A Girl in Film #8: Diana van Wegen, assistent productieleider

A Girl in Film #8: Diana van Wegen, assistent productieleider

Dagelijks ontmoeten we ontzettend veel stoere, leuke en ambitieuze vrouwen die vol passie in de filmindustrie werken. Niet alleen voor, maar veel vaker nog achter de camera. In de rubriek ‘A GIRL IN FILM’ stellen we ze graag aan je voor. Hoe zijn ze aan dit werk gekomen? Welke films en series kijken ze zelf in hun vrije tijd?

Deze keer ‘A Girl in Film’ #8: Diana van Wegen, assistent productieleider bij Soof: Een Nieuw Begin

1) Wat is jouw functie?

Ik ben assistent productieleider bij Soof: Een Nieuw Begin.

2) Wat houdt dat in?

Samen met twee anderen vorm ik een productieteam. Ik ben in mijn functie tijdens een draaidag verantwoordelijk voor het maken van een dagelijks callsheet. Dit is een sheet waar alles op staat wat er voor een volgende draaidag nodig is. Welke locatie draaien we, welke scènes, in welke volgorde, wat is daar voor nodig, welke acteurs zitten er in de scènes, hoe laat moeten zij opgehaald worden, hoe laat in de kleding en make-up etc. Alle cast & crew krijgen dit callsheet een dag voor het draaien. Daarnaast zorg ik dat alle acteurs/actrices scripts krijgen om te leren, zoek ik naar auto’s, dieren, boten of wat dan ook voor in de serie of film, doe ik een stukje financiën, organiseer ik lezingen en repetities. Oftewel: zeker geen saaie job!

A Girl in Film Diana van Wegen

3) Wat voor opleiding heb je gedaan?

Iets totaal anders: luchtvaart & communicatie. Na een paar jaar in het toerisme gewerkt te hebben, wilde ik me omscholen om meerdere kanten op te kunnen: kinder- en ontwikkelingspsychologie. Als een soort van stage ben ik toen bij toeval in de filmwereld beland…

4) Hoe ben je in de filmbranche terecht gekomen?

Door mijn opleiding kinder- en ontwikkelingspsychologie had mijn broer Erik, die al jaren in de productie van films zit, gevraagd of ik de kinderbegeleiding van een jeugdfilm wilde doen. Super leuk!! Na een aantal films met kids ben ik naar het productieteam als productie assistent doorgerold. Via de functie van productie coördinator ben ik nu werkzaam als assistent productieleider.

5) Wat is het meest recente project waar je aan gewerkt hebt of waar je nu aan werkt?

Ik werk op dit moment aan de serie “Soof: Een Nieuw Begin”, met een onwijs leuk team aan cast & crew! Elke dag een feestje!

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

6) Wat is je leukste werk anekdote?

Phoe, altijd zo’n lastige vraag… Weet wel dat de leukste anekdotes altijd ontstaan op een over-the-hill of wrapfeestje 😉 Overigens iets waar een hele crew altijd naar toe leeft en al weken over praat…! (en na-praat)

7) Met wie wil je graag nog een keer werken?

Het leukste aan mijn werk vind ik de verschillende teams die samenkomen op een productie. Elke paar maanden werk je met andere mensen, dit maakt mijn werk leerzaam en uitdagend! Hoe meer nieuwe collega’s je weer ontmoet, hoe leuker!

8) Hoe combineer je werk en privé?

Bij Soof hebben we de luxe bijna alleen maar doordeweeks te draaien. Hierdoor heb ik, naast vaak wat mails beantwoorden, genoeg tijd voor m’n social life in het weekend ;-). Ik heb ook wel projecten waar juist de weekenden gedraaid wordt, of heel veel nachten… Maar mijn werk is iets wat ik heel graag doe en ik hou van de onregelmatigheid, dus dan moet je wel eens een feestje of familiebijeenkomst missen… Daarentegen zijn de nightshoots vaak de gezelligste, dus dat maakt een hoop goed!

9) Welke films/series kijk je zelf graag?

Ik moet zeggen dat ik er veel te weinig tijd voor vrij maak… Ik probeer wel vaak Nederlandse series en films te kijken om te zien wat mijn collega’s produceren 🙂 (en oké, omdat ik er stiekem gewoon van hou!).

Wil je meer verhalen lezen over vrouwen die werken in de filmindustrie? Alle afleveringen van A Girl in Film vind je hier

Lees verder