs al op een andere plek vertegenwoordigd worden.

Klik hier voor nog meer verhalen van girls in film.

Wat voor project zou je graag nog eens willen doen?

Dat is niet aan mij. Ik wil graag de dromen van onze talenten waarmaken en ze daarbij zo goed mogelijk ondersteunen.

Welke films/series kijk je zelf graag?

Ik probeer alle Nederlandse series te kijken die er gemaakt worden en kan enorm genieten van succesvolle internationale series zoals House of Cards, Fargo of Westworld. Een van mijn all time favorites is Six Feet Under. Qua films hou ik van de film The Eternal Sunshine of the Spotless Mind of van een goede documentaire. Ik hou ook heel erg van de programma’s van Floortje Dessing en Ruben Terlou.

foto boven artikel: Connie op de rode loper tijdens Nederlands Film Festival 2017. Links Thomas Ryckewaert, tweede links Nora el Koussour, Connie Pingen en Gwen Maduro.

Lees verder