Nafiesa Rasoelbaks
Nafiesa Rasoelbaks

A Girl in Film #10: Nafiesa Rasoelbaks,Influencer Content Manager

Dagelijks ontmoeten we ontzettend veel stoere, leuke en ambitieuze vrouwen die vol passie in de filmindustrie werken. Niet alleen voor, maar veel vaker nog achter de camera. In de rubriek ‘A GIRL IN FILM’ stellen we ze graag aan je voor. Hoe zijn ze aan dit werk gekomen? Welke films en series kijken ze zelf in hun vrije tijd?

Deze keer ‘A Girl in Film’ #10: Nafiesa Rasoelbaks, Influencer Content Manager bij Pathé Nederland. 

1) Wat is jouw functie?

Influencer Content Manager.

2) Wat houdt dat in?

Ik mag crazy ideeën opgooien en uitwerken om films, concepten en producten te promoten. Dit resulteert altijd in eigen unieke content – vaak in de vorm van video – die je nergens anders terugvindt.

3) Wat voor opleiding heb je gedaan?

Na een zoektocht van een aantal jaar kwam schreef ik mij in voor de studie Media & Entertainment Management bij INHOLLAND Haarlem. Vanaf het begin was dit een warm nest waar ik mezelf helemaal kon ontplooien en alles op zijn plek viel.

Volg Girls in Film op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Dan mis je niets.

4) Hoe ben je in de filmbranche terecht gekomen?

Mijn afstudeerstage begon ik bij Pathé. Daar wilde ik nooit meer weg. Mijn interesses lagen al vanaf jongs af aan bij muziek, film en televisie. Werken bij Pathé was letterlijk een droom die uitkwam. Ik kreeg een duo functie als assistent van de afdeling Programmatie en was verantwoordelijk voor online video op de afdeling Internet. Op beide afdelingen had ik veel vrijheden in het vormgeven van mijn werkzaamheden. Ik heb hier enorm veel geleerd en gedaan. Uiteindelijk is ook mijn huidige functie hieruit voortgevloeid.

5) Wat is het meest recente project waar je aan gewerkt hebt of waar je nu aan werkt?

A Girl in Film 10 Nafiesa RasoelbaksIk ben net terug uit Londen waar ik interviews heb gedaan met de cast van Baby Driver, War For The Planet of The Apes en beelden heb gezien van The Mountain Between Us. Een film van Hany Abu-Assad met Kate Winslet en Idris Elba in de hoofdrol. Adembenemend goed was dit, maar de film komt pas in oktober uit. Ik heb een stem ingesproken voor de eerste in Nederland gemaakte 3D animatiefilm De Kleine Vampier. Ik heb een screening bijgewoond van The Big Sick ter voorbereiding op de komst van Kumail Nanjiani en Emily V. Gordon naar Nederland. En verder ben ik nu bezig met het zo goed mogelijk uitdenken van de invulling van onze Facebook Live uitzending tijdens de première van Spider-Man: Homecoming.

6) Wat is je leukste werk anekdote?

Tijdens de persdag van 22nd Jump Street was ik de laatste journalist die Channing Tatum en Jonah Hill mocht interviewen in een oververhitte, naar zweet ruikende kamer. Ik maakte een grapje over de stank en Channing Tatum moest huilen van het lachen. Vervolgens herkende hij mij alle andere keren dat ik hem daarna mocht spreken. Of een Octavia Spencer die in Los Angeles opeens de wachtruimte voor journalisten kwam binnengelopen op zoek naar kip voor haar lunch, want ze had geen vlees gekregen. Ik nam haar mee naar onze lunchruimte en volgens haar kon de dag niet meer stuk.

Tot aan een Mark Ruffalo na een interview voor Now You See Me 2 tegenkomen in de lift, die superlief nog even de hand schudt en een gesprekje aangaat. Maar ook het zingen van het zelf in de douche verzonnen Get Loki (in de stijl van Pharrell’s Get Lucky) met Tom Hiddleston die Loki speelt in Thor en de Avengers films. Er gebeurt vaak wel iets memorabel. Ook probeer ik vaak iets geks te doen met de mensen die ik mag interviewen.

7) Met wie wil je graag nog een keer werken?

Laten we net doen of er staat wie ik nog graag zou willen interviewen. Dan is het heel simpel: Leonardo DiCaprio, Julia Roberts en Meryl Streep. Maar dan niet van die interviews niet langer dan 5 minuten. Ik zou ze het liefst wat langer willen spreken. De films van deze grootheden heb ik stuk gekeken, dus om ze dan te spreken is echt een ultimate goal. Oh ja en Eddie Murphy mag ik natuurlijk niet vergeten. Zijn film Coming To America is mijn favoriete film aller tijden.

A Girl in Film 10 Nafiesa Rasoelbaks
Foto door: Vanessa Wessels

8) Hoe combineer je werk en privé?

Dit is zeer moeilijk met zo’n leuke baan. Ik heb een lange periode gehad dat die scheidslijn er bijna niet was. Maar ik probeer nu op momenten dat ik niet op kantoor hoef te zijn en niet in de bios ben om films te kijken, zoveel mogelijk te genieten van de mensen om mijn heen. Mijn familie is heel belangrijk voor mij en daar haal ik ook energie, positiviteit en liefde uit. Het komt voor werk vaak voor dat je niet in Nederland bent en dat is best lastig. Vooral met verjaardagen en feestdagen. En soms heb ik ook gewoon zin in helemaal niks. Dan blijf ik het liefst de hele dag in bed liggen om films op Pathé Thuis en Netflix te kijken.

9) Welke films/series kijk je zelf graag?

Heb je even? Hahaha. Ik houd bijna van alle genres, behalve van horror omdat ik daar mega chicken bang voor ben. Ik probeer toch wel deze films ook te kijken, en dan het liefst in een volle zaal, zodat ik niet de enige ben die hard moet gillen van de schrik. Echt genieten kan ik van comedy’s, drama’s, romantische films, maar kijk ook alles wat in IMAX uitkomt en natuurlijk mogen arthouse films niet ontbreken. Alhoewel ik dit genre vaak het liefst wel thuis kijk.

Qua series ben ik nu heel erg op Pretty Little Liars, heb ik vorig jaar in twaalf dagen zes seizoenen Game of Thrones gebinged en kan ik nog steeds genieten van Suits, Brooklyn Nine-Nine, Modern Family en bijna alles wat Netflix uitbrengt. In juli wil ik de volgende films zeker niet missen: Spider-Man: Homecoming, Dunkirk, Rock’n Roll en Girls Night Out.

Afbeelding boven artikel: Nafiesa. Foto is gemaakt door Eline Koenen. 

Wil je meer verhalen lezen over vrouwen die werken in de filmindustrie? Alle afleveringen van A Girl in Film vind je hier

Lees verder