A Girl in Film #7: Lorraine Joore, Sales Assistent Theatrical Splendid Film.

Dagelijks ontmoeten we ontzettend veel stoere, leuke en ambitieuze vrouwen die vol passie in de filmindustrie werken. Niet alleen voor, maar veel vaker nog achter de camera. In de rubriek ‘A GIRL IN FILM’ stellen we ze graag aan je voor. Hoe zijn ze aan dit werk gekomen? Welke films en series kijken ze zelf in hun vrije tijd.

Deze keer ‘A Girl in Film’ #7: Lorraine Joore, Sales Assistent Theatrical bij Splendid Film.

1) Wat is jouw functie?

A Girl in Film Lorraine JooreIk werk als Sales Assistant Theatrical bij Splendid Film. Splendid Film is sinds juni 2016 verantwoordelijk voor de distributie en verkoop van bioscoop- en home-entertainmentreleases in de Benelux en is ook actief op TV en VOD. Met ons zevenkoppige team hebben we het afgelopen jaar onder andere Moonlight en Hacksaw Ridge uitgebracht.

2) Wat houdt dat in?

Het is de leukste functie! Binnen de sales ga je voortdurend op zoek naar de perfecte samenwerking met de bioscopen. Kunnen we een Ladies Night of Sneak Preview organiseren? Hoe zorgen we ervoor dat onze titel goed zichtbaar is in de bioscoop? Hoe bereiken we de doelgroep? Welke bioscoopacties kunnen we bedenken? Wanneer is de beste tijd om uit te gaan? Wie is onze grootste concurrent? Dat alles zoek je uit door o.a. diep in de cijfers te duiken. Dat klinkt op het eerste gezicht niet zo sexy, maar het is superinteressant en nuttig om erachter te komen waarom de ene film een hit is terwijl de ander al na een week uit de bioscopen verdwijnt.

3) Wat voor opleiding heb je gedaan?

Ik heb de bachelor Taal en Cultuurstudies in Utrecht afgerond, waarbij ik me heb gespecialiseerd in film, nieuwe media en filosofie. Daarna heb ik de master Film Studies in Amsterdam gedaan in combinatie met de Beroepsgeoriënteerde Specialisatie. Die specialisatie kan ik elke student aanraden, je krijgt echt alle takken van ‘filmsport’ mee.

4) Hoe ben je in de filmbranche terecht gekomen?

Als klein meisje wilde ik wildlife reporter worden. Uiteindelijk is het met de dieren niets meer geworden, maar het filmaspect heeft me niet meer losgelaten. Tijdens mijn stage bij VARA/3FM kreeg ik een camera in mijn handen gedrukt om de artiesten te filmen en dat vond ik fantastisch. Daarna heb ik nog twee stages gedaan bij Rinkel Film en Kaap Holland Film, waar ik veel scenario’s heb gelezen. Dit was heel leerzaam, vanaf dat moment begon ik me pas echt te realiseren hoe complex het is om een verhaal op de juiste manier naar het grote doek te vertalen.

5) Wat is het meest recente project waar je aan gewerkt hebt of waar je nu aan werkt?

Precies vandaag (15 juni) brengen we It Comes at Night uit, een vreselijk spannende horrorfilm die echt onder je huid kruipt. Ik heb sowieso al een zwak voor dit genre, maar deze film was bepaald geen straf om aan te werken. Als je van films houdt waar je over door blijft praten, ga hem zien!

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

6) Wat is je leukste werk anekdote?

Ons team is wel van de feestjes, zeker tijdens filmfestivals. Zo hebben we de longen uit ons lijf geschreeuwd tijdens de Silent Disco op het IFFR (I WANT IT THAAAT WAY!), moest ik mijn collega wegsleuren bij de heerlijke mosselen op Film By The Sea, hebben we genoten van een modeshow van Mister Ass (letterlijk een man in een billenkostuum waar je je hand in moest steken) tijdens The Surrealist Ball op het Imagine Film Festival en konden we een gil niet onderdrukken bij de Virtual Reality film Killer Deal (Anthony C. Ferrante). De vrijwilliger die m’n bril weer afdeed kon zijn grijns niet onderdrukken, pijnlijk.

A Girl in Film Lorraine Joore

7) Met wie wil je graag nog een keer werken?

Ik zit pas een jaar bij Splendid en ik heb nu al met zoveel inspirerende mensen mogen samenwerken. Zo zijn we op dit moment druk bezig met de productie van de nieuwe Nederlandse highschool komedie Misfit in samenwerking met NewBe. Ik heb heel veel bewondering voor de manier waarop de producenten, schrijvers, cast en crew in zo’n korte tijd zoveel voor elkaar hebben gekregen. Bovendien is het ontzettend leuk om de cast en crew op de set in actie te zien. Ik kan niet wachten om hem op 27 september uit te brengen!

Op de set van Misfit.

8) Hoe combineer je werk en privé?

Ik heb het geluk dat ongeveer al mijn vrienden en familie ook dol zijn op films, veel werken zelfs net als ik in de filmbranche. De ene is dol op documentaires, de ander houdt van arthouse, m’n zus neemt me graag mee naar Ladies Nights en ik heb ook nog een groepje waarmee we alle grote blockbusters meepakken. Ideaal!

9) Welke films/series kijk je zelf graag?

Ik hou van films die je continu op het verkeerde been zetten en je compleet gebrainwashed achterlaten, zodat je na afloop naar degene naast je kijkt en alleen nog maar ‘wow’ kunt zeggen. Het liefst moeten ze zo min mogelijk van je heel laten, zoals bij de ‘Battle of the Bastards’ aflevering van Game of Thrones. Ik ben tijdens die aflevering wel vier keer kapot gegaan van binnen. Om nog naar te zwijgen over de welbekende oog-uitdrukscene.. Brrr. Maar ik ben een alleseter, van een sciencefictionthriller, anime of muziekdocumentaire kan ik net zo goed genieten.

Wil je meer verhalen lezen over vrouwen die werken in de filmindustrie? Alle afleveringen van A Girl in Film vind je hier

Lees verder